>Finally, the phone line is fixed, alkhamdulillah! I’m so happy sebab dapatlah akhirnya ‘merayap’ setelah lama tak ‘merayap’ but orang yang paling happy is the other half because tak payahlah dia kena dress up untuk jadi my secretary lagi, he said, betis dia dah sakit sbb kena pakai high heels aje, wekekeke….. Baru aje dia nak asah bakat dia mem’blogging’, dah kena pecat dgn I🙂. Takpelah dearie, I’ll let you blog again once in a while🙂.

Dah 2 minggu kat M’sia, I’m really missing my kitchen and my pots n pans. In a way, seronok jugak sbb hari2 ada orang masak for us aka my mom and the kedai but sebab dah memang masa kat Perth hari2 kena masak, so rindu nak masak tu memanglah mendalam sangat2🙂. The little misses pun I think are missing their home and my cooking too especially miss 4 1/2. Nasib baik lah they are not that fussy masa kat sini so tak lah susah sgt nak bagi diaorang makan. But last week masa melepak kat KL for a week, Miss 9 asked for McD mostly everyday and Miss 4 1/2 asked for sushi 2 hari berturut2. Seminggu tinggal kat kampung, mummy and nenek tak masak anything western so sampai KL, macam budak2 deprived sesgt, hehehe….. Mummy pulaknya dah seminggu tak shopping, so gian lah sangat nak jamu mata juga. But only bought a pair of high heel shoes aje for me sebab susah betul lah nak shopping dgn ‘handbags’ 2 orang tu! Dah lah bila balik sini, seriau sangat2 dengar about all the kidnappings so nak window shopping lama2 pun tak senang hati sbb mata asik kena melilau perhatikan the little misses. And then everytime pergi the all the shopping complexes, semua pandang I as though I’m the maid or I kidnapped anak orang! Tension gilers! And then bukan jenis yg pandang sikit2 pulak tu, ini siap pandang beria, bila kena jegil dgn I baru they all termalu2 pandang benda lain! Ada ke patut….. I know ramai anak mixed kat M’sia but I guess orang semua dah biasa bila anak mixed, mak dia mesti lah mengancam abis, hehehehe…. So, bila diaorang nampak the little misses with me, tu yg pandang tak kelip mata. Tak pernah nampak agaknya mummy anak mixed pakai t shirt sempoi with jeans and sneakers poyo aje🙂. For example, this is a real conversation between the information counter lady at KLCC with Miss 4 1/2 while I was waiting for my sis to pick us up…..

Lady: “where’s your mama? is she here?”
Miss 4 1/2: “mama? mmmm, she’s not here”
Lady: “she’s not here?”
Miss 4 1/2: Dengan muka confused just shook her head…
The Lady then turned to me and asked : ” mak dia tengah shopping ke kak?”
Me (dengan muka selamba): “sayalah mak dia!”
Lady: “eh tapi saya tanya dia tadi, dia kata mama dia takde”
I terus tanya Miss 4 1/2: “do you have a mama?”
Miss 4 1/2: “No!”
Me: ” Do you have a mummy?”
Miss 4 1/2:” Yes, you!”

So I had to explain to the lady, memanglah dia takde mama sebab dia ada mummy! Miss 4 1/2 grows up in Australia where majority calls their mums, mummy so for her mama is such a foreign concept to her and she doesn’t associate it with mummy! But yang buat I geram, why do I have to explain to people my relationship with my children, it’s none of their business anyway! Just because they don’t look like me doesn’t mean that I’m not their mum and doesn’t mean that I love them less…

The other half will be here in a week’s time so I’ll let him walk around the shopping complexes with the little misses sebab sudah semestinya he won’t get stared at! And I then can shop happily by myself, hahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: