>Hampeh betul lah Blogger ni, dah berapa hari cuba upload video tapi sampai la ni masih tak boleh jugak! Dah nak berjanggut rasanya duduk depan pc ni tunggu dia siap upload, masih tak siap2. Mentang2 lah free service, selalu sangat ada problem uploading….memang hampeh!!!!

Dari duduk melangut depan pc aje, baik lah I pergi masuk dapur prepare the food for tomorrow’s high tea. The other half’s invited his friend n hubby esok ptg to watch the Rugby Trination game between All Blacks and the Wallabies at our house. ANd they are staying until dinner. Aduih, maknanya I kena masak for afternoon tea and also for dinner, wahhhhhhhh!!!! The other half’s already told them yang I’ll be making all asian ‘delicacies’ for afternoon tea and dinner. Agaknya dia perasan yang wife dia ni rajin sangat masak ke?🙂. So, Malam tadi dah marinate ayam utk buat sate, tadi dah goreng inti karipap n dah buat kulit karipap, kejap lagi kena mengelim karipap pulaknya sambil tengok dvd. Full menu masih tak tau lagi ni tapi rasanya for afternoon tea nak buat karipap, sate, jemput2 udang, roti canai n kuah dhal. But bukannya buat banyak mana pun, just enough to bagi kenyang sikit aje! Pastu dinner buat rendang daging n acar n ayam goreng ke n nasi biasa sebab surenya dah tak lalu nak makan lebih2 kan masa tu. The other half dah mintak sagu gula melaka for dessert pulaknya. Sebab jarang ada guests kan, so bila ada orang nak datang rumah, macam2 lah yang di jamu, hehehe.

Wokay, better masuk dapur sekarang and start buat karipap. Esok I’ll make sure I’ll take lots of photos of the food. Kalau jadi buat semua tulah, hehehehehe…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: