Dah beberapa hari ni memang malas nak masak anything too complicated. Anything that involves having to use blender ke, or food processor ke or 2-3 biji saucepans n frying pans memanglah tak kuasa nak di buat. I guess everyone who has to cook everyday will have these moments occasionally or if they are like me, regularly! Masa ni lah rasa nak aje duduk menetap balik kat Malaysia with the abundance of gerai and cheap restaurants around. Nak makan apa tinggal order aje! Actually kat sini pun sama, banyak varieties of restaurants around but memang boleh pokai lah kalau keluar makan selalu sangat ni. So,nak tak nak, terpaksalah masak jugak eventhough cuma masak the simplest of food.

Malam ni, since perasaan malas tu masih lagi membara🙂, we only had ‘doorstops’, scrambled eggs and fried chicken goujons for dinner. ‘Doorstops’ ni just another name for thickly sliced bread grilled with veges and grated cheese on it. We used tomatoes and avocadoes on the bread. Well, I know technically tomatoes and avocadoes are fruits and not vegetables but for dinner tonite, we classed them as vegetables, hehehe…. So, tak boleh lah orang mengutuk kata tak makan sayur ke family ni, adalah jugak sayur tu kan😉.

But when you arrange your food nicely on the plates and present them nicely, even the simplest food can look tempting kan🙂.

6 Responses to “”

  1. xentari Says:

    so yummy! simple tp nmpk sdp! Akak mmberi inspirasi tuk sy try msk mknn yg sebegini. Wpon tk sama tp rupa lebih kurg kot hehehe..for sure akak punya lg best! Tq kak🙂

  2. Mat Gebu Says:

    Betulll LG..sekali i tgk u nya food presentation kan, mcm high class “warung”…jgn main2!!!!!!!!!!!!!

  3. Shais Says:

    salam kenal,

    rasa lapar balik

  4. Flower Says:

    This type punya menu mmg selalu keluar dlm menu harian kat rumah I. Smlm rasa malas sgt nak masak, lepas ngaji singgah sebentar kat fish n chips shop beli sebungkus. Anak2 bila ada chips tu laju je lah.

    But today nmpknye kenalah masak. Hb I balik dari drivein/drive out (flyin/flyout) dia, tak kan nak malas lagi. Tapi dia kata makanan kat site dia sedap2. Selalu gak dia bungkus takeaway utk I. Hehehee

  5. Intan Rosnitta Says:

    Mmg nampak sedap w/pun simple. Yg kat belakang with telur mata kerbau tu sapa punya??? Hihi🙂

  6. lemongrass Says:

    Hi Xentari,
    ini masakan orang malas,hehehe… bila rasa malas tu snng aje masak mcm ni🙂.

    Ala Cik Mat,
    kalau banding dgn photos Cik Mat, mmng nmpk mcm banding hotel 5 bintang dgn restoran kopitiam aje, heheheh….

    Hi Shais,
    Salam kenal juga🙂. Dah kenyang?

    Hi Mallan,
    Malam ni pun I kena masak jugak sbb dah berapa hari menu orang malas. tp still malas lagi ni sebenarnya, hehehe…..

    Hi Intan,
    kehkehkeh, nampak aje🙂. telur mata kerbau tu utk Zahra with runny yolk sbb dia suka telur kuning yg lembik giler tu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: