The other half sms’ed me this morning saying,”let’s have chinese for dinner tonite”. My answer, “we are having stir fry and rice, that’s chinese!”. Pastu tanya dia kenapa teringin nak makan chinese pulaknya tonite, selalu asik mintak kari aje. Dia kata sempena Beijing Olympics 2008 yg start malam ni, tu lah dia mintak chinese food. Nasib baik lah Olympics kali ni bukan kat Ghana or kat Siberia, mau fening I kena fikir nak masak food from there, hehehehe….. Nasib baik lah Mummy pandai masak chinese food😉.

After the Little Misses’ swimming lessons, balik rumah terus start masak the Olympics dishes. At first cuma nak masak beef in black bean sauce aje tapi the other half teringin nak makan honey chicken so terpaksalah jadi rajin sikit n masak extra dish, hehehehe…

Since makan chinese dishes kan, so kenalah pakai chopsticks and sudu tembikar comel aje…

Jom makan….. and selamat menonton Beijing Olympics 2008! Go Australia n Malaysia!

5 Responses to “”

  1. MinKamaL Says:

    uwaaaaa!!!!!!dh lama x makan cenis food..LG..u mmg kelas la..!!so..dh balik perth ni..berat dh maintain ke?

  2. lemongrass Says:

    Hi Min,
    sedap kan sekali sekala mkn chinese food ni.asik kari aje, boring I, hehehe… Berat i dah turunlah but belum sampai ke pre malaysia weight lagi,hehe

  3. gee carmen Says:

    kak..
    sonoknye hubby akak tu, ckp je nk makan ape.. semua akan boleh buat!
    sangat bahagia rasanya kalo dilayan makan sebegitu istimewa sekali. kalau gee ada kat situ.. dah lama berat badan naik mencanak-canak sebab dapat makan yang sedap2!! tak de lah nk pikir2 diet… belasah aje. heheeeeee…

  4. Ezza Aziz Says:

    salam to You. Seronok baca blog you…anak2 pun comel…hari ni saya masak udang masak tempoyak dan sop kentang dengan chicken ball..cuaca panas terik kat sini..sana bagaimana!
    Smoga sihat sejahtera selalu..take care..

  5. lemongrass Says:

    Hi Gee,
    tu yg kdg2 rasa mcm jadi restoran aje sbb mcm2 permintaan dr bapak budak n budak2 tu, hehehe.. Klu Gee dtg sini, nanti akak masakkan lah yg sedap2!

    Salam Kak Ezza,
    TQ sbb sudi singgah blog sy ni. Sy ni tak pernah mkn tempoyak selama2 sy hidup ni,hehehe..Tak tau pun mcm mana rasanya! hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: