Sure ada orang yang akan tanya, gambar apa yg ditayangkan ni? Kalau nak tau, inilah our family’s favourite instant noodles, hehehe…. Miss 4 3/4 even has a special name for it, “miss 9’s favourite noodles”. Ingat lagi, when I was in Form 1, nak makan maggi kena curi2 /senyap2 sebab Abah memang tak bagi beli benda2 macam ni. So, masa tu nasib baik sekolah petang so bila Abah pergi kerja aje, bermulalah operasi memasak maggi. Lepas dah masak tu, bungkusan maggi tu buang jauh2 sebab tak nak bagi dia ternampak dalam tong sampah. Punyalah teruk perangai masa tu, wehkehkehkeh.

Lain pulaknya in my house, sentiasa kena ada supply ‘mee goreng’ ni, especially bila Mummy tersangatlah malasnya nak masak. But we all makan pun maybe once every 2 weeks kot, tak lah selalu mana pun. But I’ll put mixed veges and meat or sekurang2nya eggs in it so adalah protein and vegetables in the noodles. So, tak lah rasa ‘guilty’ sangat hati ni sebab bagi the Little Misses makan instant noodles🙂. Bila dah lama tak masak mee goreng ni, the Little Misses and the other half will ask for it, sampai macam tu sekali penangan nya, hehehe…. But cuma mee goreng ni ajelah yang we all suka makan, yang lain tu tak pernah lah pulak I cuba masak for them.

So, saje nak tau, what’s your favourite instant noodles? And how do you eat them?

9 Responses to “”

  1. MinKamaL Says:

    Salam LG..our favourite..MAGGI tp sejak MAMMEE instant noodles ada pic mawi gan amelya ank2 i suka la yg tu.jrg jugak msk..i suka msk mcm u jgk buh mcm2 lam megi tu x pakai perisa yg sedia ada..tp..ada ke ank2 i kata..’ibu..buh megi lam mangkuk tuang air panas..pastu tutup gan piring…sedap ibu..sslluurrpp’isshhh…

  2. masz_73 Says:

    LG, i pon dulu suka sangat kat mee goreng Indomee ni.. dulu ini yg paaaaliinnnggg sedap dimakan selain dr maggie, lagi satu my abah suka makan jenis mee hoon PAMA i pon tumpang semangkuk jugak, larr ni pulak i n anak² suka mee goreng SEDAP.. brand Indon juga.. mmg sedap lg siap ngan bawang goreng yg crunchy tu..krap krup krap krup bila makan, tp wat so ever my hb pebret dia ttp Maggie kari.. layannnn..:p

  3. Intan Rosnitta Says:

    Maggie Curry of course!

    I tumis bwg mcm biasa, letak perencah dia separuh. Pas tu letak sosej, sayur & telur. Paling kurang mesti ada telur. Sedap. Budak berdua tu pun suka tapi x boleh masak selalu.

    Kalau myself & hb teringin nak makan kena tunggu budak2 tu tidur, pas tu we all masak & makan senyap2 di tengah malam buta…kakakaka😛

  4. lemongrass Says:

    Hi Min,
    I pun dulu tau mkn Maggi aje sbb itu aje yg ada kan. Tp skrg ni dah mcm2 brand ada tp I still pergi balik ke Maggi klu teringin nak mkn maggi kari atau tom yam, sedap!!! Hehehe

    Masz,
    u pun minat mee indomie ni ye,hehehe.Ada gak gang I ye😉. Next time I nak try lah brand SEDAP tu. Tapi Maggi kari mmng sedap kan, ish meleleh air liur teringat🙂.

    Wahkahkahkah Intan,
    U n Hubby pun teruk jugak ye klu teringin nak makan, kena tunggu budak2 tu tidur baru mkn senyap2, hehehe. Kira mcm late nite supper lah ye!

  5. Mommy Lily Says:

    our family suka maggi curry la…
    kdg2 asam laksa atau tomyam leh layan juge

    kengkadang rasa nk try gak brand lain tp tk pernah jumpa yg betul2 sedap. indomee tu okey ke?

  6. lemongrass Says:

    Hi Mommy Lily,
    Indomie ni yg we all suka cuma mi goreng ni aje, yg lain tu tak try lagi pulaknya,hehehe.
    Tp kan I dah try mee kari yg brand lain, tak sesedap Maggi I think🙂

  7. gee carmen Says:

    indomee ni kan, gee layan kat mamak jer.. sedap lah pulok dorang buat tapi kene der telur mata lagi sedap! heheeee, kalo buat sindri x sedap lah.

    tapi, kalau kat umah, gee layan jenama MAGGI KARI.. perghhh, sedapnyeeee. kalo nk buat kuah bule, goreng pon sedap! kat sana ada tak jual maggi kari? hmm… yummy, yummy

  8. lemongrass Says:

    Gee,
    mamak kat m’sia buat maggi goreng pakai indomie ke?Sure sedao banget kan! Kat sini ada MAGGI kari, ayam, asam laksa, tom yam. Tp MAGGI karitu mmng lah best!

  9. gee carmen Says:

    salam..
    ha’ahh..
    tengok restoran gak lah.
    tapi mmg byk yg pakai indomee nie.
    sedappp.. sedap gilerrrr..
    tapi kalau buat sindri kat umah x boleh nk layan lah… nape ntah!
    sebab tangan gee x berbulu mcm tangan mamak kot!
    hikhikhikkkk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: