Hari ni last day ganti puasa, alhamdulillah dah settle semuanya. Tapi kira teruk lah sebab dah nak dekat puasa baru terhegeh2 nak bayar balik! Every year, selalunya ganti puasa during the winter months, tapi this year, we were in Malaysia for most of it so itu yang terlewat sikit tahun ni. But I know, excuses excuses, hehehehe… Kejap lagi dah nak mula puasa balik🙂. Ramadhan will be in Spring this year so Iftar won’t be that late which is good for Miss 9. I think the latest iftar will be around 6.30 pm. Teringat dulu masa berpuasa during the height of Summer, memang tak larat sangat2 dah by Maghrib time sebab iftar nak dekat pukul 9 malam and sahur around 4 pagi. Nasib baik Miss 9 masa tu still a toddler🙂.

Menu berbuka puasa at this house will be the same as any other day since dinner is always our main meal anyway. Cuma I selalunya ter’rajin’ sikit buat kuih yang Miss 9 suka so she feels happy masa breaking fast. Mana ada pasar Ramadhan kat sini nak makan kuih muih n lauk pauk macam2, sedih, huhuhuhu…..


Buka puasa malam ni, I made kari laksa guna instant paste for the biggies and mee hailam for the littlies.

5 Responses to “”

  1. Mama Zeeta Says:

    Tahun ni raya pertama kat Ijok. Tp kalau u all ada sure lagi besttttttttt……….

  2. lemongrass Says:

    Eeta,
    tahun ni tak bolehlah balik beraya sbb baru aje balik kan. Kalau akeem kawin raya next year, bolehlah we all balik sambut raya sekali🙂.

  3. Mama Zeeta Says:

    InsyaAllah tahun depan berjumpa lagi…..
    Agak-agaknya bilalah nak kawin si ‘ macha ‘ tu

  4. saveme_zero Says:

    kak…bape hari tgal pose?? sue lg 4hari ni…dah bulan mengambang lak..hari tu nak ganti dah sakit lak. awal2 tak nak ganti…tu la kan…ekekekek..ada je alasan.

  5. lemongrass Says:

    Hi Saveme_zero,
    Akak cuma tinggal pose 7 hari aje tp itu pun sikit nya lama ke nak ganti.Memang teruk lah kita ni kan bila bab mengganti pose ni,hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: