Malam ni saje nak try resipi baru yg the Little Misses and the other half tak pernah makan lagi. Kalau kat M’sia, ramai yang dah biasa makan ni kat A&W tapi kat sini manalah ada A&W ni kan so kenalah buat sendiri. I can’t remember the last time I went to A&W, probably 7-8 years ago, sikit nya lama lah, hehehe. I’m not even sure if they still have this in their menu. Tapi sayangnya dah kehabisan vanilla ice cream and root beer to make floats to lengkapkan the menu🙂.

Sape nak resipi Coney Dog boleh tengok di sini but sorry ye Fida, I bega2 your resipi utk ikut selera tekak orang sini😉. The Little Misses bila nampak their dinner asked, “what’s this Mummy and what’s on top of the sausage?” I told them it’s a special type of hot dog with mince sauce on it. They tried it and finished it which I think is the same as they like it🙂. The other half when given his dinner asked if I’ve put mustard and tomato sauce on his sausage. I had to gently remind him that you dont have to put them on because the mince is already ‘saucy’ enough. But the other half is really good when it comes to my cooking, he will try anything I cook for dinner and will finish it off even when the dish tastes really bad. But so far, he said, he can only think of 3 times when I cooked really awful dinner that neither of us can telan and had to be given to Cik Tong. Kira ok lah tu kan since we’ve been married for quite a while now🙂.

Yang ini pula gambar ambil last wknd masa the Little Misses’ school ada fete. Tak sangka boleh terjumpa Siti at the fete. Dia pulaknya bukan nya merancang nak pergi fete tu but since she was around that area that morning, terus lah singgah that school. Bila nampak dia dr jauh, terdetik dlm hati, mcm kenal aje, hehehe, padahal tak pernah pun berjumpa sebelum ni cuma in the cyberworld aje🙂. Banding dgn dia, memang macam pokok kelapa dengan pokok pisang aje berdiri sebelah menyebelah, hehehe. Walaupun tak pernah kenal, but when we talked, as though macam dah lama kenal sebab dua2 ringan mulut, wehehehe.

p/s Benda yg I pegang tu botol air and cantik kan my red handbag, merah sangat lah Mak Ngah! Hahahaha……

3 Responses to “”

  1. Intan Rosnitta Says:

    Kecik comel je u ni kan… Merah menyala tang handbag tapi cute sgt!

    Nanti jgn lupa ambik award kat blog I tu..😀

  2. Flower Says:

    Syok ye jumpa blogger mate. Kita ni bila lah nak jumpa lagi. Omar I tengah demam. Kejap lagi kena bawak jumpa dr. Late nite last night temp dia very high. So nampaknye kenalah I ponteng class hari ni. Class pulak sekali je seminggu. Apa kan daya, kalau tak boleh suruh hb jaga, tp hb kat site. Nmpknye tugas ibu jugak lah.

  3. lemongrass Says:

    Intan,
    I ni rendah sgt2 so bila bergambar next to anyone, mmng lah nmpk kecik comel aje, wehkehkeh. Thanks for the award, nanti I gi ambil ye. XXXOOOOO

    Mallan,
    lah siannya Omar demam. How is he today? Hana ok? Apa nak buat kan, I think they prefer u pun kan to look after them when they are sick. get well soon ye Omar🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: