The 6th day of Ramadhan, baru lah terasa bersemangat sikit nak masak untuk berbuka. Tapi sikit aje bersemangat nya pun bukan banyak, hehehe. Kenalah warm up dulu kan mana boleh terus laju aje😉. Hopefully lepas ni, vitamin “R” sentiasalah ada kat badan ni sebab kalau malas aje, macam mana nak buat biskut raya kan. Dah lah kat sini tak boleh nak main tunjuk2 aje macam kat Malaysia, kalau nak makan kenalah buat sendiri biskut2 tu. The only biskut and kuih yang I have to have masa raya cuma tart nenas and kuih gunting. Yang lain tu kalau I terlebih rajin barulah I buat or if the Little Misses and hubby ask for them specifically. Setiap tahun memang berangan2 nak buat macam2 jenis biskut yang kiut miut but slalunya yang jadi buat cuma paling banyak pun 5 jenis. Itu dah kira banyak lah tu wei, hehehehe….

Menu berbuka hari ni: kurma, cupcakes, nasi ayam and honeydewmelon jelly (instant nya)

2 Responses to “”

  1. Liasari Says:

    blueberries! me & the kids suka sgt… tp kat sini payah nak jumpa yg manis2

  2. lemongrass Says:

    Hi Lia,
    Blueberries kat sini mahal tu yg sekali sekala aje we all beli. But they were really sweet, yummy, hehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: