Pagi tadi rasa berat sangat nak bangun for sahur. Kalau lah bukan dek kerana Miss 9,memang we all tak bangun lah,hehehe. Sian pulak kat dia kalau tak makan apa2 for sahur, so kenalah bangun jugak temankan dia makan n minum. Pagi tadi, dia pun susah jugak nak bangun. I told her, only 14 more days to go. Dia kata dia tak kisah puasa tp bangun sahur pagi2 tu yg dia tak larat, hehehe.

Malam ni our iftar menu was kebab, felafel n salad. Asik buat burger aje with the mince meat, malam ni tukar selera ke kebab pulaknya. The felafels come from a box, tinggal tambah air and bulat2kan and goreng, senang keje! Hari2 kena fikir apa nak masak for dinner is really hard work!

5 Responses to “”

  1. Flower Says:

    The funny part ialah, bukan bulan puasa pun hari2 kena masak. Tapi bila tiba tang ramadan, rasa kepala otak ni buntu sesgt memikirkan apa yg nak dimasak.

  2. Azie Says:

    betul tu kak…penat nk pk tiap hari masak pe kan…kalu jenih laki tak kisah mmg suh jer mkn roti hahahahahah tp bila dh tekak melayu tulen lg asli ni kena gak mkn nasi..kalu mkn nasi tnpa lauk sinang kija tp bila pk bab lauk nyer…MALAS tul…& masalah lagi heheheheheh

  3. Tulip Merah Says:

    adik angah tu yg susah gak nak bgn sahur… dari kecik macam tu kr??
    nasib baik bini dia ni rajin bangun sahur..

    ngah.. buanglah word verification.. lecehlah nak menaip.. gi kat setting/comments

  4. lemongrass Says:

    Mallan,
    Heran kan, kalau dinner hari2 biasa pening jugak nak fikir but masa puasa ni I rasa lagi susah nak fikir. Hari2 rasa buntu aje nak cari idea nak masak. Tension betul!

    Azie,
    Hehehe,kalau hari2 boleh makan nasi goreng aje kan senang. Nak masak lauk hari2 tu memanglah tension wei. Kena buat menu seminggu lah mcm ni, baru tak payah fikir, hehehehe.

    Eeta,
    Aleem tu mmng teruk, dari dulu mcm tu. Alya tu pun lagi senang kejut bangun sahur dr dia, hehehe.

  5. Tulip Merah Says:

    ngah,, agaknya kalau takde bininya ni tak bangun kot..he..he..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: