17th day of Ramadhan and I’ve lost some more weight, yeay! Well, kalau I weigh myself before iftar and after iftar, memanglah dapat 2 different bacaan yang berbeza. Satu kering kontang and satu lagi penuh dengan air, manalah tak bezakan, hehehe. Anyhow, today for the first time since puasa last year, my weight’s gone down to an amazing level. Kiranya dah setahun lah I haven’t seen the numbers materialised on the scale so tadi bila nampak nombor keramat tu muncul, cepat2 lah ambil gambar jadikan kenangan. Sebab entah bila lah kan akan dapat turun ke tahap tu again, wehkehkehkehkeh. Pada sesiapa yang tengah nak turunkan berat badan but masih tak berjaya lagi, please avert your eyes ok. Sebab I won’t be held responsible kalau ada timbul perasaan hasad dengki masa bulan Ramadhan ni tau!

Punyalah susah nya nak ambil gambar the scale, I had to call for the other half’s help in taking the photo. Sian dia kena jadi photographer tak bertauliah🙂. He said luckily he loves me very much, kalau tak, tak kuasa dia nak terbongkok2 kat lantai tu nak ambil gambar. Well, the translation of what he said anyway, kuikuikuikui. Itu pun berapa kali I kena turun naik the scale to get the right picture, hehehe. My scale ni jenis yg kejap aje dia tayang your weight before it goes to measuring your hydration and fat levels. Tu yg kena cepat2 ambil gambar before the number changes, hmmmm.
Just ignore the toes ok! Just concentrate on the numbers yang tertera, best giler tengok tu, wahkahkahkahkah…….

12 Responses to “”

  1. Liasari Says:

    eh eh sama lak entry kali ni crita psl weigh… i lost a few kilos too tapi still 10kg lebih dr u!!! huwaaa tak daya nak challenge u, mati kering i

  2. masz_73 Says:

    hmmmm… mmg x leh lawan u..kalo lawan jugak.. nnt bukan takat mati kering tp mcm jerangkung larr pulak i ni…huhuhuhu… (phd tahap kritikal nih!)😛

  3. Flower Says:

    U were never fat my dear….. Kalau I ni lainlah. I was 45.5kg 10years ago…. My baby weight ni tak turun2 lak walaupun my youngest bukan lagi baby…. Hehehehehe

  4. lemongrass Says:

    Lia,
    I pun dulu 50++ jugak but since a few years ago lepas diet n exercise beria, turun below 50 so tu yg klu boleh nak maintain below 48 aje.Bila tengok 45.5 tu yg terus ambil gmbr sbb mmng susah wei nak dpt bacaan tu,hehehe.

    Masz,
    U tinggi I ni mcm bonsai, tu yg tak boleh berat sgt, nanti lagi org kata mcm penguin, hehehe.

    Mallan,
    I haven’t got any boobs so tak boleh lah gemuk, nanti tak balance my bottom n top bit,hahahaha.

  5. Tulip Merah Says:

    wa.. makin slim… pg tadi saya pun timbang gak.. 43kg.. aleem lak plus another 20kg..

  6. moon Says:

    bestnya dah kurus nih…moon ni takut nak timbang…memang betoikan susah nak dapat angka tu…apalagi cik lemon maintain la sampai raya…

  7. Intan Rosnitta Says:

    Jelesnya…huhu.

    Lepas posa ni pun baru 48.5, susah betul nak turun berat badan ni tp kalau nak naik cepat je.

    😛

  8. mrssham Says:

    tahniah la ngah..hhehe…

  9. Flower Says:

    LG, I guess most of my ‘baby’ weight masih tertinggal kat boobs tu je lah. After breastfeeding for nearly 3.5 years non-stop dia tak kecut2 lak.😦

  10. gee carmen Says:

    hmm.. cantik gak angle gambar nie.. pandailah gak hubby akak shoot yer🙂

    kirenye, kecik gak lah akak ni kan.. slim melim yerrr. mana ader gemok kak.. ni dah tahap sangat2 slim taw!

    oh, btw…
    camne? masih segan lagi ke nk kua surat khabar? ala kak.. meh lerrr… editor saya dah tanye2 nie. bleh tak? sorry yer tanya akak banyak kali…

  11. lemongrass Says:

    Eeta,
    camner slim pun angah tak boleh lah lawan Eeta,hehehe. Awat aleem naik sampai bnyk tu?makan ke mengketedarah?🙂.

    Moon,
    tu lah kan, lagilah umur dah meningkat ni mmng susah nak turun.Itu yg kelam kabut ambik gmbr nombor tu sbb mmng tau, tak kan dpt mcm tu lagilah lepas puasa ni.

    Intan,
    48.5 tu best apa! I slalunya stay around 47 mcm tu klu masa tak pose.Tp bila pose dia turun beria lah.Tp nanti dah abis pose, naik lah balik nya, tak best betul!

    Nana,
    TQ TQ, hehehe…Susah wei nak maintain berat ni,kenalah pose sepanjang tahun, wehkehkeh.

    Mallan,
    I pulaknya jenis yg lepas abis breastfeeding, dia kecut terus, wehkehkehkeh. Klu ada boobs, maulah naik berat sekilo lagi🙂. How I wish!

    Gee,
    Akak dah tanya Hubby, dia kata boleh jugak tp dia kata,nanti semua org tau nama dia lah ye,hehe. Tak nak glemer dia tu,hehe.Kalau nak gmbr terbaru kena tunggu wknd ni lah nak ambil gmbr,sempat tak? Klu tak kisah gmbr lama, mlm ni akak boleh email. Akk mmng kecik n rendah aje tu yg tak boleh nak gemok sgt, nanti bdn tak terlarat nak bwk,hehe.

  12. gee carmen Says:

    waahhh
    sporting lah akak nieeee…
    ok..ok.. gee tunggu sampai isnin minggu depan leh?

    nanti akak kasi sekli ngan ucapan raya tau. amik gmbr berlatar belakangkan ape2 je yg cun.

    email gee:
    boniehalsy@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: