Alamak sedih nya malam ni, first time pasang lagu raya this year😦. I really love the old raya songs that I grew up listening to. Lagu2 raya yang baru2 by the new artists I tak kenal langsung and tak pernah dengar, so tu yg tak ngam aje kat telinga ni,hehehe. Lagu2 lama jugak yang buat I sebak, hmmm. Tapi sebak macam mana pun, I still kena dengar jugak, kalau tak, rasa macam tak best pulak raya, hahaha. Nasib baik the Little Misses dah masuk tidur, tak lah penat I nak kena jawab their unending questions about the songs🙂. Bolehlah Mummy tangkap sayu and jiwang sorang2, wehkehkehkehkeh……..

Last nite, I was extra rajin, I buat roti jala makan dengan kari and the Little Misses makan dengan maple syrup and also apam gula melaka Che’iza😉 and also meehoon goreng sempoi. Banyak betul juadah semalam. First time ever, I rasa teramatlah senangnya buat roti jala tanpa perlu meng’tension’kan diri guna acuan roti jala plastic tu. Thanks to Azie bagi idea guna sauce bottle. Cantik aje jala I semalam, hehehe.

Malam ni pun ada terlebih rajin jugak. So, I buat sweet potato balls kesukaan Miss 9, sausage pizza and brownies. I makan meehoon goreng leftovers from semlm while the rest makan pizza, hehehe. Tekak I tak teringin pulaknya tengok pizza tu malam ni🙂.

12 Responses to “”

  1. gee carmen Says:

    laaa, tak sangka nak buat roti jala boleh pakai botol sos ek?
    sungguh kreative!!

  2. gee carmen Says:

    akak, ni contoh terbaru untuk ucapan hari raya akak nanti taw. pastu, editortu pesan, amik gamabar cantik2 taw… tak perlu pakai baju kurung/melayu. dorang nak kasul tapi nampak santai. thanx to akak and family…🙂

    Perantau: FARAHWAHIDA ADNAN
    (berbaju biru berjalur)
    Lokasi: Universiti Edith Cowan, Wembley, Perth, Australia Barat.
    Ucapan: Selamat berpuasa dan salam Aidilfitri buat ibu dan ayah serta sanak saudara di tanah air.
    Hari raya di Perth: Selepas solat sunat hari raya di Masjid Rivervale, saya ada kuliah. Jadi dengan baju kurung raya, saya terus masuk ke kuliah. Bergaya sakan di pagi-pagi raya itu.
    Pada malam raya, saya masak nasi himpit, kuah kacang dan sempat lagi buat kuih tat dan kuih makmur. Rumah terbuka di sini dianjurkan oleh penduduk tetap, jadi tidaklah sedih sangat. Makan-makan tak putus.
    Kenangan raya di Malaysia: Seronoknya beraya di Malaysia sebab dapat kutip duit raya. Selagi masih belajar, duit raya pasti dapat. Yang paling seronok tentang beraya di Malaysia ialah apabila orang-orang masjid dan jiran-jiran datang beraya ke rumah, berkunjung ke rumah atuk dan beraya bersama saudara-mara yang lain. Rumah saya buat rumah terbuka selalunya pada minggu penutup.
    Lagu raya: Mestilah Sesuci Lebaran dendangan Siti Nurhaliza.
    Kuih raya: Kuih makmur. Saya menyukainya sehingga sanggup menyimpannya dalam poket. Biskut lain ialah batang buruk.

  3. Flower Says:

    Esok nak buat roti jala lah. I copy menu ok…. Dah betul2 buntu kepala otak ni apa nak makan.

  4. gee carmen Says:

    ni website kiteorang taw…
    http://www.kosmo.com.my/

  5. sammarsy Says:

    hehehe..hello kak LG ! My fav lagu raya is by Hail Amir and Uji Rashid…”Indahnya sungguh di hari raya….lalalalal’….belum pasang lagi nih…kalau pasang, nari tak hengat ! -sam-

  6. halen Says:

    wahhh.. cantik la u punya roti jala tu. i suka makan tp x reti dan x penah buat pun. next time ble la cubaidea roti jala botol ni hehehe..

  7. Intan Rosnitta Says:

    Cantiknya jala u!!! Nak kena berguru dgn Azie jugak lah kalau mcm ni..

    🙂

  8. Azie Says:

    senang kn kak LG..yg penting dapo tak kecah mcm polka dot hehehhehe…tuang jer dlm botol..pusing2 sinang keja heheheheh…cantik menjala heheheh pas tu bila lak nk mancing? hehheheh

  9. lemongrass Says:

    Gee,
    tu lah, lepas ni mmng lah takkan guna acuan plastic tu.Geram aje setiap kali guna,hehe.Either esok or today,we all ambik gmbr then akk email ke Gee ye🙂.

    Mallan,
    buat jgn tak buat.We all mlm ni ada iftar kat the kids’ school but tak tau nak bwk apa lagi.

    Sam,
    Akak pun suka lagu tu dgn lagu Saloma ye yg ada ‘mintak mak kuih sepotong, sy mau makan kerna perut kosong’, hehehe……

    Halen,
    baru first time buat roti jala tak tensen n cantik aje jala nya,hehe.

    Intan,
    Jgn lupa bayar pengeras tau kat Aize klu nak berguru, hehehe….

    Azie,
    best kan guna botol sos tu. Rasa mcm tak nak berenti menjala,hehehe. Akak pancing dah ada tp nak memancing tu ntah bila lah nak rajin nya,wahkahkah.

  10. mother of two Says:

    salam,
    tgk gmbr roti jala tu cam syiok plak.. buleh buat bukak hari nie..
    anyway,, kalau akak nak layan lagu raya..welcome to blog comot sy:)

  11. lemongrass Says:

    Hi Mother of two,
    TQ dtg my blog. I went to yr blog, you’ve got the lagu raya yg I suka sgt2, hehehe

  12. mal handsome Says:

    CNTK ANAK2 AKAK… ABGNYA PLK MANA?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: