Malam ni kita layan gambar ajelah ye sebab dah berapa hari tak letak gambar food. Nampak sgt tuan rumah tengah malas tahap gaban nak masak. Kalau tak percaya, u can ask the Little Misses what their iftar meals were for last nite and tonite. Mlm semlm masak maggi goreng aje n Mummy makan Maggi tomyam but siap dgn sayur and ayam n seafood so I guess tak lah malas sgt kan, hehehe. Malam ni makan bought BBQ chicken and frozen chips n salad. Malas tahap gaban! But malas2 pun sempat jugaklah buat choc chip cornflakes cookies and rocky roads. Rocky roads tu buat utk bagi the teachers sempena end of school🙂.
Cornflakes choc chip cookies, letak dlm paper cups sbb nak bagi orang, yg buat mkn sendiri semua leper2 aje, hahahaha…
Rocky roads ni lebih kurang kek batik lah tapi versi omputih. Dia letak marshmallows, nuts, dried fruits n shortbread biscuits in it. Nak tambah benda2 lain pun boleh, bagi dia kaler maler lebih2 lagi.

Dinner orang malas🙂.

Today was the last day of school and for the next 2 weeks, the other half and I akan bergilir2 jaga the Little Misses at home. Agggggghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!! We love them lots but 2 weeks with them will drive us up the walls and we will drive them nuts as well and they will drive each other insane as well! Don’t know what we’ll do with the Little Misses to keep them entertained. Luckily, next weekend will be Miss very-very-very-soon-going-to-be-5 b’day celebration so adalah jugak something for them to look forward to🙂. Mummy dia lah tengah pening skrg nak organise everything for the party. Nasib baik b’day party kat rumah ni tak sebesar b’day parties kat M’sia yg siap guna caterings, event organiser, hehehehe…. Mau lah Mummy demam seminggu kalau buat besar2an macam tu!

6 Responses to “”

  1. Flower Says:

    Sedap nampak your rocky road. My hb pulak request white christmas utk raya:). Dulu2 mak dia selalu buat utk christmas. So maybe I’ll try lah bila dtg mood nak buat. Buat masa ni mood tak timbul lagi.

  2. lemongrass Says:

    Hahaha Mallan,
    bila agaknya nak dtg Encik Mood tu ye?Dah nak raya ni, sempat tak buat white christmas tu?Sian yr hubby, sure muka sedih aje nanti klu tak dpt, hehehehe

  3. Intan Rosnitta Says:

    Rocky roads tu kiranya mcm kek batik moden lah ya…color maler gitu!

    SALAM AIDILFITRI BUAT LG & FMLY.
    Maaf~Zahir~Batin

    Happy 5th Birthday in advance to Zahra…
    Stay cute always dear!

    😀

  4. gee carmen Says:

    assalamualaikum..
    kak…
    esok gambar dan ucapan raya akak keluar taw , kat KOSMO AHAD. hehehee… layout simple jer🙂

    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…
    SEMOGA BERBAHAGIA DI HARI LEBARAN…
    AMPUN DAN MAAF JIKA TERSALAH DAN TERKASAR BAHASA YE KAK… KIRIM SALAM COMEII COMEIIII KAT BUDAK-BUDAK TU YER… MUAAAHHH🙂

    HUGS,
    GEE, KL

  5. Flower Says:

    Mcm rocky road, white ‘raya’ tak yah bake ke apa. So last minute bila dia nak I boleh buat. Kalau dia tak tanya, I diamkan aje. Maybe buat masa christmas dan jadikan christmas present utk ipar duai dan pakcik makcik in law I kat sini.

  6. lemongrass Says:

    Intan,
    Raya kat mana tahun ni? Selamat hari raya for u n family too. Zahra tak sabar betul tunggu bday dia ni🙂.

    Gee,
    Thanks ye, my whole family dah tengok Kosmo n the picture, hehehe.
    have a safe n meriah Raya ye Gee. Make sure u kutip duit raya banyak2, hehehe.

    Mallan,
    we all cadang nak pegi Rivervale Mosque this year sbb dekat sikit dgn rumah. InsyaAllah bolehlah jumpa u kat sana nanti ye🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: