Nak tergelak betul, tak sangka pulaknya ramai yg sudi meneka gambar semalam and ramai jugak lah yg meneka dengan tepat gerangan sayur apakah itu🙂. So, I kenalah cari sape yang first sekali teka tepat but not tonite lah ye sebab mata ni dah kuyu aje, hehehehe. The answer is red cabbage which is what it’s called in OZ land but I know it’s also called purple cabbage at other places. But dessert tu semua sipi2 aje bagi jawapan, kalau main archery, memang tak kena kat bull’s eye lah🙂. But nampak sedap ye the dessert? Ha..ha…ha….. Before that, to everyone, I’ll jawab your chat in the chat box and your comments esok aje lah ye sebab memang betul2 penat ni🙂.
Why penat, sebab dari pukul 4 tadi masak segala macam benda nak bawak ke tempat penginapan my rellies saje nak jamu diaorang sikit. What did I make? I made sempoi nya brown sugar bread rolls, jemput2 udang and jagung and chocolate cake. And on top of that, I still had to cook dinner for my family, hehehe. I think I definitely can’t become a home baker/cake maker ambil tempahan sbb mcm ni aje dah rasa mengantuk sangat🙂. Kalaulah hari2 kena buat berjenis2 kek, mau tak bangun I agaknya! Or terus tidur depan oven ajelah jawabnya🙂.

Our dinner, pasta again.


My coklat kek sunken in the middle, hehehe….. the bit I really like, yummy!

Terlupa pulaknya nak resize the pictures and nak ambil gambar the rolls. Adeh, malas betul nak resize balik, bila2 lah buat ye…..

4 Responses to “”

  1. Tulip Merah Says:

    org bangsar yg dtg ke ngah?

  2. Ida Says:

    Nampak sedaplajemput2 tuh…kasi resepi kat kita leh???

  3. Intan Rosnitta Says:

    Sunken choc cake looks yummy!

    😀

  4. lemongrass Says:

    Eeta,
    A’ah, orang bangsar lah, sape lagi,hehe…

    Ida,
    Nmpk sedap ke jemput2 tu? I tak guan measurement tp bahan2 nya brown onion, kucai -potong halus, udang, jagung yg dah di rebus, serbuk kunyit as colouring sikit, serbuk chili, garam and air panas. Tu aje🙂.

    Intan,
    kek tak masak sgt tu yg sunken tu tp part tu lah yg paling moist kan,hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: