At nearly 5 o’clock, the other half asked, ‘what’s for dinner tonite?”. My answer was, “don’t know!”. Macam lah dia tak biasa dengan jawapan tu, hahahaha. Wife dia suka masak under stress, tak best lah kan kalau set menu awal2 ni, hehehehe😉.

So, after a few minutes thinking about what to cook for dinner, I told them that it’s going to be meatloaf with mashed potato and steamed veges which got a definite ‘yes’ from everyone, including the Little Misses🙂. The other half said, ” Finally a meatloaf for dinner! We haven’t had it for soooo long…”. Kalau ikut dia, every week dia nak meatloaf on the menu but my tekak pulaknya yang tak boleh terima. So, whenever he gets meatloaf for dinner, he’s so happy, hehehe…. He told the Little Misses during dinner tadi, if Mummy ever has to go away for a few days and left him with the Little Misses at home, the dinner menu will feature a lot of meatloaves and chips! The Little Misses sikit pun tak kisah kalau kena makan meatloaf and chips most nights🙂.

Our dinner tonite, meatloaf with mashed potato and steamed carrots. Habis licin the Little Misses’ plates tonite, sedap lah agaknya tu Mummy masak, wehehehehe.

8 Responses to “”

  1. Flower Says:

    Tonite kitaorg makan rissoles ngan roti hotdog. Malas tul nak masak. Dahlah some of my kitchen utensil kat rumah lagi satu dan kitchen tgh berkapau ni kena pulak masak. My hb balik je dari kerja terus tanya, what’s for makan. Nasib baik gak ada mince. Tp no chips tonite. Kalau ada chips Omar tak laju makan rissoles pulak.

    ps – not sure kat kewdale ada apa. I ni bukannye arif sangat.

  2. masz_73 Says:

    LG, i baru berkira2 nk mencari resipi meatloaf n mmg brcdg nk tanye simple resipi frm u… hmmm.. jgn buat2 x tau plak ehhh… sayang awak!!! ;P

  3. Mrs Mommy Says:

    Hi LG, boleh bagi resipi meatloaf tu ? nampak macam sodap ye !

  4. Intan Rosnitta Says:

    Meatloaf & mat salleh/anak2 mat salleh mmg x leh dipisahkan ek?

    Wife mat salleh berkecuali..

    Kikiki

    😀

  5. halen Says:

    owhhh.. i love ur dinner so much k.min. nampak simple tp bkhasiat sy sukerrr..🙂
    mcmana laaa sy nk ajar my fmly mkn mcm ni eh sbb my hubby klu x dpt nasi x sah.
    lauk2 klu dh msk tau2 jer bminyak bsantan blada perut melayu la katakan.

  6. lemongrass Says:

    Mallan,
    dah abis siap packing barang dapur u? Mlm ni still masak or dah tapau aje skrg ni?

    Hehe Masz,
    mcm psychic aje I ni tau u tgh carik recipe meatloaf. nanti I tempek ye!

    Hi Mrs.Mommy,
    Boleh aje. Tak susah pun nak buatnya🙂.

    Intan,
    wife mat saleh ni jawa kan so tekak pun ada jawa lah jugak, hehehe.

    Hi Halen,
    Dah melayu kan, mana boleh pisah dgn nasi, hehehe. My hubby ni klu melayu agaknya kena gak I masak nasi hari2🙂.

  7. Flower Says:

    Malam ni mee goreng indomee je.. Too tired to eat or cook. Esok upacara pindah memindah bermula dgn rasminye.

  8. masz_73 Says:

    LG, kalo i ckp kan mmg u x caya, tp i rasa kan mcm ada chemistry tau kita ni.. ahaksss… or just kebetulan jer.. hehehhe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: