Two big events happened today, a happy one and a sad one……..

The happy bit, my youngest brother got engaged today dengan his chosen one๐Ÿ™‚. The last wedding in my family was in 2003 of my older sister, while I was pregnant with Miss 5 so kiranya it’s about time lah for another wedding soonish, hehehe. But baru aje tunang hari ni so tak tau lah bila the wedding pulaknya. I told Emak that a December wedding next year would be good sebab bolehlah the Aussies balik lama2 sikit since it’s the summer break for schools and unis here. And the other half needs to be there for the wedding because it’s his job to basuh pinggan mangkuk and periuk belanga at the wedding, hehehehe. Bila lagi kan nak dapat buruh kasar Mat Saleh ni๐Ÿ™‚. He said, that’s the only thing he’s good at anyway at a wedding. Nak suruh tolong masak, kang nanti semua lauk jadi meatloaf aje or bolognese sauce, adalah nanti yang kena pelangkung dengan Abah n Emak, hahahahaha. The Little Misses are so excited to go back to M’sia for a wedding, especially of their favourite uncle’s. We’ll wait and see ajelah when the date will be next year๐Ÿ™‚.

The sad bit, we just received a shocking news that the other half’s cousin passed away today. He was only 42 and he just dropped dead when he was out riding his bike this morning and couldn’t be revived by his doctor friends who were with him at the time. No one knew what the cause was yet, he’s still at the coroner’s. He’s the only cousin that the other half was quite close to because when we were in Adelaide, they were there too. Yang paling sedihnya, his daughter is only a few months younger than Miss 5 and it’s coming up to Christmas very soon pulak tu. So, the other half might be flying off to Melbourne for the funeral later this week. Sedih betul bila dengar tadi, it really hits home that our stay here are just temporary and we can go anytime…….
Condolences to the Conleys, our thoughts and prayers are with you during this sad time.

Hari ni managed to do some baking which is good sebab since pagi sibuk dengan household chores yang tak pernah siap. But since we were running out of bread, so nak tak nak terpaksalah bake jugak, hehehe. But instead of baking it fully in the breadmaker, hari ni I cuma suruh breadmaker tu menguli and menaikkan aje the dough. Then I baked it in the oven cos I want the bread to be loaf shaped. I like yang bake in the oven lagi compared to the breadmaker one, sebab yang bake dlm breadmaker ni for me, the crust is a bit harder than if bake dlm oven. And roti ni bila makan freshly baked, memang lah sedap sangat2 kan, hehehe.


And ini pulak kek pandan. I guna resipi Pandan Muffin Yani fr MyResipi but tukar susu ke santan and double the dose and guna SRF and baked it in a cake tin sebab malas nak guna paper cups, hehehe. Jadi lah jugak my kek walaupun di bega bega๐Ÿ™‚.

10 Responses to “”

  1. Rafizah Nordin Says:

    "bake dlm breadmaker ni for me, the crust is a bit harder"
    sebelum ni sy tfikir adakah sbb BM sy jenis murah yg mjadikan roti sy bkerak tebal.rupernye k LG punye pun camtu ye…jadinye bukanlah salah BM tu,salah fikiran saye juga hehehe.sian my BM…
    so better tok sah bako dlm BM la ye…soh BM tu uli & naikkan je pehtu bako dalam oven.

  2. lemongrass Says:

    Hi Fiza,
    hehehe, sian BM awak kena label murah๐Ÿ™‚. I punya ni kiranya mahal lah jugak but the crust still keras jugak. Tak lah keras berdengkung tp banding dgn yg bake dlm oven, mmng lain beza lah.Tu lah, I pun rasanya nak uli n naik kan aje dlm BM tu, pastu bakar dlm oven.

  3. Tulip Merah Says:

    angah nak tau.. belah pompuan asyik tersalah sebut nama je.. dia asyik sebut nama aleem… ish..ish…
    apapun bakal menantu mak yg baru ni lebih kurus dari saya..he..he…

  4. lemongrass Says:

    Hehe Eeta,
    ye ke diaorg asik tersalah sebut aje?Sure Ros pun tensen aje kan bila keluarga dia asik silap sebut nama akeem aje๐Ÿ™‚

  5. Salina Says:

    Dear Min,

    I am settling well now though boredom has slowly crept in while waiting for Jan. Can’t wait to start my course. I am so envious of you dapat balik ke malaya.

    Bilalah we all nak dapat balik ni. Well perth is so near to malaysia and yet seems so far for me now. You get what i mean?
    My husband couldn’t take leave that long for x’mas as semua mat salleh nak bercuti sakan. kasi canlah kat dia orang. Our condolence to Matt and his family and big hugs to the cute girls

  6. lemongrass Says:

    Hi Salina,
    Bukan this December lah we all nak balik, next year nya Dec. klu jadi buat wedding masa tu lah๐Ÿ™‚.

  7. Mat Gebu Says:

    Salam LG..tapi betullah, roti kalau buat guna BM, crust dia keras kan…dan tak nampak mcm loaf sangat..dia jadi pendek dan gemuk (haha..mcm i!!)…Tahniah utk adik u juga dan takziah juga atas pemergian cousin the other half tu yeaa….

  8. Intan Rosnitta Says:

    Salam takziah & tahniah…

    Take care k!

    ๐Ÿ™‚

  9. Tulip Merah Says:

    yg tensionnya saya..he.he… dorang cakap ‘ yang bestnya aleem, yang merananya eta’..(lebih kurang gitulah ayatnya.. Nabeela buat hal pulak.. dia menangis waktu majlis tu. Sebabnya tangan dia melekit2 nak basuh tangan.. sy cakap nanti.. takkan nak kedapur semasa majlis berlangsung.. udahnya dia nangis.. sume org tanya kenapa.. malunya… Nadeea dan nuha pulak nak makan andak yang suap… Apapun dah selamat dah..

  10. lemongrass Says:

    Wahkahkah Cik Mat,
    gebu dan montok aje kan bread dlm BM ni.Mmng klu nmpk dek Bai jual roti tu mau dia gelak guling2, hehehe.Thanks for the takziah n tahniah.

    Hi Intan,
    Thanks so much for the thoughts.๐Ÿ™‚

    Eeta,
    Femes kjap lah ye awak hari tu, hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: