Selamat hari raya to everyone, sure tengah kenyang makan lauk pauk and juadah raya kan🙂. Memanglah tak rasa langsung suasana raya kat sini, well for me anyway sebab tak pergi solat raya pagi tadi. Maybe kalau pergi masjid pagi tadi ada lah gak terasa macam beraya kan. But sebab kan dah biasa sangat tak menyambut raya haji kat perantauan ni, sikit pun tak rasa sedih, hehehe. Kalau Raya Syawal yang tak dapat disambut, memang lah sedih gilerssss🙂 but rasanya tak lah sampai menangis meraung2 golek2 kat lantai, just menitis air mata aje lah.

Pagi tadi sent the Little Misses to Sheri’s house before heading off to work sebab dia dah offer to ‘babysit’ them. Thanks a lot ye Sheri! Nanti kalau the other half and I nak keluar berdating berdua2an, bolehlah we all park them at your house again. And you can ask Miss 9 to look after Ayra and Miss 5 to main kejar2 dengan Adam ye, hehehehe. Nasib baik lah both of them are girls ye, tak lah macam tongkang pecah your house dibuatnya🙂.

Balik from Sheri’s house after picking up the kids, terus masuk dapur masak nasi impit instant. Orang lain makan best2 masa raya, kita pun nak lah jugak makan best2 kan. Ayam dah marinate from yesterday so hari ni tinggal masak aje, Ingat nak cucuk ayam kat lidi sate but since it’s only us aje yg nak makan pun, so teruslah jadi malas nya. Wasting lidi sate aje, hehehe. Rasa nya tetap sama kan!🙂. I teringat satu cerita that says orang yang pakai susuk tak boleh makan sate berlidi, nanti susuk nya akan terkeluar, sama macam tak boleh lalu bawah ampaian. Phew, selamat my susuk malam ni, masih maintain ayu lagi, wahkahkahkahkah😉.


Our dinner tonite, daging sate grilled, nasi impit and timun. Miss 5 said, “it’s the best sate and rice I’ve ever had Mummy”. Sian anak I, tak pernah lagi merasa sate kajang, kalau dah rasa agaknya tak lalu dia nak makan Mummy’s sate, hahahaha….

3 Responses to “”

  1. gee carmen Says:

    si lil miss 5 tu memang suke puji masakan ibunya🙂
    ye laa.. nanti kalo datang sini jangan lupe bawak dia makan satay kajang ye kak. tapi gee memang suke kalo dia puji masakan akak.. mesti dia makan dengan gumbira sampai kenyang perut suka hati! heheeheeee

  2. sheri Says:

    ala, don’t worry, ur kids are splendid. they are well mannered and easy to take care of. nak babysit lagi? no prob… it’s about time u two ‘kids’ go out and have some fun, hehe..

  3. lemongrass Says:

    Gee,
    pandai bodek budak tu,hehehe.Dia klu masa makan mmng sentiasa gumbira n senang hati sbb perut kenyang kan🙂.

    HI Sheri,
    My kids mmng baik sikit klu kat rumah orang, pandai bwk diri,hehehe but thanks for the offer🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: