Since the holidays started, we’ve been having our dinner a bit later than the usual time of 6 o’clock. I guess sebab cuti time ni we let the Little Misses bangun and sleep a bit later than usual, tu yg dinner pun kena delay a bit. But kadang2 tu, Miss 5 yang dah biasa dengan waktu makan pukul 6 will come up to me at 6.15 and says she’s starving🙂. Perut kecik kan so kenalah makan selalu, hehehe. Mummy pun sejak cuti ni malas sangat nak masuk kitchen right on time to cook dinner, selalu aje terlajak sampai kadang2 nak dekat pukul 6 baru kelam kabut nak masak. Tapi paling lambat pun dinner around 7 o’clock aje which kalau ikut M’sian standard, masih tersangatlah awalnya for dinner kan. But for us dah lambat sangat2 lah tu, hehehe.


And today sebab still quite hot, lagilah malas nya nak masuk dapur berpanas2 kat dapur tu. And sebab dah lama tak makan burger, I made burger tonite. We had open-faced beef burger, roasted potatoes with melted cheese and green salad. Cantik tak the bread that we used for the burger base? I made it myself too🙂 but a few days ago. So I cuma kena buat the burger patties and the roasted potato and the salad aje for dinner today which wasn’t that difficult😉. By the way, I parboiled the potatoes first and cut them into thin wedges before roasting them in a hot oven until cooked. Pastu tabur grated colby and squirt some tomato sauce on it and then grilled it. Wa cakap lu, yummy gilers, hahahahhahaha………

Nasib baik lah I had a very strong will, tak lah tergoda nak makan lebih2 unlike the other half who can’t say NO to cheese-related food. Melantak lah dia tadi, nasib baik I masak banyak potatoes tu, wahkahkahkahkah……

3 Responses to “”

  1. Azie Says:

    roti apa tu kak??? roti sandwich ya…heheheeh terrer dh akak buat..lawoo je keraknyer tu real mcm kt kedai hehehhe kretip ler akak ni..

  2. azah Says:

    nak le resipi roti tu…bolehkan share….atau ada pengerasnya..hehehe

  3. lemongrass Says:

    Azie,
    A’ah, roti sandwich aje.Uli guna BM pastu bakar dlm loaf pan. Sonang keje tak payah penat2 menguli,hehe. Tapi akak grill sandwich bread tu dulu tu yg nmpk cun aje🙂.

    Azah,
    boleh aje nak recipe tu tp I guna recipe yg dlm buku recipe breadmaker tu so tak tau lah klu guna tgn jadi sama ke tak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: