First nak ucap kan berbanyak lah terima kasih pada everyone yang sudi singgah bagi comment about my post semalam. I’m so glad and bersyukur yang my blog can sometimes bring a smile to a lot of people’s faces and also masih ramai orang yang baik2 and berhati mulia kat alam cyber ni. As long as there’s more wonderful lovely people than the bad ones out there reading my blog, I’m happy. I know you can’t please everyone but if I can make one person smile, that’s good enough right🙂.

Wokay, let’s tutup tirai that story. Ni nak story mory about Miss 5 pulak. She’s starting to develop a bad habit. It’s Summer now and Summer in Australia is very dry so bila cuaca kering, everything on our body pun kering lah especially our skin and luscious lips🙂. So, Miss 5 bila dia terasa bibir dia kering, dia akan suck her lower lip to moisten it. Bila dah selalu buat, dah jadi habit even when her lips are not dry. So, sekarang ni the skin area betul2 bawah her lower lip pulak lah yang dry up sebab selalu sangat kena gigi dia. Memang lah tak cantik dah her skin sebab ada permanent line merah kat bawah bibir tu. Macam orang lukis dengan pen merah aje, hehehe….. Macam mana nak jadi model macam ni kan, hahahahaha😉.

Yang Mummy pulak sentiasa terlupa nak letak pawpaw ointment on her dry skin tu. Bila teringat, cantik balik her skin sebab it’s a very good moisturiser. Bila terlupa, Miss 5 pun mula lah balik suck her lip. Dulu Miss 9 yang buat perangai mcm tu, but sekarang dah takde lagi. Sekarang ni adik dia pulak terikut. Kalau pergi shopping, kadang2 tu kena tegur dengan cashiers yang extra peramah, “she sucks her lip right?”…… Hmmm, Mummy lah yang kena make sure I ingat hari2 to put the ointment on Miss 5’s lips. Tapi biasalah kan, bila dah buat macam2, benda yang kecik mcm tu memang nya akan terlupa, and lagi lah bila dah meningkat umur ni, hehehehe…… And Miss 5 pun tak suka sangat bila I letak stuff on her lips, dia rasa tak best aje… apa lah kan🙂.
Nampak tak the curved red line uder her lower lip? Kalau tengok dari jauh, it looks like she was playing around with my lipstick🙂.

And ni dinner yang cukup sempoi. Pasta with sausage and basil pesto. Pesto ni dah lama I buat and froze it and tadi tinggal defrost aje lah. So, tadi tinggal masak pasta and masak sausage. Then mix everything together. Pastu letak sliced tomato and mixed salad, terus jadi healthy dinner, hehehehehehe……. Tak sampai setengah jam dah siap masak dinner, best kan!🙂.

14 Responses to “”

  1. azah Says:

    i dah tulis pjg lebar pasal u nak stop blogging, time nak post the comment ada tenet problem pulak, tak dapat post..tp u know me kan i selalu visit yur blog n leave a comment..hopefully u tak tutup..sebab dr dulu lagi i dah bagi tau u yg yur blog differs fr others..sonok sgt baca..could ease my tense as well..hari2 bukak tau..dan i tau bila masa u nak tulis n3 baru..sebab tu i yg selalu comment di tempat paling atas kan…hehehe..i rasa itulah sebab mat salleh punya blog mereka tak letak shoutbox..kalau comment kat sini boleh delete..teruskan ya chiyo chiyo…

  2. Azita Says:

    syukur sbb x jadi tutup blog ni… best baca cerita2 kat sini. plg suka dpt tengok anak2 LG yg cute tu dan jugak western foods yg very2 yummy tu…

  3. miSs inTerpReted Says:

    senang ke ek nak buat pesto sos tu?? mcm menarik pulak becos boleh freeze kan.

  4. lemongrass Says:

    Azah,
    thanks for your thoughts. I slalu letak entry malam2 hari bila budak2 tu dah masuk tidur, hehehe. Kalau I stop blogging sian pulak kat u ye sbb tak boleh nak lepaskan stress, hehehe….

    Kak Ita,
    Terimakasih sbb beri sokongan🙂.

    miSs in TerpReted,
    Senang aje nak buatnya, tinggal blend aje semua benda2 nya. I dah letak recipe dia, try cari under heading ‘recipes’.

  5. akakerin Says:

    jangan putus asa ya!

  6. Ms Red Hat Says:

    Dear Mynn,

    Glad that you decided not to stop blogging. Sayang kalau tutup blog since you have many followers and banyak ilmu memasak that could be shared with us.

    Salina

  7. DIARI HATI SEORANG PENSYARAH BIASA... Says:

    Akak..u’re so adorable..Pedulikan apa orang ckp k..

  8. ain Says:

    Tahniah masih terus berblogging. Actually saya rasa blogging ni mcm diary gak. Kita tulis perkara2 yg berlaku dlm hidup kita seharian. Sekali sekala bila baca balik, gtee akan ada tawa. Puas gitu.hihi

    Anak dara saya yg sulung suka mkn pasta. Tapi saya tak terer buat pasta2 ni.

  9. mrssham Says:

    ni keturunan jawa kot.. isap bibir bawah..hahaha.. dalam keluarga usu pun ada.. dulu sarah.. now nazurah lak ikut isap bibir bawah..jenuhla tarik.. sama gak.. sedap agaknye…

  10. Nietanozie Says:

    salam kak LG….

    selamat berkenalan yek. 1st time komen kat sni. selalunyer jadi silent reader jek…
    Tapi sebab terejut akak nk stop blogging terus nieta decided nak anto komen ne. Kak jangan ler berenti blog. suker ler baca bog akak nie. tak lengkap hidp kalo tak enguk kat sini.
    pedulikan cakap orang kak….
    anyway, sebenarnyer lepas asyik membaca blog akak nie la, semangat nak buat blog makin menjadi2. dulu memang dah teringin tapi mcm takut keje separuh jalan jek.
    nieta add akak kt blog nieta yek…
    nietapah.blogspot.com

  11. Intan Rosnitta Says:

    Betul lah LG. Nampak mcm satu garisan pd bibir Zahra. Pucat semacam je!

    🙂

  12. lemongrass Says:

    Hi Akakerin,
    thanks🙂.

    Salina,
    I tak nak what has happened to u to happen to me tu yg I rasa nak tutup blog aje. Bersedia sebelum kena, hehehe….

    Hi Pensyarah,
    Thanks ye🙂.

    Ain,
    tu lah mmng rasa mcm diari tp tak boleh tulis sembarangan sbb tak nak kena komen teruk, hehehe. Pasta ni lah I rasa paling snng nak masak banding dgn lauk pauk🙂

    Lah Nana,
    Nazurah pun dah buat mcm tu ke? Pastu bawah bibir dia ada line tak?Kering aje kan, hehehe

    Salam kenal Nieta,
    Thanks ye sbb suka baca my blog🙂. Akak pun dah link yr blog to mine.

    Intan,
    tu lah,mmng pucat aje sbb kering semcm sbb dia asik hisap bibir dia. Geram kdg2 tengok. Hari ni dah berapa kali I tenyeh moisturiser kat bibir dia tu, hehehe

  13. Ummi Says:

    Hai LG, akak baru je letak komen untuk yang kelmarin tu..hehe..
    Alhamdulillah, LG dapat semangat dari sahabat2 cyber yang masih byk yang baik hati dari yang sakit hati kan..So, teruskan berblogging..semoga dirahmati selalu…amiiinnn

  14. lemongrass Says:

    Kak Ummi,
    Amiinnnn, seronok ada kawan blogger yg baik hati ni kan🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: