Tadi we all pergi picnic dinner lagi after terperuk satu hari kat rumah. Mentang2 lah kat Perth ni banyak playground and parks yang cantik2 so bila weather permits aje terus nak keluar🙂. The Little Misses ni walaupun dah selalu sangat jumpa playground, masih lagi tak bosan main kat any playground. For me, a playground is a playground is a playground, sama aje kat mana2, hehehehe…. Nampak sangat lah Mummy ni dah jauh sangat beza umur dengan the Little Misses kan sebab thinks playgrounds are not that fun anymore🙂.

Masa lepas makan2 tadi, the Little Misses pergi main2 kat playground while the other half and I bercanda di tepian playground, hehehehe. Alah bukan bercanda macam hape pun, cuma baring2 atas picnic rug aje. But romantik lah gak, sebab I baring and the other half pun baring sama but putting his head on my peha….Nak termuntah ye? wahkahkahkahkah…… Kalau nak lagi romantik, patutnya the other half duduk bersila and I letak my head in his laps kan. Baru lah sebijik cam cerita Bollywood, ahakss!!!!! Tapi macam mana nak romantik lebih2 kan sebab kejap2 kena kacau dengan Miss 5 and Miss 9……… terjatuh lah, haus lah, penat lah, lapar balik lah ……..🙂.


Gambar ni Mummy yg ambil konon2nya nak artistic shot sikit lah. But rasanya artistic takde kot, gediks ada lah, hehehe. Ada rupa anak beranak tak?😉. Kalau I pun join sama in the photo, skin kaler matching lari sikit lah ( sikit hape, banyak lari wei!).


Yang ini nama nya seagull. Kat mana2 tempat yang ada orang berpicnic, mesti adalah burung ni. Makanan kegemaran nya is chips/fries, hehehehe. Sebab apa aje yg we all campak ke dia, mesti lah berebut2 sesama mereka.

12 Responses to “”

  1. azah Says:

    Patutle my friend jatuh cinta dgn Perth, banyak tempat2 menarik.dia ckp there’re beautiful lakes everywhere..so kalau tmpt cantik..mesti le boleh lomentik2 kan..penghuni alam yg lain(animals) pun cute2 je..

  2. lemongrass Says:

    Azah,
    mmng kat Perth ni bnyk lakes, bnyk sungai, bnyk beaches..Bnyk air lah, hehehe…

  3. CikMin Says:

    LG..i suka display pic u tu…hihihi..romantis….

  4. Mat Gebu Says:

    Nice laaa…i doakan u bahagia mcm ni selama2nyaa LG….Burung tu mesti tgh plan lepas tu nak makan apa…

  5. Azita Says:

    dah tukar gambar baru ya!! suke tengok! romantiknya….

  6. Aymy with love Says:

    aduuhh.. romantik nyer.. bestnye piknik.. minggu ni terperuk umah jer.. Mr hubby kene kejer… uwaaa..

  7. sheri Says:

    Hehe..cute pics..takpe..takpe, next time mintak tolong org amikkan (but segan eh kalau sume baring ;p).. we’re gonna bring my family for picnic today (hope it’s not too hot and they like it)..bile restoran western food halal (dgn chef hebat) tu bukak? ;p

  8. Intan Rosnitta Says:

    Cute pic. Mmg confirm anak beranak… Patutnya suruh Alya ambik pic u & your hb masa tgh baring2 tu. Mesti malatops!

    Hihi

    😀

    Pssttt… luv your new avatar too!

  9. saveme_zero Says:

    kak..mmg similar ur princess dgn ur hubby. kak…bila nak blk m’sia?? klu blk…nak jumpa..hehehe

  10. lemongrass Says:

    CikMin,
    Macam lagu tu.. Mr.Boombastic, truly fantastic….Mr.Romantic…

    Cik Mat,
    Terimakasih sgt2…..Burung tu actually tgh tunggu anak2 I lontar makanan ke diaorang, hahaha

    Kak Ita,
    Dah makin meningkat umur, makin romantik pulak, hahahaha..

    Aymy,
    pagi tu my hubby keje keras tu yg lepas dia balik tu we all gi picnic sambil bercanda2, hehehe

    Sheri,
    segan wei klu suruh orang ambil gmbr sambil posing baring2. Nanti orang ingat we all ni mengada2🙂.

    Intan,
    Pastu kan letak gmbr I dgn hubby tgh baring2 kat my blog, sure nya lah akan kena kutuk, hehehhe

    Sue,
    InsyaAllah balik bulan Dec tahun ni utk kahwin adik, lama lagi🙂. Tapi mmng hajat nak jemput semua bloggers yg kenal akak so bolehlah Sue n family pun dtg sama, boleh kita jumpa2 kan…

  11. ain Says:

    gambar yg sgt cantik. You have two cute doters. Klu mak dia ada sekali gtee lg cantik.

    p/s..lamanya tak bawak anak2 gi picnic

  12. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    Klu pro camerawoman yg ambik sure lagi cantik kan🙂. Klu Mak dia nak ada sekali dlm gmbr, kenalah hire orang suruh tolong ambilkan,hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: