I wanted to post an entry last nite but was so exhausted from our trip to Adventure World that lepas Isya’ aje terus tersadai atas katil tak ingat dunia dah. Pagi tadi pun lepas Subuh, sambung tidur balik sampai kena kejut when the other half called the house from his office at 8.30, hehehe. The other half keluar rumah to go to work at 7.00 pun I tak sedar, sian dia, keluar rumah tanpa hugs and kisses from his wife, memang bukan isteri mithali lah kan,😉 wahkahkahkahkah….. Nasib baik I dah prepare his lunch last nite so ada lah sikit ciri2 isteri mithali gak I ni, walaupun tak banyak😉.

Anyway, we had so much fun at Adventure World, the Little Misses kalau boleh nak bercamp terus kat situ, tak nak balik2 cos best sangat2, hehehe. This time around, Miss 5 was tall enough to go on some of the big rides and the water slide. 3 years ago when we went, dia kecik lagi so kena stay at kiddies area aje lah. And she was really fearless banding dengan Miss 9. Kalau boleh semua dia nak cuba even the really ‘scary’ rides. But unfortunately for her, the other half and I jenis yang scaredy cats when it comes to those thrilling adventure rides. Bagi $1K kot baru we all berani nak naik, hehehe. Sian Miss 5 sebab she was so interested nak naik but dapat mak bapak penakut, terpaksa tengok aje lah, hehehehe….. Naik roller coaster pun we all takut u, lagi lah benda2 lain, haa…haa….haa…..

I am perpetually amazed at people yang go out of their way to seek some adrenaline rush. Memang tabik lah kat orang2 macam tu🙂. Tak tau lah macam mana they can be so ‘brave’. I don’t think I can live that way, I’m quite happy living a calm, thrill-less, mostly boring life with only the occassional adventures in between. The other half said to me, he’s an academic, accounting lak tu and they are definitely well known to be a boring group so nak buat macam mana kan😉.

Ini kiddies nya roller coaster which was for me, still way too fast and scary. Miss 9 was mutinous sebab kena paksa temankan Miss 5 naik the roller coaster. She hated it, hehehe. Sian Miss 9…. I temankan Miss 5 the first time but itu pun I rasa takut gilerrs but Miss 5 cool aje, sikit pun tak nampak takut. Miss 5 kalau boleh nak naik banyak kali but takde sape nak temankan dia and I tak berani pulak nak let her naik by herself. Apalah Mummy ni kan, scaredy cat betul!

Ini sebelum mula, Miss 9 buat2 muka berani🙂. Miss 5 memnag berani, hahaha

Kids and water, tak boleh dipisahkan……

Lepas seharian berjemur semalam, even though bergallon2 sunblock lotion we put on our whole bodies, the other half and the Little Misses still got sunburned a bit. The other half turned red, Miss 5 turned a nice shade of tan, Miss 9 only got sunkissed a bit while Mummy pulak seperti biasalah, memang dah ‘ireng’ so takde bezalah bila makin ‘ireng’ ni, hahahahaha….

9 Responses to “”

  1. ain Says:

    salam LG…akak pun takut gak naik roller coaster. lst year pernah naik yg kat sunway lagoon. rasa mcm nak tercabut nyawa. But hubby cool aje. pas je turun..after 5 minutes akak muntah2 sampai 4 big gulp cup. no way le nxt time nak naik bnda tu. anak2 ketawakan je.
    pas tu terus demam. hehe..

  2. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    memang wei takut giler naik roller coaster tu, mmng rasa mcm nak tercabut nyawa. Dulu pun I pernah naik gak, lepas tu mcm u, muntah2 sampai lembik, hehehe… Tu yg phobia sampai sekarang🙂

  3. mieoney Says:

    owh kat sana ponx panas mcm tu sekali..
    seronok tgk kids bila dh jmpa air kan..mmg tak ingat dunia..huhu

  4. Aymy with love Says:

    hehehe… aymy pun takut bangat naik bebenda nie.. pegi memana theme park just pi amik gambar n posing2 jer… bagi 2k pun taknak nek… lagi teruk kannnnn… gayatttt…

  5. lemongrass Says:

    Mimie,
    Mmng klu Summer slalu sgt panas, occasionally more than 40. Tapi semlm cuma 31 aje so best lah the kids mandi manda, hehehe

    Aymy,
    wahkahkah, u lagi teruk ye!😉.At least I akan naik klu org bagi $1K,hehehe

  6. Mat Gebu Says:

    Wahh..seronoknyaa nampak..Tapi kan, i gelak sangat bila baca statement u–> "The other half turned red, Miss 5 turned a nice shade of tan, Miss 9 only got sunkissed a bit while Mummy pulak seperti biasalah, memang dah 'ireng' so takde bezalah bila makin 'ireng' ni, hahahahaha…."…ala LG u "ireng2" pun sweet apa, kalau tak, takkan laa, mat saleh kurang rambut tu, sambar u!!!…hahahaha..

  7. lemongrass Says:

    Wahkahkahkah CikMat,
    tu lah cam I kata, klu kat M’sia I ni mmng ireng lah, tp klu kat Africa, I ni dah kira cerah giler. Wong jowo memang nge sweet opo, ahaks!!

  8. Mommy Lily Says:

    cantiknye gambar miss 5 dlm air tu..hantar la ke pertandingan kanak2 comel. mesti menang. tp tk tahu la kalau kt malaysia tk terima sbb muka anak omputih tu..hihi

  9. lemongrass Says:

    Mommy Lily,
    dia nak masuk pertandingan kanak2 comel, dah terlebih umur, hehehe. M’sia skrg dah tak terima ye muka2 pan-asian ni? hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: