I’ve finally found a clothes-folding machine aka mesin lipat kain. Masa I busy memasak tadi, the ‘mesin’ pun busy lipat kain but lambat sikit lah kerja dia (90 minutes nak abis lipat semua baju) and the way the ‘mesin’ lipat the clothes wasn’t to my liking, tak setajam and sekemas bila I lipat sendiri. But heck, I’m not going to complain! I’m very very happy that kain2 yang bertimbun tu are finally folded, phew…..🙂. Kesian the Little Misses lepas mandi tadi, they were looking for their summer pyjamas to wear, Miss 5 came out of her room saying, “Mummy, I can’t find any of my summer pyjamas! Where are they?” Alahai, anak2 Mummy sungguh lah kesian nya kamu tak cukup baju, hehehehe. But now dah ada mesin lipat baju, you’ll always have folded clothes🙂. So, anyone out there nak pinjam my mesin lipat kain? But sebelum tu, let me tayang my mesin lipat kain ok….

Sorry lah gambar blurry sikit, my ‘mesin’ lipat kain ni malu2 sikit nak ambil gambar.


Wahkahkahkahkahkahkahkahkah, sorry lah kalau ada sesiapa yang dah tertipu ye and yang dah start keluarkan their credit cards or their cheque books sebab nak mengorder the mesin lipat kain from me. Ammmmmmpuuuunnnnnnnnnn………….

31 Responses to “”

  1. anawahid Says:

    kak min, mesin akak tuh amik tender lipat bju x???.. ekekeke… nk panggil lipat laa… kain bju dh membukit balik, baru pas angkat…hahahaha… umah 5 dollar cukup x??.:p.. kak tu meja mmg khas tuk melipat n menggosok ker??.. senang nmpk melipat kat situ… lanang mu… cop jempolll…

  2. hana Says:

    kakakakakakakaaaaa…….mmg nak gelak terguling2 tgk ‘mesin’ yg dkatakan! mesin bernyawa tuhhhh! lebih mhl regenya dr mesin karen! kan kan kan! hihihi…lawak la akak nih! tapi serupe jer ngan kite.. en.hb la ‘clothes-folding machine’ kita! kakakaka….tapi tk penah la pulak lipat sampai meja panjang cenggitu!! adoiii k.min nih! mendera ke hapa nih??? ekekekeke

  3. mica@tetty Says:

    heheh rajin nya your hubby….nk buat part time tak?hehehhe

  4. lemongrass Says:

    Ana bini Wahid,
    wahkahkahkahkah.Mesin akak tu dia teruja nak lipat kain sbb segala benda2 kecik dia dah habis kat dlm drawer,hari2 dia kena memunggah gunung kain tu nak cari baju, tu yg dia lipat tadi tu…Meja tu akak beli utk potong kain, pastu skrg ni dah mcm2 lah kegunaan nya termasuklah bila nak lipat kain yg menimbun tu! hikhikhik…

    Hana,
    wehehehehe, gelak jgn tak gelak. sbb tak cukup tempat nak lipat kat coffee table tu yg dia keluarkan folding table yg besar tu, mmng kena dera lah bojo ake tu, wahkahkahkahkah

  5. lemongrass Says:

    Mommy mica,
    hahahaha, rajin dlm terpaksa tu!

  6. CikMin Says:

    sweet jek folding machine ni…erkkk???

  7. lemongrass Says:

    CikMin,
    sweet? wahahahahah…Gelak guling2 my hubby orang kata dia sweet..

  8. Mat Gebu Says:

    LG..hahahaha..u ni lawaklahh. U jgn offer2 LG..i takut kang, bukan mesin tu melipat kain, silap2 “dia” sekali kena lipat dengan “desperate housewife”…Ampoonn!!!…Tapi i puji lah mat saleh tu, rajin..kalau i kan mesti bagi mcm2 alasan….atau pun aku buat2 pening ke, loya2 ke (weyyy!! tu mcm ngandung pulak kan..ahaks!!)…Imagine kalau u tutup blog….tak dpt kira nak gelak2 mcm nih…

  9. Rafizah Nordin Says:

    alamak klu sy order mesin ni maunye hb sy jeles.klu sebelum2 ni bini2 risau klu lakinye ditackle maid indon tp la ni hb kite lak risau klu biniknye ditakle ‘mesin melipat kain’ cam ni, hahaha!!!

  10. lemongrass Says:

    Cik Mat,
    Mat saleh I tu rajin sbb bini dia ni malas giler nak melipat kain, lebih kurang sama malas cam cik mat lah,so dgn hati yg berat terpaksalah dia yg melipat, hahaha. Ada ke desperate housewives yg nak melipat laki i ni? hahahahahhahaha….gelak gelak!!

    Fizah,
    kalau u order mesin lipat kain ni, adalah nanti kang hubby kamu tak pergi kerja langsung n tak keluar rumah langsung, wahkahkahkah….

  11. ain Says:

    LG…comel mesin lipat kain you ye. Untung le at last dah ada mesin yg amik part lipat2 baju ni.
    Pening kan bab2 baju ni. Banyak stages..dari dalam bakul gi masuk mesin, kuar mesin gi sidai, pas tu angkat balik then lipat, simpan dlm robok lagi, pas tu ironing. Adusss!!! pas ni ada tak mesin yg boleh buat ironing pulak..???

    p/s…hubby akak kdg2 tlg gak lipat baju, but then akak lipat semula lah..hihi

  12. mother of two Says:

    kalau mcm nie ropenyer mesin lipat kain… teman pun nak order.. teman order 10 terus.. hehehehehhe

  13. ummul aqeem Says:

    la… ingatkan btol2 mesin lipat kain td.. hehe.. dah nk order dah ni.. kitepon dah on ‘mesin’ kita kat umah nih tp xgerak2pon, ‘rosak’ kot.. hehehe..:D

  14. Siti Khuzaimah Says:

    Kak Mynn, kalo nk pinjam ‘mesin lipat kain’ tu seminggu sekali boleh tak? Da siap kerja nnti saya pulangkan ler semula…Kat umah ni takde ‘mesin’ gitu…kihkihkih…

  15. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    saya pun tak berkenan sgt dgn lipatan dia tp pejam kan mata aje lah sbb klu lipat balik, mau lah nanti dia ‘rosak’ terus! hahahaha

    Shiela,
    Hubby I kata u kena sewa kontena yg paling besar klu nak beli 10 mesin ni, sbb ‘mesin’ ni saiz dia XXXL, wehehehehe

    Mommy Aqeem,
    uish, ‘mesin’ yg jenis bernyawa ni klu kita terlebih tekan bagi ‘on’ mau nanti benda lain yg bergerak, wahahahahaha…. Ampunnn!!!!!

  16. lemongrass Says:

    Siti,
    mesin yg kat rumah ni pun 2 minggu sekali baru berfungsi. kalau u nak pinjam tiap2 minggu, memang dia tak kan bergerak lah, hehehehe….

  17. zaliana Says:

    wahahahahaa..nak tergelak besor!!! tp sebenarnya upset jugaklah..sbb otak ni dah betul2 bekerja keras memikirkan mcm manalah bentuk mesin lipat kain tu..besar mana…ada tangan ke???
    huhuhu rupa-rupanya memng perfect ada tangan ngan kaki cam kita jugak!!!! kikiki

  18. QiStinA's Says:

    amboi LG …mesin lipat kain u siap boleh posing lagi… i rase sure ramai yg contact u nak pinjam machine nie..he..he

  19. xentari Says:

    hahaha..akak ni buat sy trgelak pegang perut. Beriya baca entry penuh sopan nak tau apa brand “machine” yang akak pakai,cari2 gak atas meja kt sebelah model tu mana tau ada mesin terselit kat situ tapi rupanya mesin org!Ish..ish..akak kena kasi reward kt Mr Machine akak ni krn berjaya melipat baju dengan jaya nya🙂

  20. nj Says:

    LG…
    bro awak tu asingkan ikut kategori sekali tak?? umph…umph…umph…kalau keje cam ni …gerenti norma reject awal2…(norma joking je tau!)…that is why husband norma takkan sentuh kain kat rumah…sebab dia tau isteri ‘over-rajin’ dia akan re-lipat semua kain baju…kuang kuang kuang!

  21. lemongrass Says:

    Wehehehe Za,
    kena tipu sekejap ye🙂.Mesin ni lagi best sbb boleh gerak sendiri, cuma kdg2 kita kena keluar suara sikit lah nak bagi dia gerak🙂.

    Moi,
    mesin I ni temperamental sikit, kena ada angin kus2 bertiup baru dia berfungsi, hahahaha

    xentari,
    wakakakaka, ramai betul tipah tertipu hari ni ye,hehehe

    Norma,
    I pejam mata masa dia lipat tu sbb klu I bukak mata, mmng tgn I gatal aje nak ‘tolong’ dia lipat balik segala benda,hahahaha.Asingkan ikut categori tu mmng dia dah tau kena buat so dia buat lah🙂.

  22. Aymy with love Says:

    K mynn, bestnye mesin you… memang ingat nak order dahh.. hehehe.. sib bek jauh.. shipping mahal maaa… tapi tu kire cantik gak aper lipatnyer…🙂

  23. lemongrass Says:

    Aymy,
    dah lah shipping mahal, pastu klu guna timbang kati, lagilah mahalnya sbb mesin ni berat dia XXL, wahahaha….. evil betul wife dia ni😉

  24. Azita Says:

    LG…next time U jgn show U punya “mesin” ni kat cni…ramai bebeno yg nak pinjam la, nak order la…bukannya apa, takut nanti dema tak pulangkan balik pada LG…lopong nantii…!!! hehehe… (hubby saya pun rajin gak cam mesin LG tu, nasib baik tak show kat cni…kalau tak mesti jadi cam mesin LG gak…laku!!!!)

  25. lemongrass Says:

    Kak Ita,
    tayang jangan tak tayang. I punya ni jauh sgt nak ship ke diaorang, klu kak Ita nya ‘mesin’, lagi dekat kan for them to pinjam, hahaha…

  26. Lynna Says:

    Hi LG….ada lagi tak mesin lipat kain yg single and available kat OZ tuh??? rekemenkan la sorang kat i hahaha ;p

  27. UnGu VioLeT Says:

    salam kenal and salam ziarah… really nice blog!!! ade mase, singgahla ke teratak Ungu Violet pulak yer..

    thanks..

  28. Azita Says:

    eeiii…takut kak ita nak pinjamkan pd “mereka2” tu…takut tak balik2 “mesin” tu. tu “mesin” kesayangan tu…peluk tidur tiap mlm…hehehe..

  29. lemongrass Says:

    Lynna,
    my mesin ni anak tunggal so kiranya the only mesin produced lah so camner nak rekomen, hehehe

    Salam Ungu Violet,
    thanks sudi singgah my blog. I dah pegi jengah yr blog too, best kan dpt main snow. Unfortunately we don;t have that here in Perth🙂

    Kak Ita,
    wehehehe, seriau kan klu orang ‘pinjam’ tak nak pulang ni

  30. lcupcakekasih Says:

    Hah…baru teringat nak order satu…Tipah Tertipu rupa2nya…

    p/s: saya link dengan blog saya ya…

  31. lemongrass Says:

    Hi Jun,
    1 aje mesin ni kat dunia ni so tak boleh lah I nak bagi pinjam or order kan 1 for u, hehehe. I’ll link yr blog to mine too kay🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: