Tak sangka, ramai jugak yang nak menyewa my ‘mesin lipat kain’ ni ye. The other half kembang kempis dah hidung dia sebab ramai yg berkenan dengan dia, wahkahkahkah. Perasan dah mamat sorang tu! Hish, entah bila lah agaknya nak hilang perasan dia tu😛. Tapi mesin I ni pun bukan nya regular sangat, 2 minggu sekali aje paling kerap boleh switch it on. Kadang2, tak payah tekan apa2 button, tetiba aje dia start lipat kain. Tapi kadang2 tu, kena tekan butang banyak kali pastu kena keluar suara sikit, baru lah dia mula lipat, wahahahaha…… But I still love my ‘mesin’ and am very thankful that he’s there to help🙂.

But memang lah kan, my entry kelmarin kiranya really shows betapa lah ramai nya orang especially mak2 budak yang teramat lah menyampah nya dengan kerja rumah ini, hehehehe…. And ada setengah tu, menyampah campur malas lagi, just like me🙂.

Dah a few days jugak ye I tak tayang my dinner kat blog ni. Masak dinner masih macam biasa, tak lah semalas macam nak melipat kain😛. Tapi everything else pales bila banding kan dengan pavlova tu, so rasa macam tak best aje sekarang ni nak tayang food yang biasa2 aje, wahaha….. Acah aje. I’m not that perasan yet🙂. Food yang biasa2 ni lah yang best kan!

This is our dinner tonite. You might ask why the 2 completely different types of food. Roti jala and kari ayam tu Sheri bagi for dinner semalam but since we’ve already had our dinner at that time, we made it our dinner tonite. Thanks so much Sheri, sedap betul makan roti jala n kari ayam Mak Sheri masak🙂. The Little Misses makan the roti jala dengan susu pekat for dessert, hehehe. On the other plate is part of our dinner as well. I bought turkish bread today so I made Samsun pizza with it. Basically I split the turkish bread into 2 then filled it with mince meat filling yang I dah sauteed and campur mcm2 spices and veges. Then tabur grated mozarella and cheddar and sandwich the 2 halves. Then wrap it in alfoil and bake it in the oven until the cheese has melted. Memang lah yummy!!!!!

10 Responses to “”

  1. anawahid Says:

    uiihh kak mengancam tgk roti turkish tuh….. kaya raya isinya … psstttt… kak mesin akak tuh pas kene puji mesti x payah tekan switch ON.. mesti skunk nih dh auto jln sendirik… kakakak pasai dh kembang skunk nih… hahahaha

  2. lemongrass Says:

    Ana,
    mesin ni lain pesen sikit, dah ramai orang puji lagi susah pulak dia nak switch on,hahahaha.

  3. ain Says:

    yummy…yummy..yummyy..nmpak sedap roti turkish LG tu. wat a coincidence, ari ni akak pun buat roti jala gak. Penat2 buat hubby mkn sikit je sebab dah tepu mkn goreng pisang ngan kwn2. huwaaaa!!!ponat wei masak ni.

    p/s LG..akak dah buat pavlova awak tu. anak2 akak sukaaaaa sangat. Thnx ye.

  4. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    tak best kan kalau kita masak penat2, our family makan sikit aje, rasa lagi lah penat nya lepas tu! Dah buat pavlova ye? Budak2 mmng suka benda2 mcm tu just like my kids🙂

  5. Mat Gebu Says:

    Bestnya tgk pizza tu…tapikan sekarang ni kalau nak buat pizza kena fikir 2 – 3 kali, kat M;sia ni kan keju Mozarella, Cheddar semua dah mahal. Kalau mascarpone cheese lagi laa mahal, cekik darah….dah lah cekik darah, lama2 boleh kena darah tinggi!!!….

  6. Jamie Says:

    K.LG ur mesin lipat kain tu at least ada jugak lah time on nya. Mine off memanjang tak penah on pun…tp tak pelah kan not a big deal.. kalau rajin lipat ler kalau tak bior jelah.. kan..kan as long as he not bebel baju tak lipat oklah.
    Roti tu nampak yummy ler..

  7. Yours truly Says:

    LG, i perasan u byk betul masak guna cheese kan? (tu yg sodap tu)… tapii badan u maintain je.. perghh..

    kalau i mau kembang…he..he..

  8. lemongrass Says:

    Cik Mat,
    tu lah, bila I balik M’sia tengok rege cheese dia, mmng tercekik kjap. Tu yg bila I balik M’sia mesti bwk stock cheese dari sini, hahahaha…

    Jamie,
    mmng betul, klu dia tak bebel tu dah kira best lah. My hubby pun jenis tak bebel so tu yg mmng slalu menimbun, hehehe

    Hi Eenza,
    dah kawin dgn mat saleh yg mmng makanan ruji diaorang cheese so tu yg slalu guna. Nasib baik lah I pun suka cheese, klu tak, mau termuntah I mkn cheese hari2, hehehe… Kembang gak sekali sekala my body ni tp snng gak nak turun so ok lah🙂

  9. mica-tetty Says:

    teringin nk buat western punyer makanan tapi my hubby punyer tekak org kampung..susah le …

  10. lemongrass Says:

    Mommy Mica,
    Like my Dad lah, my mom suka nak cuba western food tp my dad mmng tak boleh nak telan, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: