People wonder why we don’t go out to restaurants for dinner. I think boleh kira one one hand berapa kali we’ve been out with The Little Misses to a restaurant for ‘formal’ dinner. Fast food and food court tak termasuk tau in the count🙂. If you look at the picture below, you know why!


This is one of the reasons why we don’t take them to fancy restaurants, hehehehe. Tak senang lah Mummy nak makan her dinner kalau setiap masa kena lap muka Miss 5. Camner nak bawak pegi majlis kan macam ni, hahahaha….. Anak orang lain rasanya tak lah secomot ni bila makan pasta bolognese. Bakal besan pun sure akan fikir 4-5 kali before ambil dia jadi menantu lepas tengok gambar ni, wehehehehe…..😉. But I guess it shows that she really enjoyed my pasta kan sampai pipi2 and dahi dia pun makan sekali. But it is true what people say, don’t order spaghetti bolognese or burger on your first date with your boyfriend sebab they are quite messy food to eat. Dah lah masa first date ni selalunya sikit nya control ayu aje kan so sure lah malu gilerssss kalau tomato sauce from the spag bol or the mayonnaise from the burger tu terpercik2 kat your pipi, wahkahkahkahkah :-)…….



The Little Misses and I had fettucine bolognese for dinner while the other half had gnocchi bolognese. Gnocchi ni is pasta made out of mashed potatoes (no, I didn’t make the gnocchi, I bought them ready made, hehehe). I do have lots of lazy moments in the kitchen🙂.

24 Responses to “”

  1. Rafizah Nordin Says:

    aiyoooo itew budak comot2 pun comey jugak… heee

  2. Mat Gebu Says:

    Sedap sangat, tu pasal sampai comot miss 5 makan, tapi apa ada kesah, janji anak2 bahagia..Hmm Gnocchi pasta tu mcm pernah nampak sorang chef ni buat kat rancangan Martha Stewart…Mula2 tadi ingat LG masa “silk worm cocoon”!!!!..hahaha….

  3. VG Says:

    That’s a sign of pure enjoyment, LG. There is no need for any other accolades is there???

  4. dya Says:

    hye sis,
    waaa..~ sedapnye!*padahal dpt tgk je* hehe..ni yang makin berkobar-kobar nak balik this weekend. good thing my sisters rajin masak western food. senang hati adiknye balik jadi tukang makan je ;D

    p/s: kalau makanan sedap, makan comot pun tak kesah,lagi nikmat! ;P

  5. ain Says:

    LG..terliuq akak tengok gnocchi bolognese you..sedappp!!!
    Miss 5 comot mcm mana pun tetap cute mute.

    p/s…anak akak yg 12 tahun tu masih lg comot momot klu makan kat restaurant..buat maluuu je.

  6. hana Says:

    muahahaha…sedap sgt la tuh sampai pipi pon nk tumpang makan! hehehehe menten kiut la kak anak wong jowo kacukan ki! ehehehehe

  7. lemongrass Says:

    Fizah,
    nasib baik lah cute ye,klu kita yg comot mcm tu,mmng tak kuasa orang nak pandang,hahaha….

    Cik Mat,
    My kids pun panggil gnocchi tu ‘caterpillars’ sbb rupa dia yg gemuk2 mcm ulat,hehehe.

    Vin,
    That’s right. She finished a whole bowl of it so I guess it’s really tasty hey!🙂

    Dya,
    best lah kan bila balik rumah boleh makan mcm2, nasib baik ada yg sanggup nak masakkan🙂.

    Kak Ain,
    tu yg we all jarang bwk diaorang pegi restaurant, malu aje klu comot2,hehehe. Klu mkn kat rumah, nak comot mcm mana pun tak kisah kan🙂

  8. lemongrass Says:

    Hana,
    memang enak banget lo pasta ne aku,😛 Bila comot mcm tu baru lah nampak muka jawanya ye? Hahahaha

  9. mica-tetty Says:

    yg gnocchi nmpk pelik sikit..kali pertama tgk heheheh

  10. nolly Says:

    wa..teringin nye nk rasa gnocchi tu…mai la pos kt sini

  11. MamaRayyan Says:

    LG..
    seronok tgk anak2 enjoy mknan yg kite masak..

  12. lemongrass Says:

    Mommy mica,
    oh ye ke first time tengok?mcm caterpillar kan, hehehe

    Nolly,
    sure nya dah basi by the time sampai ke u😛

    MamaRayyan,
    memang kan, hilang penat memasak bila the kids makan beria🙂

  13. mieoney Says:

    kak gnocchi tu sekali pandang mcm ulat plak..hehe

  14. anawahid Says:

    adooiii.. pecah perutku kak min tgk miss 5 mkn.. abis semua bhgian muka tumpang mkn, tp cayalahhh… lubang idung x tumpang makan… wakahkahkah… alalalala… comeeiiinya diaaaaa…

  15. ummul aqeem Says:

    alahai..cutenya.. si omot nih… mesti best mommy masak kan?.. hehe:-)

  16. QiStinA's Says:

    LG..mmg terbukti le yr masakan mmg sedap…sampai pipi miss 5 pun makan sekali..he..he.. cute je die.. bakal besan tak kesah sbb bakal menantu cantik dah…he..he

  17. lemongrass Says:

    Mieoney,
    tu yg budak2 geli nak mkn sbb terbayang caterpillar aje, hehe…

    Ana,
    anak orang lain sopan aje bila mkn, kena kat anak akak, habis comot! hahaha….

    Bondaqeem,
    Miss 5 ni mmng suka mkn so apa aje yg I masak mesti sedap bagi dia,hehe

    Moi,
    Bakal besan boleh tolong lap kan pipi dia sekali,hahaha…

  18. mama_sal Says:

    1st time visit ur blog..interesting aa, best nengok miss 5, cute.nak wat menantu ah!!copp!copp!i got mr 10 hahaha, we live in jeddah..lain benua ma!

  19. lemongrass Says:

    Hi Mama_Sal,
    Thanks sbb sudi singgah my blog🙂. Nak buat menantu after tengok dia comot mcm tu? Hehehe….

  20. mother of two Says:

    sure tak jadik marah tokeh kedai..sbb yg tukang sepah cun…hehehehe

  21. mrswongjowo Says:

    Lemongrass ada buat homestay tak? Manalah tau penat jalan kat Perth nanti we all cari you mintak makan…just kidding. All your food nampak tempting…

  22. lemongrass Says:

    Shiela,
    Tuan kedai dah tak larat nak marah agaknya, hehehe…

    Hi Mrswongjowo,
    hehehehe, tak sangguplah nak buat homestay cos I ni lebih malas dr rajin🙂. But klu u dtg jln2 ke Perth, boleh aje datang makan dinner kat rumah I tp kena phone dulu lah sbb baru lah boleh I masak best2 utk u all, hehehe

  23. apple Says:

    LG, sape kata 1st date tak bleh makan burger. me ms 1st date burgerlah yg bf belanja makan. mmg dlm ati alahai cemanalah aku nak nganga mulut luas2 makan burger ni. dahle nampak sedap je. tp me tawakkal je ms mkn tu, kang nmpak sgt org kata kita kontrol ayu plak. hehehe..

    gnocchi bolognese tu dah nampak mcm ulat sagu plak..

  24. lemongrass Says:

    Apple,
    tapi memnag leceh kan mkn burger tu masa first date, rasa mcm nak control makan aje,hehehe. Nak guna fork n spoon mkn burger lagi lah nanti sure kena gelak dek boyfriend…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: