The Little Misses had swimming lessons today and The Other Half and I slalunya ambil kesempatan while they were having their lessons to borak2 about our day. Ye lah, sehari tak jumpa so bila dah jumpa tu, borak2 lah kan, what else to do pun, hehehe. And tadi while we were chatting, I was playing with the rings on my fingers. And baru lah terperasan yang the rings tu dah makin susah nak keluarkan which shows that my fingers dah makin gemuk!!!!!!! WAAAAHHHHHH!!!!!!!!!

Dulu when I was at my slimmest, the rings slalu sangat ter come off from my fingers dengan sendirinya sebab masa tu my fingers were so thin so senang lah nak tertanggal. Bila I masak2 or kemas2 rumah, memang slalu kena berhati2 takut terhilang my diamond ring! Wei, bukan senang nak dapat diamond ring ni, hahahaha. Kalau hilang, takde lah The Other Half nak belikan a new one! Tapi sekarang ni, walaupun still masih boleh tanggalkan, tak lah ketat mana, but tak lah sesenang dulu. I have to pull it a bit harder to get it over the bony joint. Memang itu salah satu tanda I kena kuruskan badan balik lah kanπŸ˜›. I can still twirl the rings on the fingers easily, cuma part bony joint tu aje lah yg bermasaalah sikit, hehehe. But kiranya dah bagus lah kan if I can still wear my wedding ring from 13 years ago which shows that my berat badan still maintain aje mcm zaman belum kawin dulu, wehehehe……. Cuma pengagihan lemak tu aje lah yang a bit different banding dgn duluπŸ˜‰.

Masa masak dinner tadi since teringatkan lemak2 kat jari jemari I yang dah makin bertambah, I made something healthy for me. Well, I had a big lunch pun tadi, tu yang I made a light dinner for me. I made pan fried chicken and roast potatoes and salad for The Other half and The Little Misses. And for me I made chicken sandwich using the same pan fried chicken and salad with multigrain bread. Dah lama betul I tak makan sandwich ni even though I selalu buat sandwich for other people’s lunches. And it tasted really good with all the healthy bits in itπŸ™‚. Even Miss 5 wanted some of my sandwich, hehehehe. Biasalah kan kids, apa yang the parents makan, nampak macam sedap sangat2πŸ™‚.

This was The Other Half’s dinner. Roast potatoes topped with sour cream, cheese and chilli sauce, pan- fried marinated chicken thigh fillet and salad ( sejemput aje ;-)). Dia kata dia lapar sangat2 dinner tadi sbb makan lunch sikit aje tu yg satu pinggan penuh dinner dia tu!


And this was my dinner, chicken salad sandwich.

Which one would you choose to have for your dinner? Mana yang nampak lagi menyelerakan and menggiurkan? Hahahaha…..

13 Responses to “”

  1. mica-tetty Says:

    i rasa dinner other half lagi sedap..i ni kuat makan walaupon badan kecik heheh..nk naik badan pon susah

  2. lemongrass Says:

    Mommy Mica,
    I only wish I mcm u, mkn apa aje pun kurus aje! best nya klu dpt jadi mcm tu, tak payah fikir2 nak makan sihat,hehehe…

  3. azah Says:

    kalau you masak i nak makan dua2..hehe boleh kan..tak ada nak pikir pasal diet2 dah..janji boleh makan your tasty food.

  4. ain Says:

    at least LG masih blh pakai diamond ring tu. Akak punya langsung x leh pakai lg..alahaii! plan nak kasi kat ank dara bila dia besar nanti..hihi

    your dinner pulak..akak choose the other half punya. Nampak menyelerakan.

  5. miSs inTerpReted Says:

    sedapnya nampak. both looks good that its hard for me to decide nak makan mana satu. i rasa i akan jadi macam Miss 5. makan tu sket, ni sket. hihi..

  6. hana Says:

    kita nak yg ade roti tuh!! sbb tgk yg tuh mcm lagik banyak kalori! muahahahahahaaaaa… mmg sah nak gumuk!πŸ˜›

  7. masz_73 Says:

    Ish.. diamond ring i.. diamond? hahaha.. dari jari manis turun ker jari kelengking.. ok x? :p

    2/2 npk sooo yummy… (camno nk slim kannnn… )πŸ˜€ tp i think i will choose TOH nyer… kenyang sampai next lunch..sbb lepas mkn sure terbongkang sampai tengahari esoknyer..ahahhahaha..

  8. Natasha Says:

    i dont like the bread… so, obviously i’ll choose the first one… heheh… u never fail to make me hungry! wah best nye diamond ring boleh pakai lagi… maintain tu.. hehehe…

  9. lemongrass Says:

    Kak Azah,
    Jemput dtg rumah I,boleh I hidang dua2,hehehe…Tak payha fikir pasal diet niπŸ™‚

    Kak Ain,
    So skrg ni yr ring simpan aje lah ye? Nasib baik ada daughter u boleh pass on to, hehehe….

    MiSs inTerpReted,
    Wahahaha, tu yg Miss 5 mkn both sbb dia pun tak tau mana satu nak pilih…

    Hana,
    yg roti tu yg tak bnyk kalori! Yg kentang tu berlambak2 sbb dgn sour cream lah, dgn cheese lagi, memang sesuai sungguh utk mak buyung, wahkahkah

    Masz,
    wahahahaha, nasib baik lah ada jari kelingking ye.Lepas ni klu jari kelingking pun tak muat, nak letak kat mana?πŸ˜›

    Hi Tasha,
    nanti lah I ganti white bread for u okπŸ™‚ tp tak lah healthy sgt nanti. Tu yg kena maintain badan ni sbb nak make sure still boleh pakai my diamond ring,hehehe

  10. ~ChEnTa~ Says:

    kakak lemongrass. saya jatuh cinta dengan Salam 2 Benua.
    sekian..

  11. lemongrass Says:

    Hi Chenta,
    Hehehehe, klu dah jatuh cinta dgn my blog, susah tau nak hilangkan perasaan tu. Ada yg nanti tak snng duduk klu tak masuk my blog hari2πŸ˜‰. Just joking!πŸ™‚

  12. Jamie Says:

    i nak dua-dua, nak rase jer. sbb tu bdn susah nak turun, maintain gemuk jer..wakakaka
    tapi kan i tgk ur wedding picture, cam masa tu lagi chubby dari sekarang jer….

  13. lemongrass Says:

    Jamie,
    wedding photo tu muka I nmpk tmbam tp bdn tak lah tembam mana. Tapi lepas aje kawin, mmng naik mcm di pam2, wahkahkah. Pastu turun naik turun naik dr sekurus2 nya ke quite gemuk, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: