So far I’m still impressed with our Wii personal coach, Maya. When we keyed in that we don’t really feel motivated to exercise, she will give us gentle exercises so we don’t feel lagi demotivated. But if we key in yang we are raring to exercise, memang she’ll push us to the max, sampai peluh2 tahap mandi lencun lah, hehehe. And yang paling best nya, I can see that my weight is starting to come down as well. Yeahhhhhhhhh!!!!!!!! Seronok I, hehehehe. And even The Other Half said that he can see that my bum is getting smaller! WHAT????? I don’t think it was ever that big before! But I know him so well, he likes his wife to have a flat bum, hehehe (oops, I have to use the word bottoms instead of bums or else kena marah dengan the Little Misses for using impolite word, hehehe). So, tak boleh lah I jadi macam J Lo kan😉. Chest macam J Lo takpe, bottom mcm J Lo tak boleh, wahahahaha…….. Tak larat……

Last night I tanya Miss 9 dia nak makan apa for dinner. She said she wants KFC style chicken so sebagai ibu mithali, I made just that for our dinner tonite. Kira healthy lah kan sebab semua nya oven baked instead of fried. And the coleslaw pulak I added chopped apple to it which made it extra nice and I used purple cabbage instead of the normal cabbage. The Other Half mula2 a bit sceptical about the apple in the coleslaw but lepas he tasted it, dia kata memang jadi kan lagi sedap cos it’s crunchy and not too sweet, hehehe…. Lebih kurang macam Waldorf Salad lah but without the celery or walnuts🙂. So, The Other Half renamed the coleslaw to ‘walslaw’ , apa2 lah pakcik tu!

Ada rupa KFC tak?🙂.

15 Responses to “”

  1. ummul aqeem Says:

    hi LG..
    wah.. bestla kalau berat dah mula turun.. i pon tgh gigih menurunkan berat badan… adalah sket turun..hehe..tp kan LG… dah byk entry dgr cite pasal maya kan?! erm xnk kenalkan kami ngan maya ke? asek dgr cite jek.. tunjukla rruponya.. hehe:)

  2. Mat Gebu Says:

    Waaa….bila nampak ayam goreng tu teringat “muscle” u..kalau angkat besi sure jadi mcm tu kannn….psttt laa ni “lemak” je yg ada…ahakss

  3. mama_sal Says:

    hi LG..
    i pon ada wii, memula tu semangat pastu hampehh..penyakit M!
    eh, u kena TAG lar..amik ok in my blog.bebila i bg award lakss ok, i blom pandai lg caranya..ur blog is superb!

  4. lemongrass Says:

    Bonda Qeem,
    Hehe, Semlm ingat nak tayang muka si Maya but lupa lak nak ambil gmbr dia. My Hubby pun ‘minat’ kat Maya ni,wehehehe…..

    Cik Mat,
    tunggu lah 2-3 bulan lagi barulah lemak2 kat lengan I ni bertukar jadi muscle u! Baru sebijik cam lengan Madonna, hahahaha…

    Hi mama_sal,
    I ni bnyk betul tags yg I tgh peram, hehehe. Ntah bila lah nak buat nya, tunggu ye🙂

  5. ain Says:

    Lg…dah start losing kilos dah..jeles le akak cam ni. U nak chest mcm J Lo ke..tak yah lah LG..berat nak bawak..hihihi

  6. mica@tetty Says:

    hahah cantek tui rupa kfc tu-tapi i tak makan kfc sangat, x tahu lah ngapa?:D

  7. mother of two Says:

    nie boleh bukak restoren lgkfc nie kak:)

  8. zeeta Says:

    waduhhh pandainya Maya tu… nie x aci nie…mau I pinangkan Maya tuk hubby!..

  9. miSs inTerpReted Says:

    mcm mana ek the chicken nampak so crispy walaupun oven baked? is it coated with bread crumbs or something?

  10. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    belum kilos lagi, baru grams aje yg I lost,hehehe…Berangan aje nak chest mcm J LO tu tp sampai mati pun takkan dpt lah,wahkahkah

    Mommy Mica,
    Patutlah kurus aje u sbb tak suka mkn KFC,hehehe

    Shiela,
    boleh bukak restoran tp my customers cuma budak 2 orang tu n my hubby aje lah😀

    Ita,
    Pinang jgn tak pinang, my hubby pun suka tengok Maya ni, nasib baik lah bukan real,hehehe

    miSs inTerpReted,
    I guna temp oven 220C and masak lama jugak lah sampai coating tu brown a bit. I coat guna conflakes crumbs + rempah2.

  11. VG Says:

    My dear friend ~ a surprise awaits you at MY BLOG.

  12. Mat Gebu Says:

    LG….maksud i tu, bukan lengan u..tapi lengan i..ahaks…

  13. lemongrass Says:

    Vin,
    I’ve got them, thanks so much. I’ll post all my awards soon🙂

    Cik Mat,
    Lengan I pun sama cam u, berlemak gak,hahahaha

  14. iu @ wid Says:

    salam.. kak.. ape resipi ayam kepci tu.. nk try lah.. yummmy npk..;)

  15. lemongrass Says:

    Iu,
    ada kat N3 under ‘recipes’ Sunday 17 February 2008. Cuba lah ye🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: