Finally, jeng…jeng…, presenting Maya, our ‘beloved’ virtual personal trainer. We are so glad that Maya is not stick-thin macam models tak cukup makan tu. Tak lah we all terasa gemuk sangat2 bila buat program ni sbb Maya pun kiranya on the normal healthy looking side like me, except tang chest and 6-pack tummy, wahahahaha….. (by the way, the Other Half said Maya’s got a fat bottom, hehehe….). But she’s very pleasing to the eyes as well so tu yg the Other Half seronok aje bila exercise dengan Maya ni🙂. Suara dia pun lemak merdu aje di dengar🙂.

Cantik lah kan our trainer ni, hehehe….

Ini pulak cupcakes that I made last nite for the Little Misses’ school’s cake stall. The parents of Year 1 and 2 students were asked to donate a plate of either savoury or sweet cakes/muffins/finger food to be sold at the cake stall after the assembly today. Selalu nya every couple of months the Parents assoc. akan buat cake stalls ni untuk fundraiser and every time different classes yang kena rota. Hari ni kena turn Miss 5 so malam tadi sempat lah buat cupcakes and sempat lah siap hias pagi tadi before school. Nasib baik dia suruh bawak 1 plate aje, kalau 1 tray, memang tak kuasa I! And biasanya, cupcakes yang colourful and chocolatey memang lah yang akan cepat sold out dulu. Tu yg I made chocolate-choc chips cupcake pastu hias dgn pink icing, lagi lah nampak menawan kan, hehehehe. Miss 9 kata, my cupcakes dah habis di jual even before recess lagi🙂 sebab dia pergi tengok masa recess, dah takde langsung Mummy’s cupcakes on the table. Alhamdulillah lah, tak payah susah payah kena bawak balik….

11 Responses to “”

  1. CikMin Says:

    Wah…trainer u lagik lawa dari trainer i ,makcik kathy smith….

  2. ain Says:

    LG…jelita lah your trainer, klu hubby akak nengok pun mesti semngt nak xcersize..hihihi..

    p/s…comel muffin LG.

  3. azah Says:

    bestnya kalau badan macam maya tu kan?..awat background maya tu mcm tables yg kena stack kat classroom je..heheheh

  4. Annsketchpad Says:

    I jalan jer ke Perth I tinggal di Dubai..setelah membaca apa yg u tulis psl Wii tu, hati I berkobar2 utk beli.Esok dengan penuh semangat I akan beli! yeahhhhh!!!!!!!

  5. mama_sal Says:

    lawa trainer nih..mmg betol2 bg kuat semangat nengok body dier..hehe
    LG..sudilah kiranya mengambil award from my blog..i like ur blog!

  6. lemongrass Says:

    CikMin,
    tu yg my hubby semangat berokobar2 aje nak exercise dgn Cik Maya ni,hahahaha….

    Kak Ain,
    tu lah, nasib baik lah bukan real trainer kan, kalau tak, susah gak😉

    Kak Azah,
    I sampai bila pun tak kan dpt badan mcm Maya tu sbb chest wise, mmng tak boleh nak buat apa lah,hehehe. Maya tu background kat ‘dojo’ tu yg mcm tu🙂.

    Ann,
    Oh ye ke, jalan2 aje. Tertarik hati tak nak migrate / kerja kat sini?🙂. Once u dah beli Wii, boleh kita compare our exercise routines, hehehe

    Mama_Sal,
    Thanks ye for the award, Nanti I tayang all my awards semua at 1 go🙂.

  7. Flower Says:

    I pun kalau bake sale mesti wajib buat yg chocolatey, yg berkaler2 n yg berkerim. Not healthy tp laris.🙂

    Wah ada personal trainer lagi. You kalau you tak kerja on Tuesday boleh join I utk pilates. Timing pun elok je, ie after sending the kiddies to school. I skrg ni gi pilates 2 kali seminggu, on tuesday – mat pilates n on Saturday Reformer pilates. since tak de lelaki, boleh pakai seksi2 sikit.

  8. QiStinA's Says:

    LG..menarik nye cupcakes tu… maya pun menarik…ahaks…

  9. QiStinA's Says:

    LG..menarik nye cupcakes tu… maya pun menarik…ahaks…

  10. QiStinA's Says:

    LG..menarik nye cupcakes tu… maya pun menarik…ahaks…

  11. lemongrass Says:

    Mallan,
    Mana boleh jual healthy things masa bake sale, gerenti tak laku,hehehe. I work everyday lah so tak bole lah pegi yr Pilates class, u buat pilates kat mana?

    Moi,
    cupcakes to utk di jual, tu yg letak icing bagai.Klu nak mkn sendiri, mahap lah,hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: