You know Autumn is already here when it’s so cold when you wake up in the morning but very hot during the day. Macam hari ni, it was quite chilly masa nak bangun pagi tadi, rasa tak nak keluar dari the nice warm shower aje, hehehe. When the Other Half keluar rumah to catch the bus at 6.45 pagi tadi pun still sejuk lagi. But bila dah tengah hari, it went up to 36C which was really dry and hot! Masa I nak pergi ambil the Little Misses from school tadi, the temperature in the car was 42C, unbelievable kan! Teruslah I switched on the aircond full blast, hehehe. Pagi2 keluar pakai jacket, bila matahari naik aje, terus tukar ke singlet and short skirts😉. Pagi2 bertutup litup, bila tengah hari seksi meksi, wehehehe…. (don’t get me wrong, I wasn’t talking about me! :-)). Takde hal I nak keluar pakai singlet and short skirt😛.


So, macam biasa bila panas2 ni kurang sikit kerajinan nak masak. And bila rasa malas nak masak, for surelah I akan masak western food. But dalam malas2 tu pun, sempat gak lah buat ‘naked sausages’🙂. Nama aje glamour but actually it’s burger meat but I buat bentuk panjang2 sebab nak makan dengan sausage buns, wahahaha. And bila I buat banyak2, tinggal freeze aje daging burger yang dah di grilled tu so next time bila I malas lagi, tinggal thaw and reheat dlm microwave aje, senang kan! Even the Other Half boleh ‘masak’ lepas ni kalau I tengah malas, hahahahahaha……..

14 Responses to “”

  1. azIEda Says:

    i am so hungry.. you made your own sausage? wow

  2. lemongrass Says:

    Azieda,
    no lah, bukan sausage tu, actually it’s burger but I made it into sausage shape, that’s why I gave the nama ‘naked sausages’🙂.

  3. ain Says:

    panasnya LG..kat sini pulak tgh dok hujan memanjang, silap2 ada tpt yg banjir kang.

    Akak pun pernah buat burger sendiri, sekali tu je la..pas tu main beli je.

  4. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    tu lah, panas kan, kering aje my skin skrg ni. Knapa Kak Ain stop buat burger? Lagi snng beli ye? hehe

  5. MamaRayyan Says:

    emmm..ape yg u masak sume nampak sedap..nyum nyum..
    in b/w.. sape lah 100,000 quest tue…hiihi
    bagi pakej ke australia pon bes..

  6. Sekeras kelikir Says:

    jagung tuh sedap kan..adoi kak LG neh wat kita rasa nak mam jagung je esok…kalu kat sini jagung tuh di panggil pearl corn…sedapppp..aaaaaaaa esok nak ke pasar malam lah…yum yum yum~

  7. ain Says:

    LG…klu LG free2…dtg umah akak amik award n tag ekh. tak buat pun..no hal..hehe

  8. aramis2177 Says:

    Salam sis,
    i’ve been a silent reader to ur blog …hehhee..tapi hari ni nak reveal diri sendirik….i nak link ur blog to mine boley???pehtu i nak try ur recipes…..looks yummy!!!and sangat senang!hhehehheee…..
    anyway….nice blog u have here!

  9. bAiTi Says:

    Kak LG, i really adore the food u cooked for the family. nmpk simple but cukup, ada protein sayur semua😉.

    more food please, hehehe..

    -me in manchester-

  10. lemongrass Says:

    MamaRayyan,
    itu namanya phtography trick, tak sedap pun nampak mcm sedap aje, hehehe… Banyak lah duit I nak bagi hadiah pakej ke Australai, wahahaha

    Sekeras kelikir,
    dah beli jagung ke belum? Kat sini diaorang panggil polka dot corn, hehehe…

    Kak Ain,
    thanks ye, mmng kena peram dulu lah semua tags tu🙂.

    Salam Aramis2177,
    Boleh aje nak link, nanti I’ll link yrs too ok🙂. Recipe I mostly snng sbb I malas nak lama2 kat dapur😉.

    Hi bAiTi,
    Ye ke, terima kasih lah bnyk2 sbb suka tengok my food🙂.Klu I tak letak sayur, mmng lah my kids tak kan mintak so kenalah I pandai2 letak on their plate🙂

  11. Sekeras kelikir Says:

    aaaaaaaaaaaa semalam gi pasar malam…uwaaaaaaaaaaaaa jagung tuh tarak..jagung biasa jew…meh post meh kak LG..ni tahap mengidam dah neh~

  12. lemongrass Says:

    sekeras kelikir,
    sian nya you, sure meraung2 sampai hentak2 kaki kat pasar tu kan sbb tak jumpa jagung tu,hehehe😉. Mahal giler lah jadi jagung tu klu I post ke you,mengidam punya pasal, sanggup beli jagung mahal ye🙂

  13. Sekeras kelikir Says:

    kira dah tahap nak rebel dah neh kak LG..adui..the taste of pearl corn tuh mak aiii di tambah ngan picture yg u letak neh lagi lah..by the way thanks for the muesli recipe..baru nak tanya dah bagi dah..help with my diet yg tak sampai2 lagi targetnya…🙂

  14. lemongrass Says:

    sekeras kelikir,
    kenalah u ronda 1 M’sia lawat semua pasar malam mcm ni, semata2 nak cari jagung tu,wahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: