Dari hari tu lagi teringin nak makan pulut kuning and rendang. Ini sebab ramai members kat MyR forum tayang gambar pulut kuning dan rendang lah yang buat kan teringin tu. Dah lama jugak rasanya tak makan pulut ni, last sekali makan masa raya dulu. Ye lah, bukan makanan asasi we all kan so tu yang jarang buat nya, unlike pasta yang memang boleh katakan I masak every week, hehehe…..

And then bukan boleh stop teringin kat pulut kuning and rendang aje pulak tu. Mentang2 I tukang masak so tak kisah nak teringin kat apa2 pun, kalau dah teringin, sure nya I buat. Dah lama jugak we all tak makan chocolate cake so tadi I made one for dessert. Instead of just the usual togel cake, terajin pulak nak decorate the cake with choc ganache and turkish delights on it. The Little Misses kalau boleh nak kutip all the turkish delights from the top of the cake and just makan the turkish delights aje! Bukannya sebab chocolate cake tu tak sedap tapi maybe sebab turkish delights tu lagi sedap kot, hehehehe…..

Pulut kuning and rendang daging.

Gambar malam ni malap sikit lah sebab lighting tak bagus sangat, I malas nak pindah randah kan the plate nak cari lighting yang bagus. Semua orang tak sabar nak start makan sambil tengok movie ‘Get Smart’ . They had to wait for me to finish taking the photos baru lah boleh they start the movie, tu yang I malas nak pindah randah🙂.

My chocolate cake with turkish delights. Ada sesape yang tergoda tak tengok kek ni? Ada 3/4 lagi tu, jom datang rumah I makan kek, hehehe….

12 Responses to “”

  1. QiStinA's Says:

    ada lagi ke?? jap lg we all sampai..he..he.. LG i nmpk ada satu turkish delight jatuh… tu mmg jatuh or zahra yg curi2 nak ambik turkish delight tu..he..he..

  2. QiStinA's Says:

    ada lagi ke?? jap lg we all sampai..he..he.. LG i nmpk ada satu turkish delight jatuh… tu mmg jatuh or zahra yg curi2 nak ambik turkish delight tu..he..he..

  3. QiStinA's Says:

    ada lagi ke?? jap lg we all sampai..he..he.. LG i nmpk ada satu turkish delight jatuh… tu mmg jatuh or zahra yg curi2 nak ambik turkish delight tu..he..he..

  4. izuan murat Says:

    Klu dkt sy nk dtg jgk(xmalu..hehe)mm yummy nya nmpk kek choc nii..

  5. izuan murat Says:

    Klu dkt sy nk dtg jgk(xmalu..hehe)mm yummy nya nmpk kek choc nii..

  6. Mrs.FHM Says:

    mau tak tergoda….nyumm nyumm…
    tp lagi tergoda kat pulut tu… sejak tgh pregnant dok mengidam.. tapi maleh nak buat…heheheee

  7. ain Says:

    rajinnya LG buat pulut kuning. Lama sungguh akak tak mkn. Semlm pun akak buat brownie. tp yg simple je le. no ganache..no decoration.

  8. sheri Says:

    tergoda2 la.. tapi anak i sakit ler. dua2 pulak skrg. pening2

  9. Ms Red Hat Says:

    Mynn,

    nanti nak dekat-dekat cuti semester ( next month) i nak bertandang kat rumah you ye. Sekarang ni tengah battling with the never ending assingments. Your blog ni Mynn is my stress reliever bila i tengah tension as the pix of the food… oh they are just so delightful. tergoda dengan pulut kuning and rendang tu and what i can say Mynn… i bet that your chocolate cake tastes much better than the one i bought at David Jones.

  10. mica-tetty Says:

    sweeetnya cake tu…waaaa nk le

  11. gee carmen Says:

    Pulut tu mkn ngan ape2 pon sedep walaupon ikan goreng! heheeee… kalau dapat rendang lagilah ok kan??

    alalalaaa…
    lawanye kek coklat akak neh. Ape rasa Turkish delights tu? mcm gula2 liat tu ke? eheheeee🙂

  12. lemongrass Says:

    Moi,
    rendang n pulut dah abis lah, tp kek adalah lagi. Jomlah dtg sini🙂

    Izuan,
    best klu ada orang nak makan apa yg I masak sbb I suka baking tp takut nak mkn banyak2, takut gemuk,hehehe

    Mrs.FHM,
    Dah habis pantang ni bolehlah nak makan pulut n rendang ye tp klu breastfeed, orang tua kata nanti baby kembung klu kita mkn pulut, waulahualam….

    Kak Ain,
    Dah lama betul tak makan pulut ni tu yg teringin sgt nak makan.I pun suka brownies ni,nanti lah I buat,hehe..

    Sheri,
    sedap tak the cake?😉

    Salina,
    set, u just call me ok bila u dah free sikit nanti I’ll masak for u both🙂

    Mommy Mica,
    Jom dtg sini, I boleh bagi u 1 whole cake lagi,hehehe

    Gee,
    Mmng sodap pulut n rendang tu,rasa mcm nak makan tambah2 aje,hehehe… Betul lah tu, lebih kurang mcm gula2 liat tu.Sedap pulak u bila letak kat atas kek coklat,hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: