I really felt like eating mee goreng tonite but tekak2 mat saleh kat rumah ni tak teringin langsung pulaknya nak makan mee goreng. So, for Miss soon-to-be-10 and the Other half, I made them sauteed potatoes with chicken fingers and salad. It’s quite funny sebab Miss 5 and I tekak Melayu while Miss soon-to-be-10 and the Other Half tekak Mat Saleh. The Other Half tu memang tak boleh nak buat apalah kan sebab dah memang sejak dari dalam womb lagi dah Mat Saleh, hehehe. Miss soon-to-be-10 tu selalu brags dengan Miss 5 kata dia Malaysian sebab dia lahir kat M’sia tapi tekak terover Mat Saleh pulaknya. While Miss 5 tu yang pure Aussie sebab dia sorang yang lahir kat Australia ni, ikut Mummy dia dapat tekak melayu. Dia paling suka makan meehon goreng, nasi and masak kicap🙂.

A few weeks ago ada sorang parent ni whose son is in the same class with Miss 5. She looks Malay but must be married to a Mat Saleh sebab anak lelaki yg baya Miss 5 has dark brown hair but with gorgeous blonde streaks. I wish my kids’ hair is that colour, hehehe…… Anyway, she asked me if Miss 5 is my daughter. I said, ‘yes’ and then dia tanya what race is my husband. I said, ‘caucasian’. Then dia confessed yang at first dia ingat Miss 5 tu anak Arab with maybe an Asian mum🙂. Hehehehe, tergelak I sekejap. Then dia nampak Miss soon-to-be-10, lagi lah dia terkejut sebab nampak macam anak cina, wahkahkahkah. Sorang anak Arab, sorang anak Cina.

10 Responses to “”

  1. ain Says:

    wah…berbilang bangsa betul lah family LG. ada arab, cina, mat saleh dn melayu. Tp betullah LG…ur miss soon-to-be 10 uper cina, ur miss 5 uper arab2. Anak akak yg sulung pun said the same about ur 1st one.

  2. mica@tetty Says:

    takpa…nanti sok2 cucu u mesti sweet je heheheh

  3. Flower Says:

    Anak I yg tua yg rupa melayu tu mmg tekak omputih habis kecuali kalau bg dia makan nasi mesti nak lauk yg pedas. My girl lak, yg rupa omputih tu lak tekak melayu habis, kecuali dia tak boleh makan pedas. Yg I ni mmg pure melayu kampung ni, tak leh makan pedas. My hb lak yg mmg 10th generation Aussie ni kalau makan nasi tak pedas, gerenti complaint tak sedap mengalah. Pelik kan.

    Perth panas semalam, tp kat Rockingham cuaca very nice n breezy but a bit cloudy. We all pergi sana, tp tak swim. Just for lunch n makan icecream.

  4. QiStinA's Says:

    ha..ha.. LG, allyssa cam zahra gak.. kalau tnye esok nak bawak ape for lunch pack…cepat2 die jawab nasi goreng.. tp tak pe lah kan…dah mmg die malay…prob nye si yasmeen lak tak suka… pening nak masak makanan yg berbeza..he..he

  5. MamaRayyan Says:

    your princesses comel2 n cun2 laa…betul la zahra ikut u skit..whereas alya minah salleh + chinese..emmm..

    ur mee goreng looks soooo sedap lah..

  6. aramis2177 Says:

    Sis LG ,
    As usual….ur mee grg looks yummy!iskk…..sini susah nak dpt mee kuning!mee sanggul / wanton mee ada laa….tp rasa xsama ngan mee kuning! Anyway…..betul lah anak2 u mmg nampak multiracial laaa…..hehehe…..meriah sungguh!mcm mixed berbagai bangsa gitu!heheheee

  7. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    memang takde rupa adik beradik kan.Klu I jalan dgn Miss soon-to-be-10 orang tak pandang sgt lah. Tapi klu jalan dgn Miss 5,mmng orang akan pandang,hehehe

    Mommy Mica,
    nanti cucu rupa apa agaknya ye?hehehe

    Nora,
    Your family lagi pelik ye,hehehe. You kena masak lauk pedas for yr hubby and son and tak pedas for you and Hana. We all malas betul nak keluar semlm, dah lama tak pergi Mandurah n Rockingham.

    Moi,
    samalah dgn I, tu yg I slalu buat sausage roll bnyk2 so Alya sentiasa ada lunch. Hari ni Zahra nak bawak mee goreng for lunch and Alya bawak sausage roll, mmng kalah restoran kan, hehehe

    MamaRayyan,
    Alya tu dulu masa baby rupa mat saleh gak tp bila makin besar makin macam chinese, heran betul we all🙂. Mee goreng tu penuh dgn sayur, my favourite!

    Aramis,
    Kat sini ramai Asian kan so snng lah nak dpt mee kuning ni🙂. Bila my hubby jalan2 dgn my eldest daughter, semua ingat bini dia chinese, kalau jalan dgn Miss 5 pulak, semua ingat bini dia Mediterranean or Arab, hahahaha….

  8. Flower Says:

    I selalu mmg masak gitu. Kalau masak ayam or daging, mesti ada lauk yg pedas utk hb n omar n tak pedas like soup ke apa utk Hana n I. I bukannye tak boleh makan pedas or tak suka, I makan jugak. Tp lepas tu my perut siap menyanyi. Cuma time I pregnant ngan omar je I craving for pedas2. Miracle kan.

  9. happyscha Says:

    ur kids tahan pedas tak?🙂

  10. lemongrass Says:

    Nora,
    tu yg Omar beria makan pedas sbb you crave pedas2 masa pregyy dia,hehe.

    Happyscha,
    setakat sweet chili sos n a little bit of chilli tahanlah.Tapi klu lebih sikit chili tu memanglah tak kan di telan dek diaorang🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: