Saje je cuti blogging 1 hari sebab nak bagi bean counter tu berehat kejap. Ye lah, Thursday nite tu dah sampai berasap2 dia bergerak so bagi lah dia rehat kejap🙂. Ingat nak cuti lagi malam ni tapi sian pulak kat people out there yang dah merindui my food and rambling ni, hehehe😉.

Tadi I still tak puas hati lagi sebab tak jumpa lagi ‘bake n take’ tu so pergi lagi kat another Coles shop. The shop person told me yang they’ve sold out as well. Sedih betul😦. Dia kata, they had 10 big boxes of the ‘bake n take’ which means they had around 150 sets in store but semalam dah habis licin semua benda tu. Agaknya orang kat Perth ni tengah kemaruk kumpul ‘bake n take’ tu. Lepas ni kalau pergi picnic kat mana2, sure akan jumpa ramai orang bawak cupcakes n muffins in the ‘bake n take’ , hehehehe…

Takde mood lah nak berceloteh panjang2 malam ni so layan gambar dinners aje lah ye.

Ini our dinner or Friday nite, turkish bread melt with mince n vege filling. Memang sedap giler bila makan panas2 and bila dapat turkish bread yang fresh. Nasib baik lah ada turkish cafe yang dekat dengan rumah we all ni and murah and fresh betul the turkish bread yang dia jual so we love having this bila tengah malas2 nak masak🙂.

Ini pulak our dinner tonite. Instead of just the normal sweet and sour fish, we had marinara sweet and sour. But I goreng tempura style all the marinara mix first then barulah curah dengan the sweet and sour sauce. We like it more than just the usual fish aje sebab bila tengah makan tu rasa mussels, squid, prawns and the different types of fish fillets. Meriah lah sikit the taste sensations, hehehehe……

4 Responses to “”

  1. somuffins Says:

    Hi.. kita nak melapurkan kesedihan gak. My sis tak belikan benda tu sebab mms yg kita kirim, didnt get thru. Pulak2 tu bila dia kata dia pergi Carousel .. I telan saliva jer. Have a nice weekend.

  2. Aymy with love Says:

    K myn, pape jer yang k myn masak, buat aymy meleleh air lioq jer… aymy mmg suke western n msakan simple2 cam roti/sandwich, salad dan sewaktu dengannya.. tgk turkish bread melt nie, memang melt air liurku… hehhe…

  3. CikMin Says:

    klu cikmin dtg rumah u ni kan LG…ntah bape kilo lemak la bwk balik kan…tp xpe..holiday punye psl..lupakan lah di-et tu..hehehe…asben cikmin dah teringin nak ke oversea lagi ni..next year we plan..insya’ALLAH..

  4. lemongrass Says:

    somuffins,
    alah sedihnya dengar esp dengar diaorang pun pergi Carousel jugak….

    Aymy,
    wehehe,western food ni mmng slalu simple kan tu yg I suka sgt buat🙂

    CikMin,
    AirAsia kan mmng tgh murah skrg so bolehlah u nak pergi overseas lagi. Masa holidays mana boleh nak berdiet weh, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: