Nasib baik lah ‘rumah’ I ni bukan sebelah kilang papan or kilang tembikar kan, kalau tak, surenya dah berabuk teruk walaupun baru tinggal 1 hari tak di sapu🙂. Ingat nak tinggalkan a few more days lagi but takut pulak karang jadi macam Jiya cakap, biawak komodo beranak pinak kat rumah ni, hehehe. Kalau koala yang beranak pinak takpelah jugak kan sebab they all tu cute abis. Biawak komodo ni, hmmmm……

My blogging mood still hasn’t returned fully yet but the Other Half has been asking me when I’m going to update my blog again. Dia kata, buat apa I ambil gambar our dinner every nite kalau tak nak letak kat blog, mengabiskan batteries camera aje, hehehe….😛. I said to him, I bukan takde mood nak letak the photos, I takde mood nak berceloteh along with the photos🙂. Dah keturunan burung murai kan, so mana boleh kalau tak berceloteh sama, hehehe…..

Back to our dinners, we had schnitzel and hash brown tonite. But cuba u all compare my dinner and the Other Half’s dinner.

The Other Half’s dinner plate.

My dinner plate.

He said it’s because he’s twice my size, tu yang kena makan banyak and penuh dengan cheese. Ye lah, budak tengah membesar kan so kenalah makan banyak, ye lah tu! Hahahahaha…. From the dinner plates aje pun, you can already guess who’s the Mat Saleh and who’s the Asian in the equation, hehehehe….


Ini pulak our dinner last nite. I teringin nak cuba guna rice vermicelli aka meehoon dalam laksa/ mee kari fully knowing that the Other Half tak suka meehoon ni. But he said he was willing to try meehoon in laksa. But after a few tries, dia terus hirup kuah and makan the seafood aje and left all the meehoon behind. Dia kata, tekak dia memang lah tak boleh terima langsung meehoon ni. Lepas habis dia hirup kuah and makan the seafood, terus dia makan honey on toast sebab masih lapar lagi. Sian laki I malam tadi, kelaparan, hehehehehe……

10 Responses to “”

  1. mica@tetty Says:

    hubby u pulak yg seronok baca blog u hihihi…sporting tui lah

  2. ain Says:

    payah gak ekh kalau ada dua selera yg berbeza. Sian pulak klu nk paksa hubby LG mkn taste kita2 ni. And sian pulak bila kekdg LG kena masak 2 jenis mknan yg berbeza. Ye lah..once in a while kita nk gak selera msia.

  3. moonie Says:

    dont keep ur blog silent..huhu.. akak rmai fans..xleh la wat dorang rindu lak,tgal lamer2 including me..hehe

    waa bestnyer makan..

  4. QiStinA's Says:

    terliur i tgk yr mee hoon dalam laksa / mee kari… nampak meriah bangat

  5. QiStinA's Says:

    terliur i tgk yr mee hoon dalam laksa / mee kari… nampak meriah bangat

  6. QiStinA's Says:

    terliur i tgk yr mee hoon dalam laksa / mee kari… nampak meriah bangat

  7. gee carmen Says:

    hehehee.. sian mat salleh, bihun pon derang x leh nk telan! tp makanan dorang leh saje kite makan ek, asalkan halal.. eheheeee

  8. somuffins Says:

    Yeayyy.. DIA datang.. (dengan lenggang lenggoknya…)

  9. Mira Marlena Abdul Says:

    Huhu..menu dinner meehoon tu nmpk mmg salivating tul!Tulah kalau kita yg ngidam nak makan masak seperiuk sapa pulak nk makan nanti kan?Macam i jugak lah kat sini…kekadang tu nak gak masak laksa johor (coz my fav) kuah kacang and all tp nanti i sorang2 je yg melantak,Cik abang kita ni bukannya mkn sgt.Meehoon goreng tu dia makan la jugak.Cuma blm pernah buat meehoon versi akak buat ni,berkuah.

  10. lemongrass Says:

    Mommy Mica,
    Hubby I suka tengok gmbr dia n baca apa yg dia paham aje lah.But dia paling suka tengok the bean counter,hehehe….

    Kak Ain,
    tu lah kan tp Alhamdulillah lah yg dia suka mkn a lot of other asian food incl sambal. Klu tak suka langsung mkn Asian food, mmng lah saya akan merana, hehe

    Moonie,
    tu lah, susah kan orang ada ramai fans ni,wahahaha😉

    Moi,
    mmng meriah tu yg my hubby hirup kuah n mkn isi aje, meehoon tolak tepi, hehehe

    Gee,
    Mat saleh ramai gak yg minat meehoon ni tp my hubby mmng tak minat meehoon langsung. Nasib baik mee kuning dia mkn, hehehe

    somuffins,
    wahahaha…. Nasib baik I ada pinggang so boleh lah lenggang lenggok kan😛

    Mira,
    Memang betul,klu kita mengidam nak mkn, kena masak semangkuk kecik aje,hehehe.Klu hubby yg mengidam,bnyk2 kita masak kan kan,hahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: