Daylight Saving’s finally over in WA for this Summer, lega rasa hati bila dah tak payah sibuk2 dengan DaylightSaving ni. I don’t mind it actually but for me it’s too long! Dari end of October to end of March which is 5 months of the year with Daylight Saving so memanglah lama sangat kan. Kalau cuma until end of Jan or end of Feb, I will support it whole heartedly. Tak tau lah whether Daylight Saving will stay or not next Summer sebab May ni baru diaorang vote to have it permanently or not. The Other Half will vote against Daylight Saving because he really hates it. One of the reasons we moved to Perth pun sebab takde Daylight Saving lah. But geram betul sebab they introduced it to WA the year we moved here so memang lah tak boleh lari dari Daylight Saving ni, hampeh betul!

Eventhough Daylight Saving dah habis, our bodies still dengan time lama so pagi tadi Miss 5 woke up at 6.30 (new time) which is 7.30(old time). And she was so confused sebab matahari dah terbit but Mummy n Daddy suruh dia go back to bed sebab belum pukul 7 lagi, hehehehe…. Selama2 ni, bila dia bangun pukul 7 pagi, still gelap lagi but pagi tadi dia bangun dah terang but masih belum pukul 7 lagi, manalah budak tu tak confused kan, hahahahaha…..


This was our lunch today. Hari ni we were so busy cleaning the house inside and outside sebab ada inspection this Wednesday so tu yang bertungkus lumus jadi buruh kasar hari ni. Bila dah busy, lunch pun lambat lah sikit, pukul 2 baru nak lunch, hehehe. And since I dah penat buat kerja and malas nak masak dinner yang berat2, we had sausages for lunch so I didn’t have to cook heavy dinner. Nak tau apa we all makan for dinner tadi? Lemonade scones with cream and jam and also cheese muffins! Teruk betul kan I ni, ada ke makan itu aje for dinner, hehehe…. But no one was complaining so ok lah tu kan :-)…..

13 Responses to “”

  1. CikMin Says:

    tgk menu2 lam rumah u ni LG..mmg wat cikmin terlur jek..seb bek la ada asben yg buleh tlg masak western gak…sbb klu teringin masa tgh camni..xleh masak sendri..mesti tgn org lain yg kena masak..ngada2 kan..apa nak buat..masa 9bulan ni la nak amik kesempatan…hehehehe.

  2. lili11 Says:

    What inspection? Check 3K ke? 3K ni para cik gu je yg tau – hi hi – kebersihan, keselamatan and keceriaan sekolah …

  3. aramis2177 Says:

    sis,
    though it was simple tapi still terliur bila tgk!hehehhehee……ni kalau time2 malas leh buat nih!!!

  4. lemongrass Says:

    CikMin,
    wahkahkahkah, abislah laki kamu dikerjakan jadi chef 9 bulan ni😛. Nasib baiklah boleh ngada2 masa ni kan, hehehe

    lili,
    we all ni menyewa rumah kat sini and every 3 months agent dtg rumah check rumah tengok mcm mana we all maintain the house. Tu yg beria bersihkan segala benda tu,hehe

    aramis,
    memang ni makanan we all masa I malas masak,hehehe

  5. ain Says:

    ooo…agent dtg buat inspection le ye. bgsnya klu msia pun ada buat mcm tu gak. klu tak dipantau…umah hancur dikejekannya.

  6. somuffins Says:

    Time bz, penat dan malas boleh masak macam2. Time tak penat dan tak malas, camana ekk LG? Pls explain in 300 words, hahaha.

  7. bondaqeem Says:

    baguskan ada inspection kebersihan rumah.. hehe.. mesti environment bersih jek…. klu la mesia pon ada kan.. mesti lg best.. xde la byk sampah..

  8. sitisalwahsalleh Says:

    assalamualaikum..i had nothing to comment just to inform u that i baru je explore ur blog last friday masa boring2 kat ofis..ur blog’s name mcm impressive esp when i tengok gambar2 anak2 u..then i pun started reading ur blog bit by bit..menarikla baca kisah malay wed to mat salih and rasa mcm2 nak tanya kat u..i have no blog but i guess u don’t mind for us to be fren..

  9. plearus Says:

    ooo daylight savings sudah ended ya?😛 my husband kena sound ngan his brother that residing in melbourne kerana called him when he’s already in bed – kami lupa pasal daylight savings.. kena sebijik. hahahhaha..

  10. QiStinA's Says:

    LG selalu gak ada inspection tu yek… berapa kali dlm setahun… mmg bersih la umah u… nasib baik dubai tak de..he..he.. tp kalau ada pun bagus gak… so i akan terpaksa berkemas…he..he

  11. akeem Says:

    angah..patut la aritu alya telpon,dia kata dia tak suka weekend.kena bersihkan umah byk2..hehe..

  12. azah Says:

    Kalau rumah tak reach the expections macam mana? kena denda ke? denda RM atau ketuk ketampi ..hehe

  13. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    itu yg diaorang tiap 3 bulan dtg buat inspection, ye lah, mana tau kan, we all dah menghancurkan rumah,hehe

    somuffins,
    wahaha, klu tgh time tak penat n malas, rasanya segala benda I nak cuba masak😉

    bondaqeem,
    mmng lah bagus sbb we all pun nak tak nak terpaksa kemas dan bersihkan rumah cantik2 tapi penat lah jugak jadi buruh kasar ni🙂

    Hi SitiSalwa,
    Thanks sbb sudi singgah my blog.Biasa2 aje kisah2 I ni,sama aje rasanya mcm kawin dgn Malay,(not that I know what it’s like) hehehe…

    Plearus,
    wahahaha, Melbourne lagilah about 3 hours kot beza dgn M’sia, sure tgh tidur yg lena sgt2 tu…

    Moi,
    Every 3 months ada inspection, rasa mcm slalu pulaknya,hehehe..

    Akeem,
    Semlm Alya jadi tukang cuci tingkap, bertungkus lumus dia buat sbb nak dpt pocket money,hehehe

    Kak Azah,
    Klu tak reach expectation, nanti report kad merah lah, hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: