Forget about the photographs of the Loch Ness Monster or the Abominable Snowman/Yeti, I managed to capture a photo of something even rarer! Last time I tengok benda ni was a looonnggg time ago, tak ingat lah bila sebab lama sangat2 dulu. In fact I’m still in shock that I got to see it this decade, thank goodness I managed to capture it on camera because God knows when I’ll see it again!

But before that, let me just show you our dinner. Creamy spinach pasta with meatballs.

Now, nak tau benda apa yang teramatlah rare nya ni?…………..Keep on scrolling down………


The Other Half in the kitchen cooking dinner!!!!!!!! Macam tak caya betul I, nasib baik lah tak terkejut beruk and tergolek dog tadi tengok The Other Half masak kat dapur. Even the Little Misses pun terkejut tengok Daddy pegang senduk and pegang the pot, both of them were really speechless and ternganga kejap, wahahahahaha…. Miss 5 asik tanya aje, “what’s Daddy doing with the pot Mummy? Is he cooking dinner?” Hehehehe….

The Little Misses had their last swimming lessons today so balik fr swimming class tadi I was so busy uruskan the Little Misses. I told The Other Half that we are just having pasta with the Leggo’s stir through pasta sauce and the frozen meatballs I made on the weekend. And I asked him to cook the pasta. Pastu when he realised that he only needed to open the Leggo’s jar and reheat the meatballs and then mix everything together, teruslah dia volunteered to cook dinner. Ceh, mentang2lah cuma tinggal buat benda tu aje, terus dia terperasan yang dia terer masak, hahahahaha…….

Yang I tension nya, the Little Misses siap puji lebih2 kata sedap betul dinner malam ni! Kembang setaman terus lah Daddy dia bila his beloved daughters kata dia terer masak. Padahal Uncle Leggo’s yg penat2 buat pasta sauce and Mummy yang buat the meatballs tu tapi Daddy yang dapat nama :-P……. Susah betul orang perasan ni kan😉.

p/s Sorry lah gambar the cooking monster ni a bit blurry, kiranya lebih kurang macam all the blurry photos of the Loch Ness monster and the Yeti lah kan. Benda2 yang rare macam ni mana boleh nampak jelas ye tak, lagi blurry lagi orang percaya, betul tak!

17 Responses to “”

  1. CikMin Says:

    woww….i pun terkejut ni LG…pestime ke tu?

  2. Flower Says:

    Untung you. Kalau beli lotto tentu dah jd multi-millionaire. Kat rumah I lak mmg dah lama hb tak pegang senduk or periuk. Tp masa we all buat road trip tu, mmg tugas masak-memasak tanggungjawab dia. Basuh baju dlm communal laundry pun kerja dia. I goyang kaki je.

    Tu lah, bila lagi lah nak buat road trip ni. Boleh I gantung my senduk balik. Nak tunggu dia masak kat rumah ni mmg berjanggut lah I.

  3. ain Says:

    sekali sekala klu tengok hubby masak mmg boleh terkejut kan. tp akak x rela hubby akak masuk dapur le LG..actually makin penat kita pas tu. dia punya serak…tensen kepala.
    tengok dia pegang senduk pun boleh buat akak tensen, mcm x de tulang je tgn tu.hihi

  4. azah Says:

    kelakarnya…biarlah little misses puji2..lagi rajin dia masak dan you boleh relax..you pun puji2 la jugak, ambik hati dia supaya dia rajin ke dapur..best oo cuti masak ni..hahaha

  5. hnyhar Says:

    bila hubby tunjuk skill pegang senduk mmg terkezut skjp esp hubby tu blm pernah2 buat sblm ni..tp, gud try!next time leh srh hubby wat pie ke ape..heheh

  6. izuan murat Says:

    hehehehe for me mmg sweet klu hb sesekali tlg masak dinner or lunch even a simple breakfast ni! rasa cam best je, yerla nk klu dia yg volunteeer kn..xkisahla if the cook is simple or xsdp sgt ke jnj attempt nk amik ati isteri tu ada, kn? hmm nti i pon nk capture gakla if hb memasak, mmg rare! hehee..

  7. lemongrass Says:

    CikMin,
    hahaha, bukan first time, dolu2 ada gak dia masuk dapur tp sejak 3-4 tahun ni mmng boleh kira on 1 hand lah,hehehe….

    Nora,
    lucky you dia nak masak on the road trip, best lah u jadi minah leisure ye🙂. Hubby I, BBQ pun dia tak nak beli sbb dia tak nak di kerah guna🙂

    Kak Ain,
    Klu my hubby start masak, sama mcm yr hubby lah,berjenis2 periuk dia guna sampah bersepah2 dapur tu! Mmng kita yg tensen n pening lepas tu, hahaha

    Kak Azah,
    I puji bagai nak rak pun, dia still malas nak masuk dapur sbb dia tau I lagi pandai masak dr dia, hehehe….

    hnyhar,
    Ada lah yg masuk cik tong nanti klu suruh dia buat pie, hehehe… Tak pun, satu hari suntuk dia berperang kat dapur tu sbb nak masak 1 biji pie🙂

    Izuan,
    mmng kena ambil gambar yr hubby klu dia masuk dapur sbb nak buat kenang2an kan, ye lah bukan slalu benda ni berlaku, wahkahkah

  8. Mira Marlena Abdul Says:

    Besh kan kalau sekali sekala merasa hubby plk yg masak.Sepanjang i kawin ni ada la dia masak dlm 3-4 kali jek..tu pun tengok mood kakakaka…. :))

  9. norcshari Says:

    akak LG…my bapak pun pernah masuk dapur…masak nasi goreng yg sgt best…tapi dapur haru biru la pastu…n my bapak jugakla yg ajar sy siang ikan tau…

  10. drNO Says:

    hahhahahha…if the other half start masuk dapur memasak, mmg kena puji je, jgn komplen. kalau x lenkali dia x nk buat dah.
    that’s what happen in my household though..hahhahaah

  11. lemongrass Says:

    Mira,
    yr hubby pyn jarang2 jugak ye masuk dapur ni?samalah kita, my hubby kata sbb I lagi terer masak so tu yg dia malas nak masak🙂.

    norcshari,
    Bapak I pun dulu rajin gak masuk dapur tp skrg ni dah tua dah makin jarang lah, hehehe

    drNO,
    Memang kena puji lebih2 kan, kalah Jamie Oliver :-)….

  12. QiStinA's Says:

    ha..ha..LG…bestkan kalau sesekali ada org volunteer nak masak…indah hidup kite kan..ha..ha

  13. QiStinA's Says:

    ha..ha..LG…bestkan kalau sesekali ada org volunteer nak masak…indah hidup kite kan..ha..ha

  14. QiStinA's Says:

    ha..ha..LG…bestkan kalau sesekali ada org volunteer nak masak…indah hidup kite kan..ha..ha

  15. lemongrass Says:

    Moi,
    bila diaorang ni volunteer, memanglah kena cepat2 accept kan, hehehe

  16. Lynna Says:

    LG…pnyerlah excited scroll sbb nak tgk ingatkan ada monster ke or any new species ker hahaha ;p but it’s cool if ur other 3/4 ( ;p ;p) volunteer to cook for u and the girls every nite…at least mlm2 u boleh la buat other housechores kan? kan? kan?🙂 and if dia masak tak sedap u boleh la diet sbb tak lalu makan hahahaha ;p

  17. lemongrass Says:

    Lynna,
    Klu dia masak gerenti nya sedap sbb tinggal open the pasta bottles aje, my kids pun boleh buat,hahahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: