When I think about it, bagus jugak ada The Little Misses ni kan. Because bile I malas masak and no scrumptious dinner to show on the blog, I can always put up photos of them instead, hehehehe. Kalau takde The Little Misses, I would have to put up photos of either myself or The Other Half to ganti gambar dinners. And I don’t think we are that photogenic to merit the honour of having our photos in the blog. And I don’t think the blog readers out there nak tengok gambar we all kan, hehehe😉. So, in times like tonite bila I cuma masak instant paratha and reheating frozen curry for dinner, The Little Misses do come in handy…..

So, layan aje lah ye gambar diaorang malam ni ye. The photos were taken yesterday when they went to the Shipwreck Museum in Fremantle. Sebab tu lah they like going to Daddy’s work sebab there’s so many wonderful museums and places to explore in Fremantle tu. Most of the time, The Little Misses think that:

Daddy= FUN
Mummy= NOT FUN

Waiting for the train to take them to Freo. They had to catch the trains yesterday sbb Mummy had to use the car. Ni lah susah nya bila ada 1 kereta aje, hehehe…



But biasalah kan kids!. Bila Mummy buat treasure hunt, organize their birthday parties and cakes and masak best2 baru lah Mummy ni loads of fun kan🙂.

17 Responses to “”

  1. azah Says:

    ehh..kalau u letak gambar u & hubby sure rating blog ni bertambah2…hehe…tp you got two gorgeous girls..mesti kena tgk hari2 aksi mereka yg comel..

  2. lemongrass Says:

    Kak Azah,
    rasanya ramai lagi yg lari lintang pukang if we put up our photos, hehehe…..

  3. Azita Says:

    Yr Little 5 tu veru chubby! Rasa mcm nak cubit2 pipi dia….geram!!

  4. ain Says:

    akak setuju ngan azza, gtee meletup letup blog LG ni klu letak gambar LG n hubby.

    p/s..biasalah mummy no fun, daddy always fun. ayat biasa le ni.

  5. mica-tetty Says:

    ala kak LG jgn jeles..little miss tu sayang more2 lah kat kak tau..

  6. Jamie Says:

    biasa ler budak2.. bapak jek yg fun..sbb mak selalu jek membebel kat diaorg.. tapi kalau ada apa2 yg tak kena musti cari mak punyer…

  7. sheri Says:

    zahra is looking more and more like u la, in the pics. serious tak tipu. esp gmbr no 2. bentuk muka, etc..rambut taklah..hehe. so u see, u r definitely their mom and not some mail-order bride ;p

  8. hana Says:

    kak…apa kebende yg anak2 akak duk bertebeng tuh?! kipas ke,speaker ker, trompet ke hapa?? klu speaker mau terpelanting dak duaorg tu erk! ekekekekeke…..

  9. lemongrass Says:

    Kak Azita,
    itupun dah slim down sikit skrg, klu tak, lagilah chubbynya, hehehe

    Kak Ain,
    hahaha…memang lah meletup abis, sbb orang letak bom sbb tak sanggup tengok gmbr we all😉

    Mommy Mica,
    Biasalah kan budak2….kita pun dulu mcm tu jugak ye,hehehe

    Jamie,
    Mak mmng suka membebel esp I lah.Klu I tak membebel, senyap sunyi pulak rumah kan😉.

    Sheri,
    wahahaha, tak boleh lah I tipu skrg ye kata I ni mail order bride…

    Hana,
    itu speaker but tak tau berfungi ke tak.Rasanya cuma display aje tu, konon2 nak mencantikkan train station tu ler, hehehe

  10. Mira Marlena Abdul Says:

    Dah menjadi perkara biasa la kak,Daddy equals FUN while Mummy equals NO FUN AT ALL!!!ahaks…usually mommies ni kan ‘strict’ while daddies ni banyak…’ala tak apalah…’ nanti kalau dua-dua sporting atau strict abis susah pulak kang..takde balance.Bila kita organize something interesting je la baru mommy naik top ranking ye dak?

  11. izuan murat Says:

    Hehehehee betul, betul, betul…bler mommy grg sket mulala kata mommy xsporting la apala..mntg2 la ngan daddy, sume ok je…;D

    Nway, they both are so pretty gal..suka i tgk.:D

  12. potpetmama Says:

    nampak mcm rambut baru je Alya tu..she looks cute ..nak booking la buat menantu boleh hihi..

  13. Mira Marlena Abdul Says:

    Hahaha…i saje je sakat my son to look at your Miss 5 pic..i tanya dia “Cantik tak this girl…?” and my son replied “Kerintingnya rambut dia” ekekeke….even my 4+ son noticed her curly hair!!!

  14. Mira Marlena Abdul Says:

    Oh and my daughter,Nadeen said that Miss 5 and big sis Alya are pretty gals…they look like princesses..they r standing next to me while i browse through ur family albums juz now..nampaknya my kids pun dah jadi ‘addicted readers’ to ur blog…kehekehekehe….:))

  15. 3E Says:

    Kak LG…..mmg sejak azali pun….anak2 cakap daddy always fun compare to mummmy….almaklumla..mummy ‘kan suka membebel….I pun alami situation yg sama gak….bab2 aktiviti fun ni…daddy yg paling best….tapi bila bab nak makan…mummy is the best….

  16. Yan Says:

    hey there! found your blog thru a friend’s blog recommendations…and i love it!! seronok baca😉 hope u don’t mind me linking u!

  17. lemongrass Says:

    Mira,
    we all dua2 strict but Daddy likes to take them places and take them to do interesting stuff. Kalau dengan Mummy, I’d rather stay at home aje, hehehe…
    Your son pun perasan Zahra’s curly hair ye, which means mmng betul2 curly lah kan, hahaha… Seronok Zahra bila I told her that yr Nadeen said she looks like a princess, perasan sekejap makcik tu🙂.

    Izuan,
    Mummy cuma terer masak aje but not fun at all, hehehe…

    Potpetmama,
    Rambut lama but probably just washed to yg nmpk lain sikit🙂. Nak bboking buat menantu boleh, tp kena queue lah ye😉.

    3E,
    Tu lah, I lagi suka duduk rumah aje slalunya instead of taking them everywhere, tu yg I ni tak fun. But mcm u ckp, bila part makan, pandai pulak cari Mummy🙂.

    Yan,
    Hello! Thanks for dropping by my blog and for liking it. I’ve been to your blog as well🙂 and can I link yours too?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: