.

Thank you to everyone who’s wished Miss 10 a very Happy Birthday. She’s so excited to finally be 10 (in her mind, that is such a big number, hehehe). And to all the doa/prayers for her well being, success and happiness physically and spiritually, thank you🙂. InsyaAllah, Amin…..

First I nak tunjuk what our birthday dinner was. Miss 10 wanted burger and chips for her b’day dinner. She wanted pavlova for her birthday cake but I told her yang I tak sempat buat today so I’ll make it tomorrow instead. So, we only had burger and chips tonite to celebrate her birthday. But since dah 2 kali buat cakes to celebrate her ‘early’ birthday, tu yang dia tak kisah takde pavlova tonite.

Senangkan bila they only asked for burger and chips for their birthday dinner. Kalau Miss 5, mau agaknya panjang berjela her list of food for her birthday dinner, wahahaha…..

To a different story, semalam satu hari suntuk we all menyelongkar gambar2 lama to be scanned and saved into our PCs. At first, I cuma menyelongkar to find old photos of Miss 10 when she was a baby so I could put it up on the blog. Banyak lagi gambar dia yang belum di scanned and belum di saved onto our PCs. Ye lah, masa dia lahir dulu, digital camera baru aje keluar and still in its infancy. So, most of her baby and toddler photos were taken on films. Tu yang kena scan dulu baru dapat put up on the blog. Nasib baik lah kat rumah ni ada scanner so tak lah susah mana nak buat semalam.

But, instead of just looking for Miss 10’s photos, we went through everything and we found a lot of The Other Half’s photos when he was a teenager and a lot of my photos when I was in high school as well. I had no idea fashion in the 80s were atrocious! What was I thinking back then! Aggggghhhhhh……. The Little Misses had so much fun menggelakkan Mummy’s and Daddy’s sense of clothes. Even I pun gelak giler2 tengok some of the clothes that I used to wear a long time ago and what The Other Half used to wear, hahahahahaha…..

Anyway, we also found some photos of The Other Half for his high school formal photo shoots and I asked The Little Misses which one is the cutest and they unanimously (well we because me included ;-)) chose this photo below….

Doesn’t he look so cute and innocent in this photo? Muahahahahaha… Abis lah I kena marah kalau dia tau I gelak kan dia ni. He’s already given me permission to put this photo up in the blog but dia tak bagi I gelakkan, hehehe….

17 Responses to “”

  1. lili11 Says:

    That hubby of yours really looked different then …

  2. lemongrass Says:

    lili,
    wahahaha, sebab dulu dia ada rambut and his face was way slimmer then!🙂

  3. ain Says:

    LG…so cute hubby you masa muda2. look so different. ada iras2 miss 5 tak??

  4. Jamie Says:

    lain nya muka the other half.. skema, control giler… hahhaha

  5. plug2pin Says:

    hensem..cam ada iras miss 10 part idung ngan mulut

  6. Azita Says:

    to be fair and square, upload ler gambar Min pulak…leh kita sama2 “nilaikan”…hehehe

  7. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    the innocence of childhood ye tu yg nmpk cute aje,hehehe

    Jamie,
    wahaha, tu yg tak boleh tahan gelak everytime tengok gmbr ni sbb control macho abis….Teringat gmbr I dulu2 jugak😉

    plug,
    dulu2 cute, skrg yg baru hensem ye, hahaha…. tak tahan nak gelak ni!

    Kak Azita,
    klu I upload gmbr I, mau semua gelak guling2 1 hari 1 mlm, termasuk lah I sekali, hahahaha

  8. Mira Marlena Abdul Says:

    Fuh dasat gambo daddy lil misses nih…control kiut lagik tu!!!ekekekeke..ala biasalah kan kak,zaman anak bujang dolu-dolu ye dak?kalau compare gambar ni ngan sekarang of courselah banyak kelainannya!!
    Semangat betul i tengok Miss 10 masa baby dulu…rasa macam nak cubit2 pipi yg tembam tuh..ekeke tapi makin dah besar kecik pulak badan dia..gambar Miss 5 masa baby takde ke kak?Oh, and a happy belated b’day to Miss 10…dah besar anak dara sunti akak sorang tu ek?
    B’day Miss 5 bulan brp?She’ll be 6 this yr la kan?Sama age ngan my daughter kl cam tu..but Nadeen turned 6 last January..

  9. dila~noor Says:

    gambar dah hensem2..tp tie pulak senget..hehe
    huh..takleh tahan tengok gmbr 80’s kn..mmg tahape2,I takla influence sgt..cume kalau tgk gmbr my parents..hehe
    kalau eyeshadow tu kemain terang warnenye..lipstik tak sah kalau tak merah menyala..kehkehkeh
    oh ye..happy belated birthday to miss 10..

  10. potpetmama Says:

    fuyooo hanchem nye le Abe u masa belia-belia tu…teringatlah masa zaman tu dulu masa kekita form 1-3 popularle dgn penpal mat salleh ..cuma x tersangkutlah pulak..hehe
    so the Mummy bila lak nak post gambau2 masa belia..mcm x aci je letak gambar abe nye aje..

  11. aliadijamina Says:

    Yes sokong..sokong..nak tengok gambar Lg lak masa muda2,
    letak lah…sekurang-kurangnya ada gak benda nak gelak guling-guling..
    hehehehhehe…jangan marahhh haaa

  12. QiStinA's Says:

    mmg innocent LG..he…he.. ok..now yr turn lak… upload le…nak tgk..he..he

  13. lemongrass Says:

    Mira,
    Control kiut tu lah yg mahal tu,wahaha… I pun bnyk gmbr yg control kuit tu😉. Miss 10 tu masa baby we all gelar Michelin tyre baby🙂. Klu nak tengok gmbr Miss 5 masa baby,I dah letak under ‘the little misses’. She’ll turn 6 this coming October🙂.

    Dila,
    Dia kontrol macho sgt tu yg tak perasan tie senget,hehe.. I was in my teens masa 80s tu, tu yg tak tahan nak gemak tengok gmbr lama2 I

    potpetmama,
    Dulu I pun ada penpal mat saleh tp girls lah,hehehe..Those were the days kan, semua orang ada penpals🙂.

    Alia,
    my hubby kata klu I tak letak gmbr I masa muda belia, dia yg akan post kan utk I, wahahaha….Sanggupke u gelak tak berenti 1 hari 1 mlm? Hehehe…

    Moi,
    innocent perasan aje tu,hehehe.. tunggu eh for my turn. I tgh kumpul courage nak tayang gmbr I

  14. azah Says:

    skema jugak mat salleh ni ya..nmpk so much difference dgn sekarang..mana pegi rambut yg tebal tu? hehehe..mesti post gambar you jugak..nak rasa gelak guling2..happy belated birthday to miss 10..server slow..susah nak buka blog yg byk gmbr…

  15. azIEda Says:

    happy belated bday Miss ten.. i wish i knew your name cuz u look so pretty and so so manja. may allah bless you with ar rahman and his ar rahim and all his beautiful names to you sweetie..
    love,
    aunty azieda

  16. anawahid Says:

    Kak LG!!!… ingatkan alya jer comeiiii… alalala… lanangmu nih pon comeiiiii kak LG oiiiiiii .. muhahahaha…

  17. lemongrass Says:

    Kak Azah,
    my hubby pun wonder mana lah pergi rambut tebal dia tu,hahaha. Tunggu ye I akan post gmbr I so u all semua boleh gelak guling2 with me🙂.

    Azieda,
    thank you for the wish and thoughts. Her name is Alya Hannah which we think is as sweet as her🙂.

    Ana,
    kwangkwangkwang…..comel sbb control hensem tu😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: