Malam tadi was so boring after such an eventful night the night before. We all tertunggu2 jugak for the sequel of the ‘cinta tiga segi’tu, ye lah, manalah tau kan, kot2 the ‘loser’ datang balik to the the girl’s house untuk mendendangkan lagu sambil memetik gitar to ask her to take him back🙂. But we were hoping that the sequel would come with subtitles sekali, baru lah best kan nak menghayati cerita tu, hehehehe….. But sungguh menghampakan betul, not a peep at all last night! Oh well, maybe next time🙂. And don’t worry, I’ll make sure I letak an exclusive entry on my blog if the wayang cina happens again! Hikhikhikhikhik😛.

To a more interesting story, my Parents in Laws will be coming here to Perth for a short holiday next month! AGGGHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!! Hehehehehehe. The last time they were here was in July 2007, so lebih kurang 2 tahun lepas lah. And which means, dah 2 tahun jugak lah diaorang tak tengok menantu kesayangan diaorang ni face to face😉. Sure diaorang dah rindu mendalam sangat2 kan kat I ni, al maklum lah, I ni kan their only menantu🙂. Kiranya, I lah menantu tersayang but at the same time, I jugak lah menantu yang paling tak disayang, hehehe.

The Little Misses are so excited that Nana & Pop are coming for 6 days but Mummy & Daddy are not as excited as them🙂. I get along ok with them, not extremely well like the best of buddies. I tolerate their quirks and annoying habits🙂. Yang gelaknya The Other Half pun kadang2 tak tahan nak tinggal serumah dengan diaorang for more than 1 night without going mad🙂. Hari tu masa The Other Half went to Adelaide for 1 night and stayed with them during that time, when The Other Half came back, he told me that, “My parents really drove me up the walls. Luckily it was only for 1 night!” Hehehehe…..Tak tau lah nanti how we are going to cope for 6 days they are here, jangan jadi macam wayang cina tu dah lah kan, hahahaha. What I’ve done previously bila diaorang do something that irritated me, I just masuk my room and membebel sorang2 dalam bilik tu. Kalau The Other Half happened to be in the same room, I akan bagi pandangan laser aje kat The Other Half so he knew how I felt at that time. Pastu The Other Half pun akan rolled his eyes jugak kat I, hehehe.

Picture 336

Ini lah gambar mak pak mertua I yang tersayang when they came here 2 years ago. I masa tu  tengah senyum dalam geram rasanya, wakakakaka…….😉

So, klu next month my entries penuh dgn perasaan geram aje, you all tau lah kenapa ye, hehehe

21 Responses to “”

  1. ain Says:

    ketawa akak baca entry LG kali ni lah. Hmmmm…well….wish u all the best for next month.

    p/s…masalah global ni tau.hihi

  2. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    mcm paham2 aje perasaan saya. Kita ni in the same boat ke? hehehe

  3. nOllY dOllY Says:

    akak, nnt kalo ader wyg free agi, akak rakam ar..guna hp pon leh…nnt leh bg kt sape2 tolong translate kn. Lepas tu, bila nk baca blog akak je, kena siap sedia ngan caramel popcorn skali.🙂

  4. Jamie Says:

    Kak LG apa pak mertua and mak mertua buat smpi geram sgt tu? anyway good luck and all the best..:)

  5. lemongrass Says:

    Nolly,
    wakakaka, tak kuasa akak nak rakam, ada lah yg kena hempuk nanti dgn gang2 diaorang tu🙂.

    Jamie,
    alah, biasalah benda kecik2 bila dah bertimbun2 jadi bnyk so tu yg geram pun makin bnyk gak, hehehe

  6. Sizuka Says:

    k.min, memang nampak muka “senyum dalam tangisan” pun dalam gambar tu.. hehe. best of luck! kalau stress, ambik je tiket airasia balik msia for 6 days😀

  7. azah Says:

    hehe..susah betul kan nak sesuaikan diri dgn mak2/pak2 mentua ni..entahlah bila kita jadi mak mentua kpd somebody nanti jadi mcm tu gak ke..

  8. Flower Says:

    Hahaha, kesian you. Nasib I baik, tak de mertua. Semuanye dah tak de lagi. Yg ada cuma my hb’s sisters n bro. Tu pun tak rapat sgt kecuali ngan sister dia yg kat Bunbury. Biasalah baik sbb jauh jugak lah nak jumpa selalu n annoyed us.😉 Yg selalu meng annoyed us skrg ni his uncle n his wife (yg dulu clean my hse). Last year selalu gak lah, boleh katakan every week. Tp semenjak hb bagi katadua kat diaorg ni, kurang lah sikit. Kalau tak dia ingat my hb ni bank/atm ‘kaching kaching’ dia je. Ingatkan mat-matsalleh ni lain perangai diaorg. Tp kiranye sama gak lah kat mana2.

  9. lemongrass Says:

    Shidah,
    wehehehe, Takpe I have 1 more month to prepare myself mentally for them😉.

    Kak Azah,
    Bertuah kan sape2 yg dpt mertua yg boleh ngam sgt2🙂.Nasib baik lah mertua I duk jauh so lega sikit,hehe

    Nora,
    Tu salah 1 sebab we all pindah Perth, so tak duduk dekat dgn them. My IL ni ok tp kdg2 adalah perangai2 yg pelik n menggeramkan🙂. But at least diaorang very independent and ada duit sendiri, hehe…

  10. nj Says:

    LG…
    Sabar bebanyak layan ILs you tu nanti. Bukan selalu jumpa kan…
    Mana tahu…next month would be the best time they’ve ever experience with you dear!!!Surely they all sayang banget kat U…

  11. 3E Says:

    harap2 kak LG dapat bersabar yea….sabar tu ‘kan separuh daripada iman….all the best to u la…heheheheh…..lagi your in-laws ‘kan dah tua…layan je la…kalau diaorg banyah songeh sgt..u buat dek jer…insya-Allah…u will be ok…

  12. ummiQisti Says:

    heeeee..standard le tu kak,org tue..peh tu ‘in law’ lak tu..x pe le yg lps tu buat2 lupe bukak buku baru..yg plg pentinggg,walaupun bengkek muka mau senyummmm haaa..all the best!..heee

  13. masz_73 Says:

    sabarrrrrrrrre…😀 tp sumer tu hanya u saje yg tahu…😛 Insyaallah… semoga tiada kekecohan brlaku nnt.. kalo x agak2 ada jd mcm story smlm x? kakakkaka…. ampooonnn… good luck to u!!

  14. m y a l i s h a Says:

    masalah IL ni kat mana2 pon ada.. huhuhuhu.. sis u kira orait sikit.. as 4 me.. i’m stayin 2gether wit IL.. mmg la banyak benda2 yg x puas hati..

    generation gap lah katakan..sbb tu banyak benda yg kita suka tp diorg x suka.. n benda yg diorg suka tp kita x suka.. wel wel wel..

    as 4 u sis.. kalau ada yg geram tuh sabo je la ye.. n luahkan kat blog.. abis cerita..

    juz my 2 cents😉

  15. lemongrass Says:

    Norma,
    betul kata u, my hb pun ckp mcm tu, maybe next month’ll be the best vacation ever for them with us🙂. InsyaAllah, banyak2 lah berdoa kan, hehehe

    3E,
    my Il tak mengaku tua u,hehehe.Tapi mmng pun klu I tensen,tu yg masuk aje ke bilik sbb malas nak ckp apa2🙂.Tp mmng kan kena bnyk bersabat layan kerenah orang ni.

    UmmiQisti,
    Senyum tu memang sentiasa ada kat muka sbb bibir I dah kena stapler dgn I sebelum diaorang dtg, hahahaha…

    Masz,
    I klu tension senyap aje, tak main lah wayang cina ni,wekehkeh. Untung U kan dpt IL yg sehati sejiwa🙂, jeles I, hehehe

    Myalisha,
    I kena berblog fr the bedroom lah while diaorang kat sini sbb tak nak bagi diaorang nmpk I tgh beria2 meluahkan perasaan! Hehehe. Kiranya I ni lagi ‘lucky’ dr u lah sbb duduk jauh2 dr IL😉

  16. Mira Marlena Abdul Says:

    Aik macam pakat la pulak family in laws akak tu…bulan ni my inlaws dtg next mth dorang pulak..ehehehe…
    Mmg bukan senang nak get along dgn inlaws nih,mcm i dulu sebelum kawin ada gak penentangan dr my hubby’s family..tapi setelah diberi kata 2 from my late father in law(masa tu dia ada lagi tapi 2 bulan sblm kitorang nikah he passed away) sorang pun tak boleh bersuara…
    Alhamdulillah till now takde apa masalah cuma dr segi bahasa ajelah.I harap hubungan kitorang ni akan baik smp bila2,insyaallah….

  17. lemongrass Says:

    Mira,
    I dulu diaorang tak lah tentang sgt but at that time we were both very young tu yg both sides mcm tak bagi kebenaran aje, hehehe. My IL are ok overall but every day tu ada aje lah benda2 yg menggeram kan, hehehe

  18. potpetmama Says:

    LG,after all baru la i dpt baca stories abt ur PIL..ye ke PIL mat salih pun mcm citer2 PIL kat sini..anyway, nak buat gi mane yek..suka tak suka hadap jelah..
    Selagi hidup hua hua..
    Sabau jelah. and i pun x nyempat2 nak tunggu entries u tu nanti, bukan aper dpt gek i tahu kisah org2 yg berPIL kan Mat Salih..
    So far ibu mertua ku kirenye oklah cuma pak mertua ku yang berangin lintang melintang..hehe..selalunya i pun buat bodoh je..tetapi whatever it is, kalau dah geremmm, yg jadi mangsa will be my HUBBY..saper lagi kan..

  19. Liasari Says:

    hahaha tot PIL mat salleh tak byk kerenah mcm org melayu kita…serupa juga kat mana2 ye?
    it's ok though coz u only c them every 2 yrs. or maybe bcoz u c them jarang sekali tu yg x sempat nak jalinkan kemesraan? kehkehkeh kena jumpa selalu klu gitu LG

    as for me, after 7 yrs or marriage, i've finally dapat terima kerenah pil dgn tenang. itupun i dah jarang jumpa diaorg, like maximum 3-4 times a yr. klu dulu every month hubby ajak balik… ketar lutut i & hilang selera makan & selera bercakap!

  20. Ms AiReEn MoHd Says:

    kakak eryn link kan kakak..i mean follow…link da lame…sebab suker tgk kak suker masak…suker tgk ur sweethearts too…sgt la gojes deyrang tuh….huhuhu hope dapat baby gitu…mukakaka mane la nak dapat..kalau da jawa ekk…ok kakak salam berblog dr eryn…

  21. lemongrass Says:

    Potpetmama,
    Rasanya PIL ni apa bangsa pun lebih kurang aje kan,hehehe. Macam2 perangai boleh jumpa🙂. Memang kan, kalau dah geram kat IL, hubby lah yg jadi mangsa, hehehe…

    Lia,
    Pengsan I klu kena spend time dgn diaorang slalu,kehkehkeh. Sama ada I yg akan ketap gigi hari2 sbb geram atau my hubby yg tension hari2🙂. Lama jugak ye u nak accept their kerenah but at least dah accept. I dah accept jugak tp still geram jugak,hehehe

    Aireen,
    boleh aje🙂. My kids tu gorgeous sbb genes jawa from me lah yg membuatkan dia gorgeous, hahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: