Dah terang rumah ni dengan awards yang bergemerlapan tu, baru lah boleh tayang our dinner pulak kan, hehehe.

But before that, pagi tadi The Little Misses gave me their Mother’s Day cards that they made at school. Every year memang akan dapat this ‘home’ made cards from The Little Misses and we normally put them up on the tv cabinet for about a few weeks, pastu masuk ‘drawer’ to be kept for about 1 year and then into the recycled bin after that. Semalam, The Other Half beria tanya I nak apa from The Little Misses as my Mother’s Day present sebab The Little Misses beria2 sangat nak belikan something for me. I said to The Other Half, I don’t have anything that I really really want right now so they can just buy me anything that they want. So, The Other Half bought me… guess what? A compilation cd set of the best of the 80s songs, hehehehehe…… Actually he bought it sebab dia pun nak dengar sama and he knows I don’t mind that kind of cds so dia malas dah nak fikir banyak2 about my gift, tu yang dia beli aje, wehehehehe.

IMG_0018

Tengok lah rupa The Little Misses baru bangun tidur, dengan tak basuh muka lagi and tak mandi lagi, hehehe….. Miss 10 made a nice paper flower from tissue papers at school as well.

But kat rumah ni, even though it was Mother’s Day, I still cooked breakfast, luch and dinner. I’d rather cook because then I can be sure yang I would like the food, hehehe. Kalau I let The Other Half and The Little Misses masak, they’ll cook what they like so takut I tak berkenan aje🙂.

DSCF5805

Our dinner tonite, fresh fettucine pasta with chicken in tomato and bocconcini sauce and green salad.

DSCF5814

Our dessert tonite, butterscotch apple pie with ice cream. Tadi ada lagi balance butterscotch sauce from the sticky date pudding and since tak nak membazir, I cooked the apple in the sauce so apples tu jadi manis lemak berkrim lah. And bila I used the apples for the apple pie, rasa dia lain lah sikit, lagi lah kick nya, hehehe. Makan pulak tu dengan vanilla ice cream, lagi lah tak hingat apa2 pasal lemak2 kat badan dah😉.

8 Responses to “”

  1. ain Says:

    akak pun dpt home made mothers day card from wanie. Tp x le secomel yg your doters buat. kureng seni but I luv it. dapat gak surprise present dr hubby. luv it too. But I luv your 101 80s hit cd. mesti bestttt!!!

    p/s…nmpak sedap fettucine tu!!

  2. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    Dapat apa fr yr hubby?Sure best ni🙂.Nampak sgt lah betapa ‘old’ nya kita ni kan sbb suka songs fr the 80s, hehehe

  3. Flower Says:

    I pun masak gak semalam. Hb tanya nak keluar ke, tp I tak nak. Mesti ramai orang kat luar. We had sausages sizzle je kat rumah. Jimat wang n boleh I belanja sakan lagi. This year I dpt new sunnies. Actually I yg beli sendiri sbb ada yg I berkenan. Of course lah hb give greenlight sbb yg ni kan supposely my mother’s day pressie. My anak2 as usual buat card. Tak sempat menyempat dah bagi I hari jumaat. On sunday diaorg buat lagi.

  4. potpetmama Says:

    LG;
    Happy Mother's Day 2 u, x sempat nak antau card ke aper2 4u…tulah kan kita ni jadi mak ; hari istimewa aper pun jarang2 le dpt cuti dari "Bos Rumah". Like myself, this year MD is also my birthday..ingat dpt le cuti tahun, boss bwk gi shopping n totally sponsored ..end up with bought more things 4 d kids..itulah jadi mak ni selalu murah hati & x sampai hati nak belanja utk diri sendiri je..

  5. lemongrass Says:

    Nora,
    Memang betul, lagi save duit klu masak sendiri n definitely kena dgn our taste buds🙂. Lucky u dpt sunnies, mmng sesuai lah pakai skrg ni in the hot Autumn weather!

    Potpetmama,
    Klu on my Bday pun I’d rather masak sendiri dr suruh diaorang masak sbb dah gerenti I akan masak apa yg I nak makan, hehehe and dah gerenti my hubby tak tau mcm mana nak masak asian dishes🙂. Biasalah kan Moms kat mana2 pun, klu shopping mesti shopping lebih2 for the kids, hehe

  6. HalfBlood Princess Says:

    Happy MOther’s Day to u too Sis LG! U r super mommy..ur girls r lucky to have u..:D

    And, i admire their home cards tuh..soooo creative, sama chantek yg ada dijual kt pasaran.;)

  7. littlenailofar Says:

    Kak LG,

    Nanti wat entry resipi apple pie tu boleh??

    Nak try wat nanti. Yang atas-atas mcm crumble tu butterscotch dia ke??

    Kak LG wat sendiri eh butterscotch tu??

    Skrang ni gardenia ada roti butterscotch. Sedap. Berulang makan. Tp harga dia mahal la. 4 ringgit sebungkus.

    Kalau akak rajin, tulis camne nak wat butterscotch tu skali buleh…

    Huhu..

    Panjang plak. Terima kasih in advance Kak LG.

  8. lemongrass Says:

    littlenailofar,
    I ada letak recipe apple pie kat shortcut ‘recipes’ tp belum lagi letak recipe butterscotch tu. Butterscotch ni mmng sedap tp terlebih manis kan,hehehe. Simple aje recipe nya, cuma guna thick cream, brown sugar n butter aje. Nanti akak letak the recipe nya ye. Yg mcm crumble tu lebihan the pie base, akak just crumble it on top.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: