Today we finally got to use our new toy outdoors. But as usual lah kan, with a new toy that doesn’t belong in the kitchen, The Other Half lah yang beria2 menggunakannya and kept it close to him, hehehe. Nasib baik lah the models today cun2 belaka so cantik2 lah the shots he took today, wahahahaha…..😉. Sian The Other Half sebab takde satu pun gambar dia petang tadi but begitu lah nasib photographers kan, hehehe. I used to be the photographer with the old camera but I’ve been laid off bila dah ada new camera ni🙂. But sekali sekala jadi model ni best jugak kan!

We went to Kent Street Weir petang tadi for a walk cum photoshoot and for The Little Misses to have a run around at the playground. So, malam ni layan gambar from the amateur ‘photoshoot’ aje lah ye!🙂.

IMG_0029

IMG_0042

Tak larat bila kena stalk dgn paparazzi ni, bagi pose baru lah dia happy🙂.

IMG_0037

Dah lama sangat tak hujan kat Perth ni, tu yang air sungai pun murky aje!

IMG_0046

IMG_0047

Like Mummy, like daughter, hehehehe… Come on, come on, list down all the similarities between Mummy And Miss 5, wahkahkahkah…..

IMG_0067

Tak sempat I nak tegah, diaorang dah gelak2 main dengan the dead grass. We used to be like that too masa kecik2 dulu so let them have fun kan🙂.

IMG_0074

IMG_0070

Masa ni dah nak dekat sunset so there was only the 2 of them at the playground. Enjoy abis lah diaorang.

IMG_0080     IMG_0086      IMG_0082

Adik beradik helping one another so jatuh gedebuk pun together jugak lah😉.

p/s Akeem n Ros, still nak jugak hire The Other Half as photographer masa wedding nanti ke? Mahal weh the fees, hehehe……

19 Responses to “”

  1. Sizuka Says:

    wow! nice photos, lovely models. gambar k.min and zahra kat tepi pond tu looks so lovely!

  2. Ms AiReEn MoHd Says:

    wah wah…conok nyer deyrang…..mane makanan kak…heheheh lapo plak neh…scroll down dulu jamu mate jap la….huhuhuhu

  3. lemongrass Says:

    Shidah,
    Mcm twins aje ye😉.hehehe. How’s Ifah by the way? Sian you asik kat hospital aje skrg ni!

    Eryn,
    makanan mogok 2-3 hari ni, hehehe

  4. dila~noor Says:

    sis LG..
    seriously..u mmg tak gemuk lgsgla..=)
    BTW all these picture are soooo gorgeous..baik je bdk bedua tu ehh
    dulu mase I kecik,my dad ade snap 1 picture I lps gaduh ngn adik..hahah..buruk tul muke!

  5. lemongrass Says:

    dila,
    best nya ada orang kata kita tak gemuk,hehehehe…. Muaaahhhh🙂. Budak berdua tu kdg2 aje baiknya, kdg2 tu, rasa nak cubit2 aje!

  6. sheri Says:

    I love that pic yang paparazzi amik gmbr u..hahah, sebijik celebrity kena stalk, so nak tak nak kena bg pose baru dia happy ;p. I tell u, masa hafiz memula beli slr, i naik gile sbb asyik kena amik gmbr, even tgh kat rumah pakai baju rmh yg kurang ehem sopan. memang kemaruk la.. rasa celebrity pulak. skrg ni i yg komplen dia buat slr dia mcm white elephant :)… but i’m sure u and matt rajin pakai..:)

  7. akeem Says:

    angah..okla tu gmbar2 tu..klu nmpak tak ensem pun bole kata photographer amatuer je…hehe.ok set.zafarullah khan ye mkn roti canai bayaran dia?hehe

  8. lemongrass Says:

    Sheri,
    hahahaha, Hafiz kiranya lagi teruk lah banding dgn Matt, at least Matt tak lah sampai dlm2 rumah pun sibuk ambik gmbr🙂. Tp best jugak kan sekali sekala perasan sekejap jadi celebrity ni, hehehe.

    Akeem,
    Zafarullah 3X sehari and then hari2 ok kot buat bayaran😛. Bg Matt tanya, sape yg nak ganti kan dia cuci pinggan nanti?

  9. ain Says:

    the similariries ekh..???baik anak baik mak, dua dua cute.hihihi

    Min..akak tengok awak ni slim je badan, yg akak baca awak selalu geram psl your xtra kilos. Aduhaii dh slim2 cam ni nak kurus layiii.
    dah cantik dah tuuu!!!!

  10. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    I nak kuruskan tang perut sikit n tang peha sikit tp itu yg susah nak turun,hehehe. Tapi part2 tu orang lain tak nmpk, kita n hubby aje yg nampak tu yg kita aje yg tau,hahaha.
    Bahagian atas pinggang leper, bahagian bawah pinggang terover kembang pulak so tak stabil lah, hahahaha

  11. littlenailofar Says:

    tgk gambar Kak LG ngan Miss 5 senyum tu br nampak persamaannya. before ni slalu tgk muka miss 5 mcm muka daddy dia je..

    seronoknya dpt jln2 mcm ni. dkt kl ni rasanya dah tak byk tempat mcm ni. semua taman batu, bangunan tinggi je.

    akak, jgn lupa resipi butterscocth. nak buat sapu kat roti ni…

  12. lemongrass Says:

    Jaja,
    senyum manis aje ye🙂, hehehe. Kalau kat M’sia tu, jalan2 mcm tu, mmng lah dgn berpeluh2 nya, pastu kena gigit nyamuk, hehehe. Akak dah letak recipe butterscotch tu🙂

  13. akeem Says:

    mak aii,ari2 ke..nanti bau kari la bgmatt..hehe..cuci pinggan xde orng ganti lak kan..ala..org rewang ramai,biar diorang la yg cuci..hehe

  14. lemongrass Says:

    Akeem,
    kena cari orang ganti dia basuh pinggan sbb nanti kan photographer abis aje sessi bergambar, terus kena basuh pinggan, sian dia,hehehe

  15. HalfBlood Princess Says:

    Nice photoshoot, i like the last pic. it so alived!:D

  16. lemongrass Says:

    Ishamizu,
    Baru aje nak berjinak2 dgn DSLR ni, tu yg kdg2 ok n kdg2 tak🙂

  17. Sizuka Says:

    k.min, now iman, iffah and hubby warded.. hehe. rodd came over for a visit on friday before friday prayer. maybe lusa boleh keluar kot. but staying in this confine room really drives me crazy.

  18. halen Says:

    eee..bestnya tgk dua beradeq ni hepy je..🙂

  19. lemongrass Says:

    Shidah,
    nasib baik ada free wi-fi kan, klu tak, lagi lah u mati kutu dlm ward tu! But at least they are getting better🙂.

    Halen,
    Main kat playground, tu yg hepy aje, hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: