Pagi tadi Miss 5 bangun due to a coughing bout and then complaining of sore tummy. Pastu bila I told her that she needs to go to school, terus lah nangis sebab dia kata dia tak sihat lagi so mana boleh pergi school. I kata lepas dia breakfast and mandi, she would feel much better to go to school but still menangis2 tak nak pergi. Pastu I pun malas nak fikir panjang2 since it’s Friday already and dah 4 hari pun dia tak pergi sekolah, what’s one more day right! After berdiskusi dengan The other Half, we told Miss 5 that since it’s already Friday, she can stay at home. I told her, kalau dia tak berhenti nangis, I’ll force her to go to school. Boleh pulak tu terus berhenti mengalir air mata! Memang ratu air mata betul lah budak kecik tu, hish! Mummy lah lagi yang kena stay dengan dia kan, hmmm…. But after 4 days of staying at home, I pun malas pulak nak pergi work just for 1 day, hehehe…

So, what do you think she did at home? Playing with mud outside! I cakaplah kat dia yang she might as well go to school this morning since she’s obviously feeling so much better! Senyum senyum aje dia…. Agaknya dia pun dah ter best duduk kat rumah dengan Mummy aje tu yang malas sikit nak pergi sekolah. Nasib baik lah baru Yr 1 aje so tak kisah lah kalau nak ponteng sampai seminggu pun, hehehe…..

DSCF5943    DSCF5951  

Oh no, I’ve been caught skipping school! Don’t take my photos please🙂.

DSCF5947

But I rasa still nampak lagi lah muka orang sakit sebab her eyes takde sparkle sangat, nampak kuyu aje, hehehehe….

17 Responses to “”

  1. afid Says:

    Hi kak LG,
    drama lebih oh Miss 5 ni..hehe

    :p

  2. jana Says:

    Mynn,anak zana yang sebaya zahra pun macam tu jugak, kalau dah baik demam pun tapi kita suruh dia pergi sekolah asyiklah suruh kita dok rasa leher dan kepala dia,dia akan cakap cuma mak rasa adik ini dedar lagi macam mana nak pergi sekolah.(Mynn ingat tak lagi perkataan “DEDAR” panas yang kita rasa masa kita demam) kotlah lama dah tak guna perkataan ini tak tak ingat pula nanti.:-)mynn nanti email alamat ya.I ada tag you sila lihat blog I.

  3. lemongrass Says:

    Afid,
    mmng kdg2 tu drama air mata dia tu siap terlebih2, geram betul tengok, hehehe….

    Zana,
    Ingat weh lagi perkataan tu cuma tak digunakan aje, hehehe. Budak2 kan kdg2 bila dah cuti sakit ni rasa mcm best sgt duduk rumah🙂. Nanti I email alamat🙂.

  4. azah Says:

    Alah..nampak cengkung dah mata miss 5 ni, badan pun dah susut..tp masih ayu jelita lagi…tak apa la min, dia belum metally ready nak pegi sekolah lagi..akak yg tua ni pun kalau sehari tak pegi sekolah esok tu rasa dipaksa2 je nak p sekolah..hehe kalau pengetua akak baca sure kena nilai rendah2 ni..

  5. lemongrass Says:

    Kak Azah,
    abis lah penilaian tahun ni klu yr boss baca, hehehe. Tu yg I tak kisah sgt dia tak nak pergi hari ni sbb keik lagi pun🙂. But next week mmng kena paksa pergi, tak larat lah I nak duduk rumah jaga dia aje, hehehe…..

  6. jana Says:

    mynn,
    jangan minggu depan mummy zahra pula “DEDAR” almaklumlah lama dah cuti ha ha ha.tak pun dedar nak sambut PIL.

  7. Azita Says:

    wpun tak sihat tp maintan cute gitu…!

  8. 3E Says:

    pandai betulla si miss 5 tu berlakon….rasanya dia mayabe dah ok skit la…but since dah lepak lama kat rumah with mummy, sure kemalasan melanda nak gi skolah ‘kan….mummy pun dah malas nak gi kije?
    btw…kak LG…u kije apa yer?

  9. fazlinil irma Says:

    miss 5 main masak2 ke dgn mud tu..hehe

  10. Hana Says:

    hasya pun bila dah lama tak gi sekolah,mula la tak nak pergi..

    dekat seminggu ni juga batuk+selsema+demam.. kadang berdarah hidung..cuaca panas skrg..
    tu yg i lupa nak ckp kat u pasal my hubby dah pun balik smlm dari perth.. 2-2 pun demam.. jadinya asyik nak berkepit ..x sempat nak inform .. sorry..dan thanks sbb u offer brg.. nnt la mungkin tunggu i ke sana,baru kita jumpa insyaAllah..mudah2an:)

  11. lemongrass Says:

    Zana,
    tu lah, jangan I yg demam dah lah, mcm mana nak sambut mertua and masak sedap2 kan, hehehe….

    Kak Ita,
    Klu I yg tak sihat, muka mmng serabai plus monyok lagi, hehehe..

    3E,
    dia takut termuntah kat skolah klu dia batuk, tu yg dia takut aje nak pegi skolah, malu lah kan nanti. Klu kat rumah, takde sape kisah dah tengok dia muntah tu, hehehe

    Irma,
    a’ah, main masak2 mcm mummy dia masa kecik2 dulu, hahaha

    Hana,
    alamak, terlepas lagi.. I pun lupa sbb bz dgn Zahra tu. Takpe, insyaAllah next time klu u datang sama, definitely kita kena jumpa tau!🙂

  12. m y a l i s h a Says:

    sis,

    i jatuh chenta dgn rambut miss 5.. hehehe.. curly curly..bouncing bouncing kalau dia berjalan atau berlari.. sooo..cuteee..

  13. mother of two Says:

    takpe.. baru grade 1.. masuk grade 10 kena paksa rela…hikss

  14. MaMaQaYPo FaMiLy Says:

    hehehe… Pegi sekolah demam ek? main MUD ok lak? apapun Miss5 mmg CUTE le!!!

  15. lemongrass Says:

    myalisha,
    mmng bouncing2 klu dia jalan or run but Mummy dia lah yg jadi tukang jaga rambut, hehehe

    Sheila,
    tu lah, pakkal aje lah baru yr 1, klu dah high school, demam teruk baru boleh duduk rumah🙂.

    MaMaQaYPo FaMiLy,
    tu lah, main mud ok aje pulaknya:-)

  16. Ummi Says:

    Comelnya Miss 5 tu..muka ala-ala hindustan pun ada…rambut ikal camtu cantik laaa LG, jangan potong eh..biar dia pandai jaga rambut sendiri nnt…Akak suka tgk dia!

  17. lemongrass Says:

    Kak Ummi,
    ala2 arab lah, hehehe😉.Tu lah, skrg ni kita lah yg beria menjaga rambut dia tu, nanti klu dah besar, tak tau lah, sanggup ke tak dia jaga sendiri🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: