Kepada pembaca setia blog ini, harap maklum bahawa tuan tanah tidak dapat mengarang cerpen malam ini. Kerana, tuan tanah hanya sempat ‘bermesra’ dengan Pak n Mak mertua dia cuma beberapa jam sahaja hari ni disebabkan jadual activites mereka yang padat🙂. Hari ni mereka dedikasi kan satu hari suntuk bermesra bersama cucu2 tersayang berjalan2 di Freo dan melihat mereka di kelas renang tanpa saya bersama🙂. Tetapi, jangan gundah gulana kerana hari esok dan Ahad saya akan bersama mereka ke merata2 tempat. Suami saya berkata bahawa hari esok dan Ahad, saya akan menulis novel bukan cerpen lagi dah😉.

Jadi oleh kerana saya tidak akan bercerita mengenai mereka pada malam ini, I can write in English again, hehehe. I definitely think that I’ve given my brain cells a fair bit of exercise the past few days by writing in Malay. I said to The Other Half, people find it amusing when I write in Malay because of the Malay words that I used. Lebih kurang the entry yang The Other Half wrote in Malay on behalf of me when I was in Malaysia🙂. But he said his entry was more amusing than mine, hehehe…..

We took The Little Misses out of school today so they could spend more time with Nana n Pop. They went touring around Fremantle which I think all of them enjoyed. Then petang pulak, they went to their swimming lessons accompanied by Nana n Pop n The Other Half. While I, as a dutiful wife and menantu, stayed at home masak dinner, hehehe…. To tell you the truth, I lagi suka duduk rumah then pergi dengan diaorang, boleh lepak2 depan PC, boleh masak2 sambil relaxing, boleh buat macam2 kerja lah kiranya🙂. Kalau ikut diaorang gi swimming tadi, balik from that, sure I jugak yang kena kelam kabut masak dinner and kelam kabut siapkan The Little Misses so baik lah I duk rumah sorang2 kan.

Sempatlah jugak I masak bread rolls to be eaten for dinner and then masak pasta with meatballs for mains. And malam ni, I sempat ambik gambar dinner but tak cantik the gambar sebab I kena ambik gambar macam spy, curi2 ambik gambar in the kitchen, hehehe… Dah lah kitchen nya lighting tak bagus sangat… Takpe lah kan, asalkan nampak the food cukuplah ye tak🙂.

So, malam ni layan some photos of The Little Misses on their outing today and our dinner.

DSCF6048

Having sushi for lunch

DSCF6045

I’m hungry, where’s my lunch gone?🙂

DSCF6050

Bread rolls guna recipe bun kentang Ros Tokyo🙂.

DSCF6053

Creamy pasta with meatballs. Kena ada sayur2 extra, kalau tak, Mak mertua tak senang hati tengok cucu2 dia tak di bagi makan sayur oleh menantu nya, hehe….

15 Responses to “”

  1. Azita Says:

    wah! ada peningkatan le kalau dah boleh tulis novel instead of cerpen! tak sabo nak tunggu sabtu dan ahad, nak baca novel LG…hehehe

  2. moon Says:

    yeahhhhaaa orang pertama to komen,

    memang tunggu apasal xda hapdate tadi….x sabar sekarang nak baca cerita cik lemon.

  3. moon Says:

    alamak terlewat la…..

  4. Lynna Says:

    Salam LG…this one is of the most awaited blog entry of the day (for me la haha)…agaknya kalau ur blog entry this week dijadikn movie org sanggop q pjg kot nak tgk movie ni haha haha ;p kepoh eh kitorang neh semua dok nak dgr gosip u dgn ur IL hahaha ;p can't wait for anada malay entry from u sbb confirm ada cerita best la tuh kalau u blog in malay lagi hahaha

  5. gee carmen Says:

    alalalaaaa… comel lah akak berbahasa melayu! sweetttt…. muahhh3x🙂

  6. ain Says:

    wah…tak sabar akak nak tunggu novel pertama min esok.hihi

    psst…ur miss 10 really looks like a chinese!

  7. Aymy With Love Says:

    K myn, ur bahas melayu not bad tau… cun ajer… pasta tu nampak cedapp.. kena plak meatball yang dok terguling2 kat situ… lg cedapp… ehhehe… tak sabo nak tunggu novel nie…🙂

  8. Mrs.FHM Says:

    LG….
    sy telah menghabiskan masa selama sejam membaca entry selama 3mgu sy telepas…..kerana takder intenet…. yg paling best baca cerpen dlm bahasa melayu tu lah…. hikhikhik….tak sabar tgu esok…. gamba pasta tu buat sy rasa nak buat jugak….nyummmyyyy

  9. fazlinil irma Says:

    suka tengok gambar miss 5..
    mcamna rupa spy ambik gambar kat rumah sendiri..hehe
    terhendap2 apa?😉

  10. Flower Says:

    Teruk jugak je bila mertua ada kat rumah. Syukur alhamdulillah lah saya tak da mertua. Kalau ada tak tau lah bagaimana rasanya. Tapi kadang2 kesian juga rasanya pada suami sebab masa masih di Malaysia, dia pula yang bersentiasa kena berdampingan dengan mertua dia. Tapi rasanya tak jadi masalah sebab mertua dia tak banyak cakap. Bapa saya pendiam dan tak pandai merungut…. hehehehe.

    I nak jadi macam you. Cuba berbahasa Melayu formal mcm tulis surat kepada pengarah jabatan kerajaan.

  11. littlenailofar Says:

    "saya akan menulis novel bukan cerpen lagi dah"

    hikhik..

    saya tunggu novel akak pas nih..

  12. m y a l i s h a Says:

    sis,

    i like miss 5 photos.. mcm dah pro la u guna dslr tu ye.. urmm mcm kena mintak dslr jugak kat hubby ni.. nak jadi photographer utk anak2 je.. luve tht photos…

  13. lemongrass Says:

    Kak Ita,
    hehehe, ramai jugak yg menunggu novel dr I ni ye, mlm ni terpaksa lambat sikit nak tulis cerpen/novel sebab diaorang tak tidur lagi.

    Moon,
    wahaha… tunggu…sabar…

    Lynna,
    wahahaha, sape lah nanti yg nak berlakon jadi I ye ;-P. Mmng lah kepoh habis!🙂.

    Gee,
    sopan santun aje kan my bahasa melayu, hehehe…

    Kak Ain,
    Mata I dah kuyu nak menulis novel, tp mak n pak mertua still ada lagi kat depan ni hah, camner lah I nak tulis, tensen tensen, hehehe..

    Aymy,
    BM I still mcm BM budak2 nak mabik SPM kan,hehehe….

    Mrs. FHM,
    lama jugak ye nak mengabiskan 3 minggu nya N3, hahaha… Nasib baik Sarah tak kacau ye🙂. I pun dah naik seronok tulis cerpen ni:-)

    Irma,
    mmng kena terhendap2 semlm sbb tak nak nampak sgt obviousnya, hehe..

    Nora,
    My hubby pun bila balik M'sia kena berdamping dgn mertua gak, tp nasib baik diaorang dah tak kisah sgt dgn dia skrg, hehehe. Jom lah sama2 tulis dlm BM🙂.

    Littlenailofar,
    wahahaha…Mlm ni susah betul nak taip N3, kena tunggu malam sikit baru boleh kot!

    Myalisha,
    my hubby yg dah pro tu,hehehe.. I masih lagi tak sentuh camera tu bila jln2 kat luar🙂. Dia aje yg pegang!

  14. mother of two Says:

    kak min,
    tajuk cepen"6 hari bersama ibu mertuaku" bila nak publish nie. kena pegi queue kat kedai buku ke?..ekekekeke

  15. lemongrass Says:

    Shiela,
    wahkahkahkahkah…..Gelak betul tang tajuk tu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: