The Other Half owes me 2 days cooking. Last week sebab his Mak n Pak were here, I cooked dinner on Saturday nite. Last nite pulak nya, we went out for dinner so that didn’t count as him cooking ( even though The Other Half said it should count sebab I didn’t have to cook last nite! ). And malam ni, I cooked again even though The Other Half wanted it to be counted as him doing half the work ( do you think grating the cheese and cooking the corns should be counted as half of the job? I think NOT!🙂 ). So, I told him that for the next 2 weekends, he has to cook on Saturday and Sunday nights… but we’ll see about that, miracles do happen right, hahahahaha..

This morning we took Miss 10 painting sebab the shopping centre where she does her painting has a special Sunday opening day today. Kat sini kan mana ada shopping complexes yang open on Sundays so bila once in a blue moon dia bukak, memang gah2 lah dicanang on adverts, macam hape aje, hehehe.. And while Miss 10 gi painting, Miss 5 and I went painting too, face painting! But not me, just her, tak kuasa I nak menconteng muke, hehehe. Make-up pun I tak pakai sangat, lagi lah face paints ni🙂.

IMG_0695

Ada tak muka sabre-tooth tiger? She was so happy bila orang asik pandang and toleh aje tengok her face and smiled at her. Perasan sekejap jadi anak tiger lah tu🙂.

P4305920

This was Miss 10 when she was 6 y.o., a few months older at that time than Miss 5 now. I think Miss 10 nampak lagi mature pulak banding dengan Miss 5 kan? Maybe sebab I ambil close-up of her face tu yang nampak cam lagi mature agaknya….

And ini pulak gambar roti lagi, biasalah kan, weekend memang I slalu buat our weekly supply of multigrain bread. Tekak Mat Saleh kan, mesti kena ada toasts pagi2, hehehe….

DSCF6123

Kalau ada sesape yang nak recipe bread ni, cari kat shortcut under ‘recipes’ ye🙂.

38 Responses to “”

  1. lili11 Says:

    I like both faces. So cute and memeranjatkan mula2 tengok. Bagus betul le …

  2. lili11 Says:

    I like both faces. So cute and memeranjatkan mula2 tengok. Bagus betul le …

  3. somuffins Says:

    LG, your other half mcm anak2 I juga. Baru kacau2, baru potong bawang dah claim diorang yg masak, hehe mcm2. Anak rimau tu cutelah. Menjadi ..

  4. somuffins Says:

    LG, your other half mcm anak2 I juga. Baru kacau2, baru potong bawang dah claim diorang yg masak, hehe mcm2. Anak rimau tu cutelah. Menjadi ..

  5. ain Says:

    apasal anak rimau nmpak so soft aje..hihi

  6. ain Says:

    apasal anak rimau nmpak so soft aje..hihi

  7. iQa Says:

    OMG..so kiut lew.. hehe agak2 kalu rimau betul tgk dorang mesti jeles..hahaha.. kak Myn, leh x letak byk2 pitcha2 tempat akak.. huhu nak g sana entah bile la dpt..
    till then, gud day

  8. iQa Says:

    OMG..so kiut lew.. hehe agak2 kalu rimau betul tgk dorang mesti jeles..hahaha.. kak Myn, leh x letak byk2 pitcha2 tempat akak.. huhu nak g sana entah bile la dpt..
    till then, gud day

  9. lemongrass Says:

    Lili,
    Miss 5 kata tiger dia lagi lawa dr tiger kakak dia,hehe. Tapi, mmng cantik kan the artist buat face painting tu, sgt cepat dia buat!

    Cik Som,
    tulah kan, mengada2 betul, hehehe. Nasib baik lah dia still basuh pinggan lepas tu, klu tak, mmng lah I mengamuk, hahaha…

    Kak Ain,
    anak rimau tu masih malu2 lagi, hehehe😉

    iQa,
    cute kan!🙂. Tapi rasanya klu I yg buat face painting tu, mau lah jauh sgt dr cute, hehehe… InsyaAllah, nanti I letak gmbr sceneries kat sini🙂

  10. lemongrass Says:

    Lili,
    Miss 5 kata tiger dia lagi lawa dr tiger kakak dia,hehe. Tapi, mmng cantik kan the artist buat face painting tu, sgt cepat dia buat!

    Cik Som,
    tulah kan, mengada2 betul, hehehe. Nasib baik lah dia still basuh pinggan lepas tu, klu tak, mmng lah I mengamuk, hahaha…

    Kak Ain,
    anak rimau tu masih malu2 lagi, hehehe😉

    iQa,
    cute kan!🙂. Tapi rasanya klu I yg buat face painting tu, mau lah jauh sgt dr cute, hehehe… InsyaAllah, nanti I letak gmbr sceneries kat sini🙂

  11. moon Says:

    Cik Lemon,
    Miss 10 ni dah nampak macam model, kalau cik moon pun mesti nak toleh-toleh pandang gak…sooo cute!!

  12. moon Says:

    Cik Lemon,
    Miss 10 ni dah nampak macam model, kalau cik moon pun mesti nak toleh-toleh pandang gak…sooo cute!!

  13. lemongrass Says:

    Cik Moon,
    model cilik, hehehe…

  14. lemongrass Says:

    Cik Moon,
    model cilik, hehehe…

  15. dya Says:

    awww… mereka berdua look super duper cute!~😀

  16. dya Says:

    awww… mereka berdua look super duper cute!~😀

  17. QiStinA's Says:

    lain tul muka zahra bile di paint gitew….he..he

  18. QiStinA's Says:

    lain tul muka zahra bile di paint gitew….he..he

  19. Flower Says:

    U gi kedai mana yg bukak on Sunday ni. Semlm I ke Garden City, ternmpk kat pagar, open on Sunday. Apa mimpi diaorg open on Sunday ni. I hari ni gi ke city. Tak habis nak cari boots. Teringin nak boots, tp not willing to spend more than AU$150 for something made in China. Kalau Italian mari ok gak.

  20. Flower Says:

    U gi kedai mana yg bukak on Sunday ni. Semlm I ke Garden City, ternmpk kat pagar, open on Sunday. Apa mimpi diaorg open on Sunday ni. I hari ni gi ke city. Tak habis nak cari boots. Teringin nak boots, tp not willing to spend more than AU$150 for something made in China. Kalau Italian mari ok gak.

  21. lemongrass Says:

    dya,
    budak kecik bila buat face painting cute aje kan🙂. Klu I yg buat, tak tau lah jadi apa, hehehe..

    Moi,
    hehehe, mmng nampak lain kan! Nmpk tembam aje dia mcm tiger kekenyangan🙂.

    Nora,
    I pergi Morley Centro Galleria. Tadi diaorg bukak sbb in support of Father Brian something crisi centre so we all donated gold coin utk face painting tu. Tapi ramai gler2 orang, nasib baik we all sampai cepat so dpt lah parking!

  22. lemongrass Says:

    dya,
    budak kecik bila buat face painting cute aje kan🙂. Klu I yg buat, tak tau lah jadi apa, hehehe..

    Moi,
    hehehe, mmng nampak lain kan! Nmpk tembam aje dia mcm tiger kekenyangan🙂.

    Nora,
    I pergi Morley Centro Galleria. Tadi diaorg bukak sbb in support of Father Brian something crisi centre so we all donated gold coin utk face painting tu. Tapi ramai gler2 orang, nasib baik we all sampai cepat so dpt lah parking!

  23. Rafizah Nordin Says:

    akak,tak susah ke nak basuh nanti?tp sgt cantik painting tu…berubah muka the little misses…

  24. Rafizah Nordin Says:

    akak,tak susah ke nak basuh nanti?tp sgt cantik painting tu…berubah muka the little misses…

  25. lemongrass Says:

    Fizah,
    lebih kurang mcm basuh make up aje. Pakai air aje dah hilang🙂.

  26. lemongrass Says:

    Fizah,
    lebih kurang mcm basuh make up aje. Pakai air aje dah hilang🙂.

  27. Ayu Says:

    salam k.min….

    suka la tgk muka zahra n alya diconteng gitu.nmpk cute! klu pro yg buat,sure nmpk cantik.tp klu ala2 amatur yg make up,mau hancur muka dorg nnti.hehehee….

    kak…hb ayu klu tlg basuh pinggan,leh main pilih2 tu.mana yg dia nak basuh n mana yg tak nak.tu pun dia claim dah tlg ayu.gggrrr….

  28. Ayu Says:

    salam k.min….

    suka la tgk muka zahra n alya diconteng gitu.nmpk cute! klu pro yg buat,sure nmpk cantik.tp klu ala2 amatur yg make up,mau hancur muka dorg nnti.hehehee….

    kak…hb ayu klu tlg basuh pinggan,leh main pilih2 tu.mana yg dia nak basuh n mana yg tak nak.tu pun dia claim dah tlg ayu.gggrrr….

  29. lemongrass Says:

    Ayu,
    ni lebih kurang masa wedding lah, klu pro mak andam yg conteng2 muka the bride, memang cantik n mengancam terus. Klu mak andam tak pro, mcm wayang opera cina aje lah jadi nya, hahaha…
    My hubby pun dulu mcm tu, skrg ni dah ok lah, dah 'pandai' lah basuh semua so hubby Ayu still ada peluang lagi nak improve, hahaha

  30. lemongrass Says:

    Ayu,
    ni lebih kurang masa wedding lah, klu pro mak andam yg conteng2 muka the bride, memang cantik n mengancam terus. Klu mak andam tak pro, mcm wayang opera cina aje lah jadi nya, hahaha…
    My hubby pun dulu mcm tu, skrg ni dah ok lah, dah 'pandai' lah basuh semua so hubby Ayu still ada peluang lagi nak improve, hahaha

  31. my little family Says:

    comey nya anak rimau nih..hehehe.

  32. my little family Says:

    comey nya anak rimau nih..hehehe.

  33. Kak Ezza@makcik Blogger Says:

    LG

    agak agak nya kan, kalau kamu tak kawin dengan omputih ni kan, pandai tak kamu buat roti ni….saja tanya yer…..sebab roti nampak sedap dan pandai kamu membuat nya!

  34. Kak Ezza@makcik Blogger Says:

    LG

    agak agak nya kan, kalau kamu tak kawin dengan omputih ni kan, pandai tak kamu buat roti ni….saja tanya yer…..sebab roti nampak sedap dan pandai kamu membuat nya!

  35. BAINI KHAIRI Says:

    Puan LG,
    Saya sangat terhibur membaca nukilan puan saban hari. Kalau di pejabat tu kadang2 tergelak besar dibuatnya – terutama tang novel bersiri yang mcm siri bercakap dgn jin tu🙂

    Semoga berbahagia selalu dengan famili di perantauan

  36. BAINI KHAIRI Says:

    Puan LG,
    Saya sangat terhibur membaca nukilan puan saban hari. Kalau di pejabat tu kadang2 tergelak besar dibuatnya – terutama tang novel bersiri yang mcm siri bercakap dgn jin tu🙂

    Semoga berbahagia selalu dengan famili di perantauan

  37. lemongrass Says:

    Mama Anis,
    anak rimau mmng comel mcm kittens aje kan, Mummy rimau ni yg ganas sikit, takut orang tengok, hehehe😉

    Kak Ezza,
    Klu kawin dgn melayu yg tekak ala2 omputih gitu, mau lah tiap2 minggu gak saya kena buat roti agaknya, hehehe… Tapi sy pun sebenarnya suka buat roti ni sbb suka bau roti bila tgh masak pastu suka tengok dia kembang naik cantik mcm tu🙂.

    Baini,
    wahahaha….Saya sangat gembira kerana dapat membuatkan anda gembira dan ketawa besar semasa di pejabat. Boleh lah kiranya menghilang kan stress kerja kan😉.

  38. lemongrass Says:

    Mama Anis,
    anak rimau mmng comel mcm kittens aje kan, Mummy rimau ni yg ganas sikit, takut orang tengok, hehehe😉

    Kak Ezza,
    Klu kawin dgn melayu yg tekak ala2 omputih gitu, mau lah tiap2 minggu gak saya kena buat roti agaknya, hehehe… Tapi sy pun sebenarnya suka buat roti ni sbb suka bau roti bila tgh masak pastu suka tengok dia kembang naik cantik mcm tu🙂.

    Baini,
    wahahaha….Saya sangat gembira kerana dapat membuatkan anda gembira dan ketawa besar semasa di pejabat. Boleh lah kiranya menghilang kan stress kerja kan😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: