Malam ni tak boleh nak borak panjang2, we’ve been so busy the whole day today organising a few things. Nanti lah, when it’s closer to the time, I’ll tell you kenapa we were busy today. But malam ni, layan aje lah ye gambar our dinner. Harini I teringin nak makan udang because pergi merayap blogs rata2, semua ada entry pasal udang. But I teringin nak makan grilled prawns, not masak lemak or masak kari or sambal udang🙂. Tekak ni nak rasa udang ala2 mat saleh bukan udang asian, hehehe. So, tadi we bought Australian banana prawns to marinate and grill. This was how our dinner looked like tadi.

DSCF6298

Grilled banana prawns with fried rice. I sorang aje yang makan nasi goreng tu, the rest makan baked chips with the prawns. Memang tadi we all meratah udang aje lah for dinner tadi🙂. The Other Half selalunya tak berapa suka sangat banana prawns ni, but tadi he said the taste was really good.

10 Responses to “”

  1. somuffins Says:

    Sori LG if I terdahulu dari you beri hint of your special day, here's wishing you a very happy birthday (I assume 5th?)

  2. fazlinil irma Says:

    aiyoookkk..udang tu mcm kena sula la pulak..hihiii

    simple but looks so yuummyy..sdgkan baru lepas makan pasta😀

    guullppp…telan liur..kuikuiii…

  3. azah Says:

    min udang tu nampak separuh yg seksi saja, mana separuh lagi..mesti tukang masak dah ratah awal2 kat dapur..hehehe..

  4. ain Says:

    sedapnya udang grill!!! akak pun suka udang, but jrg dpt mkn udang sbb hubby n anak2 tarak suka maaa!!!

  5. lemongrass Says:

    CikSom,
    takpe, hehehe. Pandai you teka, sure tengok my previous entry ni, hahaha. Thank you so much for the wish ye🙂.

    Irma,
    I nak udang tu lurus tak bongkok2, tu yg sula dia sebelum kena grill, hahaha

    Kak Azah,
    Udang tu bila I siang, I buang habis kepala semua n what not tu yg tinggal separuh aje, hehehe

    Kak Ain,
    I pun jarang makan udang sbb the kids tak makan sgt.Alya sikit pun tak nak rasa, Zahra makan lah jugak 2 ketul semlm. My hubby pun tak suka sgt udang. Tapi sbb tukang masak yg beria nak makan tu yg masak jugak🙂

  6. mica@tetty Says:

    happy besday to kak lg…dah lama tak tinggalkan komen..bz sikit..ape2 pon makanan kak ttp lawa

  7. Rahmath Says:

    Happy Birthday Mynn, semoga sentiasa berbahagia with the family. Sedapnye dinner you, kelas nampak udang tu…hu..hu..hu I terliur.

  8. lemongrass Says:

    Mommy Mica,
    thank you for the wish🙂.Macam mana your pregnancy skrg?

    Rahmath,
    Thank you🙂 n Amin… Udang tu bila kena sula, nampak lagi high class ye, hehehe

  9. Ayu Says:

    wwwaaahhhhh…sedapnya grilled banana prawn.takde resepi ke kak?

  10. lemongrass Says:

    Ayu,
    Akak pakai rempah yg ready made utk marinate udang tu, singapore mari tp beli kat kedai Asian kat sini, hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: