Happy Birthday Dear Hubby, Happy Birthday Dear Hubby…..🙂. Another year older and quickly catching up on me😉. As usual, when The Little Misses woke up, the card-giving ceremony took place. Since dia dah dapat the Treo, we all just gave him chocolates and cards aje lah (and not forgetting a wonderful dinner cooked by the wife!).

DSCF6363

Tengok lah muka The Little Misses baru bangun tidur. Camner lah nak jadi models macam ni kan😉. Kenalah letak mekap banyak2 macam ni, hehehe…

DSCF6364

Saje je nak tayang the birthday card that I got for him, sikitnya romantik ke banding kan denagn the card that he gave me. ( Sila abaikan the clothes on the sofa in the background tu ye and the model yang serabai lagi tu).

Then when The Other Half went off to work, he took along the food I made for his morning tea. Sikit nya baik kan wife dia ni, buatkan morning tea lah, special dinner lah, hehehe.

DSCF6369

The Jaffa cake (orange cake with choc ganache). But I alter sikit recipe orange kek ni, I kurangkan gula sebab ramai kata too sweet and I ganti kan plain flour dengan almond meal (takpekan Jun🙂). Pastu malas nak decorate lebih2 sebab kang takut pulak orang nak makan bila tengok decoration I yang still tak passed lagi tu, hehehe.

DSCF6373

Isteri mithali kan, so mana cukup bekalkan kek aje, I pun bekal kan sekali mini ginger cheesecakes, cheese n chive muffins and baked karipap. Kenyang lah diaorang makan masa morning tea tadi🙂.

Pastu for the special dinner pulaknya, The Other Half requested chicken kiev. Chicken kiev ni is chicken breast yang letak frozen flavoured butter ( I flavoured kan dengan garlic and chives aje)  inside the slit and then crumbed and pan fried. So, bila you cut it in half when you are eating it, the now melted butter will just dribble out on to the plate…. Heaven on a plate🙂.

DSCF6377

Chicken kiev with hasselback potatoes, roast garlic and steamed veges. (Ini The Other Half’s plate ok, tu yang penuh satu pinggan!).

DSCF6379

Ini bila dah di belah dua, you can see the melted butter oozing out, hehehe…

So I said to The Other Half, “Kesimpulan nya, nasib baik lah you dapat wife yang agak pandai masak. Dapat lah you makan your favourite food on your birthday and saving your money at the same time🙂.” ( Ini selepas di alih bahasa ).

20 Responses to “”

  1. CikMin Says:

    hepi besday to your dear hubby ye LG…moga bertambah pjg umo dan bertambah2 bahagia la gan isteri dan anak2 yg tercinta ye…kali ni cikmin cx nyayi la..kang dia x paham lak kan..ihiks..LG..makanan yg u masak ni..mmg wat cikmin terliur giloss dah ni…

  2. lemongrass Says:

    CikMin,
    kena nyanyi lagu happy birthday omputih lah baru dia paham, hehehe. Sape yang terliur? CikMin ke Baby? hehehe… Kalau CikMin tayang yongtaufoo CikMin, I gerenti terliur nya tau!

  3. ain Says:

    hp bday to ur other half. moga pjg umur dnmurah rezeki. moga bhgia ngan min n anak2 selamanya.

    bestnya…mcm2 min masak utk hubby ye..??? terliur tengok dinner min tu. lum lg muffin n cakes. I'am droolingggg!!!!

  4. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    thank you bagi pihak hubby🙂. Best kan jadi hubby I, macam2 I masak. Masa bday I, I gak kena masak, hehehe

  5. fazlinil irma Says:

    akak…orang kata nak tau muka natural beauty adalah muka lepas bangun tido.tak yah mekap2 dorg dah cukup cute..kalau dekat habis la pipi tu cik irma kerjakan..hihii

    oh…jaffa cake tu kalau kat sini dah saya hias dgn stoberi…mahunya bertambah terliur…sluuurrppp…
    walllah..!

    haaiii..dinner akak sangat menyelerakan…nanti nak cubalah..

    sy pun nak belajar jd isteri yg pandai masak mcm akak😀

  6. Nor Says:

    happy birthday buat hubby tu LG, makin henshem ler hehehe.. jaga2 nak tinggal 9 hari tu..😀

  7. somuffins Says:

    LG, u ni mcm Tun M lah. Husband n wife celebrate bday selang tak berapa hari aje and yg paling best in JULY.. Happy B'day to Mr LG🙂

  8. aramis2177 Says:

    Salam Sis LG,
    Hepi befday to u & ur hubby!Sorry laa lambat wish, jumaat baru dpt guna tenet..nampaknya kita 3 org same zodiac yer….ala2 sensitip tapi ceria gitu!hahahhaa…ehh ke i sorg je yg ala2 sensetap!!!???hehehhee….
    i doakan all the best for u & family…my all ur prayers answered!take care sis!

  9. petunia merah jambu Says:

    kak bagilah complete ingre chicken kiev tu. kami name jer duduk di kiev tapi haram x pernah makan ayam cam ni.

  10. nj Says:

    LG…
    more happy years too to your hubby.
    Sedap chicken kiev tu……campur mozarella atau cheddar cheese aci tak kat dalam tu?

  11. hnyhar Says:

    happy bday to hubby akak.waah dkt2 gitu dgn bday akak.cayaalah!serasi sakan nih.

    waaa..terliur sy tgk mknan yg akak masak tu.akak ni leh jd chef apaa..mcm2 bleh masak.

    sy rasa hubby akak more handsome masa zaman skrg ni compared to masa mula2 kawin tu..hihihi..

  12. masz_73 Says:

    yuhuuu… lain sgt muka other half tu bila berambut kan.. x npk pn muka hollywood (BW) dia tu.. hehhehe.. sure lepas ni dia cpt2 botakkan kepala lagi.. kekekke tp npk muda lagi larr.. hahhaha.. jaga2 LG..:P neeway hepi besday to ur Other half tuh!..semoga murah rezeki, pjg umo serta diberkati Allah hendaknya..amin…

    hmmm… makanan tu sumerrrrr… sedappp tuuu weyhhhh… terliur nih!!! ;P

  13. m y a l i s h a Says:

    sis, heppi bday for both of u ya.. semoga dilanjutkan usia, di kurniakan kesihatan, diperluaskan rezeki dan di berkati segalanya.. happy family..

    banyaknya dishes for ur hubby bday.. wah wah wah.. yummy.. biasala bila bday hubby wifey mmg terlebih xcited nak buat itu dan ini.. tp bila bday wifey.. normal gift je la.. hahahah man from the mars.. women from venus..

  14. Intan Says:

    Salam LG,

    Happy belated b'day to your dearest hb. Happy belated b'day to you too. Very sorry, I missed the event…huhu.

    Moga segala impian you & hb bakal jadi kenyataan…

    Hugs to Alya & Zahra!

    😀

  15. lemongrass Says:

    Irma,
    Nasib baik lah tak ramai yg boleh tengok muka I bila bangun pagi, kalau tak, sure mengigau malam2,hahaha….

    Kak Nor,
    dia cakap thank you🙂. I cuma risau dia tak makan aje 9 hari tu, yg lain tak risau, hehehe…

    CikSom,
    Romantik pun mcm Tun M n wife ke? hahaha ;-)…Yang best nya both Cancerians but memang lain perangai we all 2 orang ni.

    Aramis,
    thank you. Cancerians ni rasanya pompuan nya aje yg sensitip kot. Kadang2 tu, nak nangis aje kan, nyampah betul, hehehe

    Pink Petunia,
    ingredients dia tak bnyk tapi nak buat nya for me leceh sikit sbb nak make sure butter dlm tu tak meleleh keluar masa tgh di pan fry. I tengok kat youtube cara buat dia, hehehe. Nama dia chicken kiev tp tak tau lah originally fr kiev or not🙂.

    Noorma,
    kalau campur mozzarella, mau lagi sedap agaknya, hehehe..

    hnyhar,
    thank you for the wish. Best betul bday dekat2 ni sbb terperasan sekejap sehati sejiwa, hahaha. I ni masak western boleh lah, tp kalau suruh masak lauk pauk, surrender awal2,hehe. Hubby I gelak aje you ckp dia lagi hensem skrg banding dgn dulu😀

    Masz,
    tu yg dia tak larat nak simpan rambut tu sbb lain sgt dgn Bruce Willis, hahaha. Memang pun esok I kena cukur rambut dia so nmpk lah macho nya semula😀. I kan awet muda so sepadan kan lah dgn dia, hehehe….

    myalisha,
    thank you for the wish. My hubby kata klu dia masak on my bday, adalah yg nangis nanti sbb sedih tengok bday meal ntah apa2. Tu yg dia tak masak tu, hehehe

    Intan,
    salam Intan, lama tak dengar berita🙂. Thank you for the wish.

  16. kuin Says:

    aduh.. mcm kurang jer pahala pose dok tgk benda2 alaf kat page kak LG ni.. aduhh kak.. saya mule kompius nak buke pose ngan pe ptg nanti.. semua ndak ni? pe citer…??😦

  17. Ayu Says:

    salam k.min…

    1st of all…ayu nak wish happy belated b'day to ur dear hb.moga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,diberkati olehNya n bahagia hingga akhir hayat.

    huhu….bestnya bestnya foods utk b'day boy kan.klu tak kenyang gak..tak tau la.yg chicken kiev tu lak…aaddeehhh….nsb baik la tak pose.klu tak….

  18. JUMBO MUMBO Says:

    salam kak…

    happy bday to u n yr hubby..

    sedapnye tgok food2 yg akak masak..nak2 lagi tgh puasa ni..hehe
    kak, bagi la resipi skali kak or link or cara buat… mcm entry akak on pavlova tu…

    thanks and welcome back to msia. safe journey k..

  19. lemongrass Says:

    Ayu,
    thank you for the wish. Tu lah, best kan bday boy ni,bila bday dia tinggal order aje makanan dgn I. Bila bday I, kena masak sendiri apa yg I nak😦

    Jumbo Mumbo,
    Salam n thanks for the wish. InsyaAllah, nanti lepas balik bercuti ni, Akak nak buat kiev tu lagi sbb Hubby dah request,hehe. SO, bolehlah I letak step by step masa tu ye🙂

  20. awinsjclarke Says:

    ahakz… got your link pada k.ecah aka myalisha..

    bila tengok meal yang akak wat ni.. mmg kalah laa chef kat hotel .. gerenti leh menang ni.. ni kena ajar awin ni…

    slm perkenalan🙂 wink3x anyway happy bday to you @-;—

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: