Tonite was supposed to be The Other Half’s turn to cook dinner but cengkelat punya pasal, he told us that he wanted to make meatlof. The Little Misses dengar aje meatloaf terus buat muka ‘tak lalu’ and I pun dengar meatloaf, terus join The Little Misses buat muka ‘tak lalu’ jugak. So, dengan senang hati nya The Other Half pun declare lah yang since semua orang tak lalu nak makan his dinner, I terpaksalah ambil alih his duty tonite. Nampak sangat2 lah memang dia tak nak masak malam ni tu yang dia suggested food yang orang semua tak nak makan. So I said, “Fine! I’ll cook but I’m just making smoked salmon sushi and nothing else ok!”. Lepas dengar yang I’ll be the one cooking dinner and sushi pulak tu, terus ceria muka The Little Misses (and The Other Half as well), hehehe. So, I made just that for dinner tonite, smoked salmon maki zushi, nothing else sebab I malas betul nak masak🙂.

But since I dah selalu sangat tayang gambar my sushi, tak payah lah I tayang the same thing again kan. Layan lah gambar anak beranak ni tengah bergurau senda before dinner tadi…

DSCF6384

 

DSCF6383

The Other Half tengah showing off to me yang he’s still strong even though he’s a year older now, hahahaha…. I cakap, “bagus lah tu, sebab nanti manalah tau kan in an emergency situation, you need to carry both kids at the same time, I can always rely on you to do that.” Pastu dia cakap, “No worries! Not only can I carry the kids, I can carry you at the same time as well!” Hahahahaha….. dia ingat wife dia ni kecik molek and weighs less than 40 kgs agaknya! I’d rather walk myself than being carried by him😀.

7 Responses to “”

  1. ZaritH Says:

    ape salahnye skali skala nak bermanja.. bg la chance the other half nak dukung..

    agaknye kan kalau akak suruh die dukung by the time dia ckp die boleh dukung akak tuh cemana la agaknye yer..pastu suruh little misses snap gmbr…weheeee~~~

  2. Sally Says:

    Ha3x..strong la tu the other half..peh ni kalau malas nak naik tangga mana-mana boleh la LG suh dia dukung jer ..hhehe:p

  3. azah Says:

    meriahnya anak beranak ni main2..maknya tak join sekali ke?..takkan jadi cameraman saja..hehe

  4. fazlinil irma Says:

    x payah beli alat angkat berat.. angkat litle misses pun ok..hihii

  5. lemongrass Says:

    ZaritH,
    Ada gak sekali sekala dia dokong I, pastu mengadu macam nak patah pinggang dia, Ceh! hahaha…

    Sally,
    Next time balik M'sia klu melawat sedara mara yg duduk rumah merpati, boleh lah suruh dia tolong dokong I ye masa naik tangga, hahahha….

    Kak Azah,
    I dah join sebelum tu, pastu kena berenti sbb nak ambik gambar, hehehe

    Irma,
    Seronok lah budak2 tu kalau hari2 jadi 'dumb bells' Daddy dia, hehe

  6. Ayu Says:

    salam k.min…

    kemain sronok lg anak dara tu ye.ainnur lak klu nmpk ayahnya dukung n timang faris,mula la dia pun nak sama.kdg2 dia mntk ayu dukung dia.tp ibu dia ni mmg ssh la nak dukung dia sbb tak larat.lgpun ayu risau pinggang ayu yg mmg dah lama sakit akn b'tambah teruk bila dukung dia.

    dukung faris pun dah terasa nak rebeh bahu ni…apalg nak dukung ainnur.

  7. lemongrass Says:

    Ayu,
    Faris tu dah macam sumo baby, tu yang nak rebeh bahu dokong dia🙂. Tapi mmng geram tengok sumo baby Ayu tu, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: