4 more sleeps before the flight to Malaysia and 1 more sleep on the plane before it lands in Malaysia (The Little Misses have been counting🙂). My kids (and I think most kids kot) count the sleeps leading up to an event they are eagerly waiting for, while the adults count the days, hehehe… Funny kan :-)! While The Little Misses gembira hati, Mummy pulak dah start jadi macam lipas kudung sebab nak make sure segala benda dah di cari dan di beli and nak make sure everything weighs within the allocated weight allowance (which is a very big task to do, hehehe). Kalau takde weight limit ni kan, mau lah I hangkut everything bawak ke Malaysia🙂. Cuti 9 hari aje pun nanti, our luggage sure nya akan gaya orang bercuti berbulan2, hahaha… And then on top of that, kena make sure the house is clean and tidy as well. Kalau nak biarkan bersepah macam tu aje, alamat lah it will stay that way until we get back from Malaysia. I know My Other Half so well, dia tak nampak persekitaran dia yg messy ni, hehehe…

And another thing, I might not be able to blog for the next few days sebab we are changing our internet service from using landline-based internet to ‘naked’ DSL internet. If the change over goes smoothly and takde hiccups, our internet will be back on straight away. Tapi kalau ada problems with the changeover, ada lah nanti we all dalam ‘kegelapan’ for a few days. Adalah yang nanti dapat withdrawal symptoms kalau tak dapat berinternet for a few days ni. Nasib baik lah sekarang ni dah ada phone yang canggih sikit so boleh lah jugak kalau terdesak nanti, I’ll do mobile blogging🙂. So, kalau the next few days takde N3, you tau lah kenapa ye…

Petang tadi, I said to The Other Half yang I nak masak nasi and lauk pauk tonite. Then dia kata, “You’ll be going to M’sia in a few days time, don’t they have rice in Malaysia?” Then I said to him, “I’m cooking rice because of you. You won’t be eating my dishes while I’m away, I just want to make sure that you won’t be missing my cooking then🙂.” Sure nya during that 9 days he’ll be eating western food (unless dia eat out lah :-)) so tu yang I masak nasi.

Our lauk pauk tonite. Marinara mix masak goreng kunyit, sayur campur goreng, ayam masak kicap and telur goreng mata kerbau.

DSCF6390

I rasa kan setiap kali I masak lauk pauk melayu, tak nampak menggiurkan macam my western dishes kan! Tu yang I lagi suka masak western dishes ni, hehehe….

20 Responses to “”

  1. Kak Ezza@makcik Blogger Says:

    nak balik kampung ke, kat mana tu…

  2. somuffins Says:

    LG, bukan anak2 you aje yang kira berapa kali tidur sebelum the actual day, I pun, hehe. Senang nak kira berapa baju tidor nak kena bawak. BTW, I am supposed to write you a mail.. (saja nak cerita ceritut). P/S: Your Malay meals look just fine.

  3. fazlinil irma Says:

    akak..bukan tak nampak messy kot.. buat2 tak nampak😀

    ehm..malay dishes sbb org dah tau..tp western ni sume org nak tau resepi..sbb jarang masak😀

  4. Jamie Says:

    K.LG ada janji nak gather2 ngan sesapa ker? kalau ada bleh Jamie join sekali. Tak sabar gak nak tunggu akak n little misses balik m'sia…

  5. Sekeras kelikir Says:

    kak LG

    First of all, happy belated birthday iye to you n uncle the other half..kui kui kui…semoga panjang umo dan di murahkan rezeki.

    akak dekat kl tak balik malaysia nanti…if yes boleh la kita jumper…/me nak amik FM dari akak..tak yah post dah..ok tak? nanti akak inform ek…my email sekeras.kelikir@gmail.com

  6. lemongrass Says:

    Kak Ezza,
    kampung I kat S'gor, kat Ijok. Pernah dengar tak tempat ni?🙂

    CikSom,
    Lerr, you kira baju tidur ke,hehe. You ada my email tak? lemongrass@y7mail.com

    Irma,
    Dia kata betul2 dia tak nampak bukan buat2 tak nampak,hahaha…

    Jamie,
    tak janji2 sgt nak gather2 ni tapi maybe nak gather2 hari isnin or selasa kot (20-21hb) sebab I kena gi Shah Alam n KL hari tu.Jom lah join skali!You duduk kat mana?

    Sekeras kelikir,
    Ya Rabbi, minta maaf betul2 lah sebab tak pos2 lagi, Sian betul kat you.You duduk KL area mana? Nanti I email you my phone number ye!

  7. Watierman Says:

    Salam LG..welcome back to M'sia….you aje rasa your Malay dish tak fancy…I dah teliur dah tenguk…nampak sedap…dont worry…I think rasa pun mesti sedap tu!Akak tiap2 hari masak…benda yang sama jer…nampak your dish so sedap!!

  8. Ayu Says:

    k.min…apa lak tak m'giurkan menu melayu tu.pd mata ayu la…ttp bisa buatkan ayu ngences tau.psl gader2 hari isnin/selasa tu ayu tak janji lg sbb baru check cuti…tinggal 6 hari lagi.aaiiyyooo!!! leh ke tahan smpai end of this yr tu???

  9. Rahmath Says:

    Hi Mynn,
    Seronok nak balik ke Malaysia, but yang tak seronok ialah packing everything kan ? And bila balik unpacking and cleaning the house…
    I rasa bukan hubby you sorang jer yang ada perangai buat-buat tak nampak nie, hubby I pun sama, what to do, layan jer lah.
    Hope you have a nice trip back and insya Allah one day we get to meet each other, I stay in Subang Jaya and work in Shah Alam..tak jauh pun.

  10. mrswongjowo Says:

    LG…

    Welcome Home….! Balik Ijok ingat lagi ke speaking Ijok?

  11. Sekeras kelikir Says:

    sis LG,

    /me duk area ampang jew…ok ok nanti bagi iye no phone kat email…ehe~

  12. mother of two Says:

    wa..sonoknya nak balik.jgn lupa bwk beg kosong byk2 dan make sure jgn tinggal ruang kosong pun bila balik aus.balik:)~

  13. Mira Marlena Abdul Says:

    Adeh..tak tertahan sungguh tekak melihat lauk pauk yg enak tue!!!Sapa cakap tak menggiurkan?I dah lama tak masak Malay food nih..tetiba lak nak makan nasi minyak+chicken curry+fried mixed veggies lak skang nih…selera semenjak preggy ni susah nak dikontrol eheks!Ni dah naik 20 kgs ni…adui..:P

    Dah abis packing memacking ke kak?Sure tak tido mlm lil misses tuh sbb sonok sgt nak jumpa atuk n nenek dorang..kazen mazen aunties and uncles..mmg besh sekali sekala dpt gather mcm ni.. kan?

    Semoga bergumbira dgn journey ke M'sia nanti!!!🙂

  14. hnyhar Says:

    gonna miss ur n3..nnti kene citer pape yg blaku kat msia..

    isk3..mana ada x menggiurkan..menyelerakanlaa..mmg terer msk akak ni.

  15. MamaFaMi Says:

    Balik dengan anak-anak je ye. Safe journey LG.

  16. esza Says:

    masakan melayu nie mmg x nampak sedap dlm picture, dah le masak nye pun renyah… western food more simple to cook, dan nampak mengiurkan!🙂 apapun, org melayu tetap cari nasik jugak.

  17. lemongrass Says:

    Kak Watie,
    Saya pun klu tengok food yg orang lain masak, mmng terliur, tp klu tengok food yg saya masak sendiri, cam tak best aje,hehehe

    Ayu,
    Cuti tinggal 6 hari aje lagi?Abislah tak boleh raya lama2 nanti,hehehe…

    Rahmath,
    I'll be around Subang Jaya n Shah Alam on Monday the 20th tu sbb nak pergi Immigration so insyaAllah boleh lah kita jumpa.

    Mrswongjowo,
    I balik Ijok nanti speaking London aje,hahaha..

    Sekeraskelikir,
    wokey!🙂

    Shiela,
    Beg kosong takde tp beg separuh kosong mmng ada 2.And akan penuh dgn barang2 bila balik sini nanti, hehehe…

    Mira,
    uish, banyak gak ye naik masa preggy, tapi takpe kalau senang nak hilang lepas bersalin nanti🙂. Kalau I lah, memang mau lah bertahun nak turun balik,hehe. Thanks for the wish🙂

    hnyhar,
    I dah bribe my hubby suruh tulis N3 on my behalf tp dia still tak mau, hehehe…

    Mamafami,
    a'ah, balik ber 3 aje. Thanks ye!

    Izah,
    lerr, sejak bila awak ada blog ni?Dah lama ke sekodeng blog Angah ni?🙂. Angah seminggu sekali kot baru cari nasi, hehehe

  18. ain Says:

    HAVE A SAFE JOURNEY MIN N TAKE CARE!!

  19. ummiQisti Says:

    wahhhh..balik kg ke akak? bestnye..bertukar bau le ke sini ek..heeee..sekarang tgh bau 'duriannnn'..sodappp!!!

    p/s : Selamat pulang….

  20. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    thank you🙂

    ummiQisti,
    tu lah yg I nak cari masa kat M'sia nanti, durian!!!!! Tak sabar betul nak melantak durian ni, hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: