Akhir nya siap jugak packing the luggage🙂. The Other Half is going to tie the straps around the luggage soon and he told me that I’m not allowed to put any more stuff into the luggage once he’s tied them! So, kalau ada barang2 yang tertinggal, they just have to wait until next time lah nampak nya🙂. Nak pergi bercuti 9 hari aje pun, punya lah banyak barang, macam nak bercuti setahun! I memang lah tak tau the arts of packing lightly for trips. I rasa kalau I pack lightly, macam ada aje barang yang tertinggal and my tangan akan gatal aje untuk penuhkan all the bags. I akan pergi round all the rooms in the house and akan selongkar all the drawers, shelves and cupboards to find what else to take, hehehehe…. Nasib baik lah sinki dapur tu is firmly attached, kalau tak agaknya mau I mengangkut sekali, hahahahaha😉.

Anyway, to anyone who reads my blog ni, kalau takde entry for the next 10 days, jangan lah gundah gulana and gusar hati. 10 hari tu tak lama kan🙂. But you can blame it on The Other Half! I said to him last nite, “You know what Dear, wouldn’t it be nice if you could take some photos of your dinner while I’m away so people can see how well you eat without me.” Dia gelak terus dengar my request. He said, “I’m not going to upstage you by showing them my dinner photos. They might think that I can cook but I’m just too lazy to cook when you are around.” Memang lah laki I tu, kena bribe dengan I baru jalan, hehehehe…..

So, kalau I rajin and internet kat kampung tu laju, I’ll post an entry or two. But kalau lembap macam siput, tak kuasa lah eden nak menunggu berjam2 cuma nak upload entry. lagi baik I spend the time makan durian ke, makan rambutan ke, makan thosai ke, right!🙂. Sure my berat akan naik 9 hari ni, nasib baik lah bulan Ramadhan is just around the corner so bolehlah the weight comes off again. And kalau ada sesape yang rajin tu, tolong lah kemas2 ‘rumah’ I ni ye kalau dah 2-3 hari I tak masuk. Sian rumah I ni kena tinggal🙂 and also kesian hubby I kena tinggal, ahaks!

Finally, Sayonara and hopefully we’ll meet again soon🙂.

17 Responses to “”

  1. are Says:

    wah k.lg nk blk mesia yer…bestnyer,dh la skrg ni musim buah2an tmptn.
    semoga selamat dlm p'jlnn pegi/blk.
    bye!!

  2. CikMin Says:

    Hepi save journey LG…moga sume nya selamat….sure cikmin akan rindukan your bebelan..hiks…

    psstt…kt sana xde org yg leh tulun take care your hubby ke?…lariksssss…

  3. Rima Says:

    Bon Voyage! hv a safe one and tosaiiiii satuuuuu!!! hahaha

  4. lemongrass Says:

    Are,
    tu yang tak sabar nya, nak makan durian fresh! Thanks for the wish🙂

    CikMin,
    hahaha… pandai2 lah dia hidup sendiri. Adalah yg nak kena cubit nanti kalau mengada2 nak 'orang lain' tak care of him😛

    Rima,
    thanks… Yummy Tosai here I come, hehehe…

  5. ZaritH Says:

    xpe.. akak enjoy la puas2 kat kg..bkn senang nak spend time ngan dorang kan.. xpayah pikir pasal blog..
    TAPIIIIIIIIII~~~
    lepas abis coti2 mesia tuh entri haruslah secara berganda.. ini paksaan! keh3~

  6. mother of two Says:

    kak min, selamat pulang dan kembali semula… syiok nya

  7. mummyseri Says:

    k.min..
    selamat smpai ke tanah tumpah darah kite…smoge hepi …

  8. Watierman Says:

    Salam LG….moga selamat tiba ke tanahair dan dipermudahkan olehnya segala urusan…..AMIN!

  9. KKPL Says:

    Have a safe journey!

    Yat Maria

  10. ain Says:

    betullah lah min…why not hubby min takes over ur blog for the nxt 10 days. kita tengok kepakaran memasak hubby min.hehehe

    psst…sayonara n have a safe journey!!! take care too!!!!

  11. saudah Says:

    have a safe journey..going to miss u, kak lg

  12. Aini Says:

    semoga bergumbira…

  13. Sally Says:

    Semoga selamat sampai hendaknya.Kalo rasa nak transit kejap kat rumah sy pun masa smpi M'sia tu ding dong jer la..ehheh

  14. ejaescobart Says:

    kak LG,
    aisey.. sunyi laa rutin i 10 hari nih… dah x tau nak singgah 'rumah' sapa.. huhuhu…😦 (sedey nih.. air mata dah sebesen..)

  15. ct_nurmarlissaa Says:

    alamak….windu arrr..kat blog sis…anyway..kalau free di Malaysia leh singgah umah i..KL-Cyberjaya…

  16. ReensPorchSale Says:

    Salam perkenalan…
    Enjoy your stay in your kampung
    Browse my sale blog when you can
    reensporchsale.blogspot.com

  17. lemongrass Says:

    Zarith,
    hehe, tak larat nak buat bnyk2 N3, nanti semua orang jemu pulak😉

    Shiela,
    syiok makan, hahaha

    mummyseri,
    thanks🙂

    Kak Watie,
    Amin….

    Yat Maria,
    thanks🙂

    Kak Ain,
    my hubby kata, tak kuasa dia, hehehe…

    Odah,
    thanks🙂

    Aini,
    memang tgh enjoy ni!🙂

    Sally,
    InsyaAllah, nanti lah ye, next time klu balik panjang sikit boleh I ding dong ke rumah u🙂

    Eja,
    hehehe, nasib baik u dah habis pantang, klu tgh pantang, nangis sampai keluar air mata sebesen, susah weh😉

    ct_nurmalissaa,
    kjap aje 9 hari tu, hehehe

    ReensPorchSale,
    thanks🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: