It’s quite funny when I think about  the fact that sekarang bila dah ada blog, every moment is a photo moment. Dulu2 masa zaman batu takde blog, our photos focused solely on the family, friends and interesting places we’ve been to. Tapi semenjak dua menjak ada blog ni, apa2 benda yang slightly vaguely interesting aje pun we want to capture on the camera🙂. Like tonite when The Other Half, The Little Misses and I obviously had nothing better to do. Well, actually Mummy yan gberia takde kerja cari kerja, The Other Half and The Little Misses were roped in and forced to do the photo shoots, hehehehe..

Saje je buat photo shoots ni sebab ada orang tanya kaki sapa yang jadi model the black boots tu, hehehe. Sudah semestinya lah kaki I kan yang halus mulus muat masuk dalam black boots tu! Kaki The Little Misses memang gerenti muat masuk in my boots jugak but akan jadi above knee for Miss 10 and thigh level for Miss 5, hehehe…. So tadi we all buat photo shoots with all the girls jadi models for boots and The Other Half seperti biasa jadi cameraman lah🙂. Kalau sesape lepas ni nak ambik we all jadi models, you know who to contact lah ye, wahkahkahkah…

Sayang nya cuma I sorang aje yang sanggup bergaya siap tukar baju untuk ambik gambar ni, The Little Misses dah malas nak tukar out of their pyjamas, hehehe. So they just tucked their pants into their boots…

DSCF6732

Ayu aje duduk kat kerusi… Mummy with her black boots and The Little Misses with their pink boots. Diaorang ni pegi mana2 pun sekarang ni pakai boots aje (well except gi school lah), mentang2lah Winter kan. So, mana lagi cantik, mine or theirs?

DSCF6735

DSCF6738

DSCF6733

DSCF6736

Masa ni dah mula memanaskan badan dengan macam2 gaya. Tapi yang we all nak tergelaknya, Miss 10 and I sama aje gaya every time but it was so difficult for Miss 5 to pose like us, hahaha. Siap The Other Half yang kena alih2kan and betulkan her feet to get the right pose🙂.

Sekarang tinggal tunggu Phua Chu Kang join we all jadi models boots ni aje, baru lah lengkap kan, hehehehehe……

33 Responses to “”

  1. Wanida Says:

    wah…cantikla…so cute 3 beranak nih memakai boots…hehehhe…

    ida mmg nak cr boot tapinya mcm susah jer nak cr….u beli kat mana?

  2. Nadia Dzai Says:

    ahaha.. kelaka laaaa u guys nie ;p anak beranak same gaye

  3. lemongrass Says:

    Ida,
    I dpt boots ni kat Rivers Clearance Store kat Morley, sebelah dgn Centro Galleria. Kat situ sbb clearance store, so tak bnyk sgt pilihan but ramabng lah jugak mata memilih kasut🙂.

    Nadia,
    tu lah, takde kerja betul we all ni kan!🙂

  4. ain Says:

    tu dia…3 dara pingitan sdg menggayakan boots msing2. cantik boots u min. tergoda akak!!!hehe

    psst….min tengok pua chu kang gak ke..????

  5. Nor Says:

    min.. mmg cun abis la bila bergaya dgn boots itam tu.. betul2 cam model.. psst! nanti posing sakan kat dec gader2 ya.. hehehehehe jgn lupa wat balik boots tu, dan jgn lupa pakai on that day hehhehehehee

  6. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    dulu2 masa duk kat M'sia mmng slalu tengok Phua Chu Kang tu n his yellow gumboots🙂. Rambut Miss 5 kan kenan2 dia sikit2, wakakakaka😉.

    Kak Nor,
    tu yg jadi model kasut tu sbb model kasut tak payah tunjuk muka,hehehe…Kalau I pakai boots tu masa gather2 dec nanti, adalah habis kuyup betis bunting padi I sbb berpeluh2 sakan, hehehe…

  7. Sizuka Says:

    hahahaha.. kelakar la k.min ni. memang kalau phua chu kang tengok sure nangis especially bila tengok boots zahra. jeles woo.. kaler pink lagi, comel lak tu. i think kalau i ambik gambar kaki i, rasanya org akan confused, ni kayu balak ke kaki orang? hahahaha.. nice boots k.min! and nice pair of legs too *wink*

  8. Jamie Says:

    Wah seksi sungguh kaki yg pakai boots hitam, miss 5 punye cute gak, pinky. bilalah nak merasa pakai boot camni, rase cam tak sesuai jer kalau i pakai dan rase cam terlebih2 jer, takut tak muat pun ye jugak🙂

  9. nOllY dOllY Says:

    hikhik…ingtkan ade satu pic je td..
    rupanya bnyak2..
    huhu…sume cantik2 la..

  10. fazlinil irma Says:

    pheeeewwiiitttt…
    anak dara sapa la ni..akakaa..
    smart la boot akak..ngam2 dengan kaki..
    little misses tu kaki depa kecik. nampak boot tu besar..apa pun mummy dia memang diva laahh..

    pengalaman boxing day tahun lepas, susah nak cari boot or kasut sbb nak check kulit dalam dia dr B**I atau tak. puas menelek. dah berkenan tengok2 dr B**I..huhuu

    dapat la satu kasut buat lepas gian. tu pun lepas puas menelek dan dr persetujuan 4 org kawan yg betul2 yakin tu bukan kulit B**I.

  11. frida Says:

    kelakar…
    tapi kak, tssk..tsskk… memang cun laa boot itam tu. sapa punya eih [pura-pura tak tahu pulak]. vogue gitu!

  12. afid Says:

    haha…posing sakan.
    mommy rock! dgn black boots tetiba 2 kaki lagi cumelnye dgn pink kaler..

    he3:)

  13. lemongrass Says:

    Shidah,
    hehehe…memnag sudah semestinyalah Phua Chu Kang tu akan tangkap jeles sbb anak beranak pakai boots😛. I memang tak boleh nak gain weight lah lepas ni sbb takut tak muat masuk betis bunting I dlm boots tu!

    Jamie,
    klu kat M'sia, kena pakai sandal wedges yg comel2 tu, baru lah ayu anggun pakai dgn baju kurung gitew,hehehe….

    Nolly,
    kita buat photo shoots kan so kenalah tunjuk bnyk gambar. Models mana boleh ambik gambar sekeping aje, whahaha…

    Irma,
    kat sini pun sama, kena menelek bagai nak rak setiap kasut sebelum sarung ke kaki. Tu yg kdg2 lagi senang beli synthetic nya material sbb mmng sah takde kulit benda tu, hehehe….

    Frida,
    itu belum I beli yg stiletto heels boots lagi tu kan..Takpe, next year ke kita beli stiletto heels, bagi orang lagi jeles, hahaha

    Afid,
    Mummy kalau pakai pink boots, takut lak ada orang kata I mereng sikit, so kenalah pakai boots hitam seksi baru lah nampak normal kan, hehehe….

  14. arapink Says:

    menang maveles ah boots akak tu…yang anak dara 2 org tu sama hebat nak bergaya yer🙂

    menetessss air mata Phua Chu Kang tengok…

    next entry ara nak tgk belah atas pulak yer…kaki tengok dah🙂

    nak tengok rambut Miss 5, pyjama Miss 10…dan baju vouge akak…kehkehkeh🙂

  15. mrswongjowo Says:

    LG
    Nice boots….just imagine you walk around KLCC wearing that boots…class tu!

  16. Yun Says:

    huhuhu nice entry & nice boots kak🙂. 2la carik idea utk memblogging ek…tp seyes if PCK wannabe join..kompem lagi menarik..hehehe

  17. Wan Says:

    Cute! hehe salam.. enjoyed reading your blog so much.. so witty lah hehe

  18. Sally Says:

    ah LG..u telah membuatkan diri ini tersangat jeles tahap gaban sudah dengan boot mu itu..heheh..the other half punye..belikan dia kaler kuning ya!..hhehe:p

  19. Jiya Says:

    hehehehe… klakar plak kak tgk posing boot ngan anak2. sama jer gaya tp sweet. leh gi cuci gmbr ni pastu framekan. hihi…

  20. Ayu Says:

    hahahahhaha….ni mmg kes takde keje cari keje la ni.klu hb ayu la…tak kuasa dia nak melayan kerenah ayu.

    k.min…klu akak pakai that boots bln dec ni kan kira ala2 sauna la kaki akak.biar mkin slim lg betis bunting padi tu.heheehe….

  21. halen Says:

    memandangkan semua tergelak hahaha sy pun nk tergelak hahaha tgk kaki2 anak beranak ni so cute lorrr..

  22. lemongrass Says:

    Ara,
    wahahaha… Phua Chu Kang terus merajuk tak nak masuk tv lagi dah sbb tengok kita orang bergaya dgn boots cun😉. Kitaorang models boots so bahagian atas memang tak tunjuk nya lah, hahaha

    Mrswongjowo,
    kalau I jln kat KLCC pakai boots ni, adalah yg nanti kata apa lah maid indon ni sikitnya bergaya, hahaha😉

    Yun,
    PCK bz sgt2, tak boleh nak join we all jadi models tayang boots🙂.

    Wan,
    thanks sbb sudi singgah my blog🙂

    Sally,
    best nya ada orang jeles kat my boots, hahahaha😉.

    Jiya,
    sikitnya posing kan we all ni, hehehe…

    Ayu,
    tu lah, takde kerja betul we all malam tadi. Pastu nasib baik lah hubby Akak pun sama2 takde kerja gak, hehehe… Kalau Akak pakai boots ni bulan dec nanti, Ayu rasa ada tak sesape yg nak pinjam? hehehe

  23. lemongrass Says:

    Halen,
    jom sama2 kita gelak, hahahaha…🙂

  24. my little family Says:

    LG, ala..u suh je The Other half tu ganti PCK..hahaha…

  25. m y a l i s h a Says:

    sis, wah wah wah bergaya sakan yer.. ini charlie angels kah?? hahaha.. susunan charlie angels jawa peranakan (mommy), chinese look (miss 10 semestinya) n middle east look (miss 5)..

  26. plug2pin Says:

    cantik la boot tu

  27. knv Says:

    waahhh seksi nyeaaaa!!!

  28. lemongrass Says:

    Mama Anis,
    hehehe, my hubby ni kan pemalu😉. Alah, sebenarnya tak kose dia nak layan perangai bini dia nak gi beli yellow boots, hahahaha

    myalisha,
    yg tukang ambil gmbr tu kiranya boss charlies angels lah kan, hahaha

    Plug,
    you pun minat jugak ye dgn boots hitam tu?🙂

    knv,
    sape lagi seksi, Mummy ke anak2 dia? hahaha

  29. arapink Says:

    hahahha…kak, pasni nak jd model apa lak yer?

    model lengan baju lak yer…expose lengan je lah…muke x nampak dah…kekekke

  30. nOllY dOllY Says:

    akak…nolly lg kenan kt skirt akak tu la!!! ngancam habis. mmg sesuai sgt ngan boot hitam tu.😀

  31. lemongrass Says:

    Ara,
    pasni kita jadi model tangan aje lah, hehehe… Jauh sikit dr muka ;-P

    Nolly,
    skirt tu I pakai dlm rumah biasa2 masa Summer tp mmng ngam kan dgn boots hitam tu🙂

  32. plug2pin Says:

    minat aa..cantik aaa

  33. lemongrass Says:

    Plug,
    yg mana satu? Yg black ke yg pink? hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: