Tonite, The Other Half cooked dinner again (twice in a week you, unbelievable, hehehe). But he was really upset sebab the dinner he cooked tak kena dengan tekak bini dia nor anak2 dia😦. Even Miss 5 yang boleh katakan makan everything pun tak minat sangat dengan the food that Daddy cooked tonite. Sedih betul The Other Half…He said “everyone thinks my dinner sucks!”. I said to him, I yang masak selalu ni pun selalu jugak ada off days where the food I cooked wasn’t well accepted by everyone so kira normal lah tu kan🙂. I hope this doesn’t deter him from cooking again though! Kalau tak, abis lah I tak dapat nak relax2 from cooking once a week! I said to him, next time just stick to cooking food he knows everyone will like instead of trying something new, hehehe…. Actually, it wasn’t that bad a dinner but not to our liking I guess but The Other Half makan beria so I guess that’s good enough lah kan. It’s the same kalau I masak masak lodeh sayur, I sorang makan beria because I love it, The Other Half memang lah tak kan sentuh langsung benda tu sebab memang tak kena langsung dengan taste dia, hehehe….

So, since gambar dinner takde, I just tayang gambar the bread I made today in the loaf pan yang I beli kat Bagus tu..

DSCF6797

DSCF6808

I uli semua dengan pertolongan my bread machine so memang lah senang kerja I🙂.

DSCF6804

Ini pulak our dessert (made by me :-)), apple and strawberry crumble…

11 Responses to “”

  1. mrswongjowo Says:

    LG…
    Gambar loaf pan tu belakang gambar roti ke? Jenuh dah I membelek nak tgk gambar loaf pan tu…:)

  2. lemongrass Says:

    mrswongjowo,
    I tak ambik gmbr the loaf pan lah, just the bread. Nanti lah, I ambik gmbr all of my baking pans ye🙂

  3. ain Says:

    biasalah klu daddy yg masak, mmg ada kurengnya, almaklum le bukan pro. at least ur other half nak gak memsk, klu hubby akak..mmg surrender le. dia kata dia dah muak memasak masa kat us dulu, now ni dh pencen.hehe

    ur roti looks so nice. sedap ler mkn ngan desrt tu!!

  4. Azita Says:

    Min, tyg le apa TOH masak smlm…nak jugak tengok rupanya. knapa min & LMs x lalu nak makan….

  5. alina Says:

    Kak LG ..kalu masak pe sajer memang meliurkan gambonye….baru my sista cerita pasal hail masa sblm ktorang datang haritu.Good dapat tengok the picture from u…

  6. Ayu Says:

    k.min…hb akak masak apa smpai yg lain krg b'selera nak mkn? takpela…janji dia nak gak masak kan.klu hb ayu la…dlm mimpi pun lom tentu dia masakkan utk ayu.ingat lg masa ayu dlm pantang (b'salin si faris),dia siap call tnya sukatan air utk masak nasi.aaddeehhhh….

  7. Anawahid Says:

    cantiknya roti akak tuh, cam sayang jer nk ngap!!!

  8. knv Says:

    sis,
    sedapnya tengok crumble tu! meleleh ayaq lioq!

    😛

  9. Kakda tartlets n cookies Says:

    LG now roti you dah nampak cun sebab pakai pan from malaysia.

  10. mother of two Says:

    kak min,patutnya kena tunjuk masakan en.suami tu.. boleh kitaorg tgk sama.. hehehehe

  11. lemongrass Says:

    Kak Ain,
    Hari ni my kids dah suruh I masak balik sbb takut Daddy dia masak entah apa2 lagi, hehehe..Sian betul Hubby I tu🙂.

    Kak Ita,
    tak tau lah knapa we all tak lalu nak mkn semlm, ok lah jugak rasa sausages yg dia masak tu but klu ada masak benda lain mlm tadi, the kids akan makan benda lain tu kot🙂.

    Alina,
    tgh winter ni mmng slalu jugak hail ni but sekejap aje lah…

    Ayu,
    Dia masak sausages mlm tadi tp dia buat bake style sausages but mmng tak kena lah dgn anak tekak ni, hehehe.. Next time klu Ayu tinggal kan hubby sorang2 kat rumah, kenalah letak segala instructions mcm mana nak masak nasi n lauk pauk ye🙂.

    Ana,
    dah kena ngap separuh pun, hehehe

    knv,
    mmng sedap crumble tu tp buat terbnyk so my hubby yg tolong abiskan, hahaha

    Kakda,
    barulah ada rupa mcm roti kat bakery kan🙂

    Shiela,
    dia malu nak tunjukkan kat orang, takut kena kutuk, hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: