After 8 days of fasting, everyone was craving for sausages and chips. Kalau tak, before bulan Ramadhan, every week I akan masak sausages but bila dah masuk Ramadhan, too many food to cook and the sausages got left behind. And pagi tadi when I told The Little Misses that I’ll be making hot dogs and chips for dinner, it was greeted with much enthusiasm and joy! Heran kan, dengan sausages pun boleh rindu, hahahaha…. Nampak sangat anak Aussies, tak boleh dipisahkan dengan their snags🙂. Agaknya if I were to tell them I was going to cook rice or noodles tonite, mau diaorang buat muka bleghh aje, hehehe.

DSCF6913

Hot dog with sauteed onions, tomatos with lashings of tomato sauce and mustard. Then makan pulak dengan chips, memang nikmat sungguh :-)…..

DSCF6918

Then after dinner, we had chocolate self-saucing pudding, makan dengan vanilla ice cream. Tangkap leleh, wa cakap lu!!! Hahahahha…. Rasa macam nak pergi makan second round aje lepas ni (I have to be strong, I have to be strong… don’t listen to the temptation!🙂).

And pagi tadi I made jem nenas untuk my pineapple tarts (yeay, I dah start buat something ke arah menuju buat biskut raya, hehehe). Baru aje buat jem dah kecoh kan, orang lain dah buat tart berbalang2, senyap aje kan🙂. But since I ni memang suka cari jalan senang, setiap kali nak buat jem nenas, I akan pakai nenas dalam tin tu. Rasanya since I duk menetap kat OZ and terpaksa buat jem nenas sendiri. Leceh lah nak guna fresh nenas ni, nak kopek dia lagi pastu nak buang mata2 dia lagi. Baik I guna yang dah sedia kala bersih, hehehe. But my jem terhangus sikit sampai my periuk vision pun terhangus sebab I was too busy jemur kain kat ampaian hinggakan terlupa kat jem nenas on the stove top. Nasib baik masih boleh di selamatkan lagi, hikhikhikhik. Kalau tak, makan tart nenas versi hangus lah Raya ni kan :-)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: