I heard a good news today. I was standing at the kitchen sink when The Other Half came and hugged me from behind and then he said, “Hey, you’ve lost some weight! I could feel your ribs and your waist is tiny!” Ahhhhh, that’s music to my ears. Itu baru seminggu puasa you, belum sebulan lagi, wahahaha…. Padahal baru aje beberapa hari dia pergi Sydney, bukannya lama sangat dia tak tengok I, pandai jugak The Other Half ni membodek I kan🙂. Bolehlah pakai kebaya Raya nanti macam ni, hehehehe….

Speaking of Raya, this will be our 3rd Raya here in Perth. The first year we were here, we went back to M’sia to celebrate Raya. Saje je sekali sekala bagi The Little Misses experienced Raya kat Malaysia yang full on tu. It was quite funny sebab they found it a bit too confusing sebab kena salam sikit nya ramai orang on that day, hehehe. Pastu banyak kali kena salam pulak tu, sampai2 rumah orang kena salam, pastu bila nak minta maaf, salam lagi, pastu nak balik, salam lagi, berapa banyak kali salam da! Miss 10 wasn’t that fazed sebab dia pernahlah sambut Raya kat M’sia a few times before that and knew how to salam Malaysian style. But Miss 5 was still quite young at that time and found it a bit too overwhelming I think sebab punya ramai orang yang nak salam and nak peluk cium dia🙂. Kalah celebrity you, wakaka. Kat Australia ni mana lah ada sedara mara seramai kat M’sia tu kan!

The past 2 Eids, we went to 2 different mosques fo the sembahyang Raya. Tahun ni still tak decide lagi nak pergi masjid mana. Seronok jugak pergi different mosques ni tengok how they celebrate Eid their own special way🙂. Nanti lah, dah dekat Raya baru we all decide…

And tonite for Iftar I masak rendang ayam (saje je nak Raya awal, hehehe) tapi makan dengan nasi goreng. The Little Misses makan nasi goreng dengan butter chicken. The Other Half mintak nasi goreng and sambal ikan bilis for Iftar tapi I tak teringin langsung nak makan sambal so tu yg I made rendang ayam. And for the kuih, Miss 10 dah awal2 mintak sweet potato balls (aka keria orang malas🙂) so kenalah buatkan untuk dia. And I buat lopes lagi! Kan I dah cakap, my repertoire of kuih2 melayu ni tersangat la terhadnya, tu yang asik ulang kuih yang sama aje!🙂

DSCF6922

DSCF6928

Ni saje nak tayang gambar Raya kat M’sia a few years back. The Other Half takde masa ni, dia terpaksa beraya sorang2 on the first day kat Perth, 2nd day baru dia flew to M’sia, hehehe.

DSCF0130

I takde baju Raya pink tu yang lain dari The Little Misses. Baju Raya The Little Misses ni pun Nenek yang baik hati belikan, hahahaha.

Oh ye, lupa pulak nak ucap,

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Negara Malaysia yang ke 52.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: